Podrick coby ženich pro Sansu
Z diskuse k Game of Thrones na csfd vzešel nápad vyslovený v názvu tohoto tématu. Protože hrozí těžká spoilerizace, na návrh se diskuse přenáší sem.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Podrick je odpovídajícího věku, nechybí mu odvaha, Brienne i Tyrion uznávají, že pokud nemusí mluvit, inteligence mu nechybí. Ze skutečného rytíře má víc než Loras Kytka (copyright Amaroun).
Dalsi napadnici: Loras se mi nezda(kdo vi co s nim bude), Willas je zatim nejasna postava... Uvidime kdo se jeste obevi na scene..
jj Loras kytka mne moc nenadchl od chvile co vystoupil v Trunech :)
Sansa se mi (zatím) nezdá jako vhodná panovnice. Od Malíčka dostává výcvik v intrikářství, ale někdo ji musí naučit vládnout - jako to Ned učil Robba. Pokud se dostane k moci ať už v Údolí, na Zimohradu nebo kdekoliv jinde, obávám se, že z ní bude spíš další Cersei - stylem vládnutí. Navíc je to matka své dcery, vhodnější k tomu být manželkou a matkou než jakýmkoliv způsobem vládnout.
Navíc Podrick je Payne, Sansa k němu bude cítit vždycky určitý odpor pro příbuznost s Ilynem.
Další nápadníci - Loras bude navždy truchlit po Renlym, je ze hry ;o) Tipuji, že to zranění přežije. A i kdyby se dostal z královské gardy, tak zůstane svobodný a stane se z něj něco mezi Ohařem a Černou rybou. Možná statečně zemře až v boji proti Jiným.
Willas je zatím dost nejasný, ale ani on IMHO Sansim manžel nebude.
Kandidátů by se našlo samozřejmě víc, ale můj tip je, že se Tyrion do Západozemí vrátí, bude omilostněn a Sansa se k němu vrátí.
:o)
Píše:
Možná statečně zemře až v boji proti Jiným.- Lorase zabije Podrick :O
Sakra asi zalozim Fanklub Podricka Payna
Jinak uvazovali jste kolik muze byt tak Gerionovy? ( bratr Tywina ztracen na mori.... vydal se hledat Valirijskou ocel Brightroar rodu Lannisteru).... Martin ho tam ma dobre pripravenyho... uplne ze hry bych ho nevylucoval ( i o Sansu ?)
Tak Martin umi sokovat, takze tahle kombinace (Tyrion- Sansa) urcite neni k zahozeni... Presto mam pocit ze Martin bude spise k Nedovym potomkum hodne laskavy a Sansa bude hlavni vitezkou ( Brana a Aryu tipuju jako takove smutni hrdinove a Rickon je dost nejasnej)
Bran imho zemře když lidi porazí Jiné. Tady mě několikrát napadlo, jestli by Bran nemohl být třetí hlavou draka, díky jeho schopnosti přenášet vědomí do jiných živých bytostí.
A nečekám, že s Nedovými potomky se bude Martin zrovna mazlit. Na přežití tipuji hlavně Sansu a Rickona (kterého si autor taky šikovně schovává na další použití), který zdědí Zimohrad.
Amaroun píše:
- Lorase zabije Podrick :O
Sakra asi zalozim Fanklub Podricka Payna
Jinak uvazovali jste kolik muze byt tak Gerionovy? ( bratr Tywina ztracen na mori.... vydal se hledat Valirijskou ocel Brightroar rodu Lannisteru).... Martin ho tam ma dobre pripravenyho... uplne ze hry bych ho nevylucoval ( i o Sansu ?)
Podrick? Může být. Loras je fajn představa rytířství, ale jinak mi připadne neužitečný :o)
Gerion může mít kolem 45-50 let, imho. Má nemanželskou dceru ve věku kolem 15 let a vydal se hledat dávno. Může být i mladší, ale to by se už věkově blížil Jaimemu a předpokládám, že to by v knize Martin zmínil, když na něj Jaime vzpomíná.
Co se týče Sansina vládnutí, Malíček jí připravuje pro Sever (jak jí popisuje jak vstoupí ve starkovských barvách do síně a bude žádat svá práva). Ale myslím, že Malíček se nakonec vyšachuje. Dědicem severu je Bran resp. Rickon, Údolí si myslím nakonec taky neudrží a nakonec bude asi rád, když mu zůstane aspoň ten Harrenov.
Osobne by som bol veľmi prekvapený ak by zomrel Bran. Resp. ak zoberiem troch najmúdrejších, tkorí by mali pomôcť vyhrať a nnastaviť základy budúcnosti: Tyrion, Bran, Samwell, tak z nich aspoň niekto prežiť musí, aj keď pri Martinovi jeden nič nevie.
tiež mám pocit, že Arya bude smutný hrdina ságy. ale skôr v osamelosti podľa mňa.
BTW když se zmiňovalo to jejich manželství, jak víme, to nebylo naplněno, takže dosud není platné.
Ne že není platné, ale může být církví zrušeno.
Co se týče Malíčka, tak doufám, že s ním jednou Sansa zatočí jako foxteriér s krysou.
sarven píše:
tajný preživšý Targaryen.
To mi asi něco uniklo. Kde tam byl jaký náznak?
Já osobně tipuju, že se do Západozemí vrátí Tyrion a Sansa pochopí, že by to nebyla špatná volba. Přeci jenom už ji začíná v hlavě klíčit náznak rozumu:-))
I když v manželství by vás přeci jen měl partner aspoň lehce přitahovat:-), ale na to Martin asi hrát nebude:-)
Loras mi přijde celkme fajn.
Doufám, že Nedovi děti si už zažili dost utrpení a čekají je pouze světlé zítřky. I když toto přání je zřejmě dost naivní.
její výcvik u Mužů bez tváře se na ní podepíše natolik...No prave proto tam je ten moment, jak si schovava Jehlu (jako jedinou vzpominku co je komu dluzna)
sarven píše:
e Arya bude smutný hrdina ságy. ale skôr v osamelosti podľa mňa jj Arya se primo na to hodi
sarven píše:
tajný preživšý Targaryen o tom taky nic moc nevim...
Hele vecna: Koho to Arya videla dole ve sklepenich jeste v Hre o truny? Jeden s nich byl Eunuch a ten druhy? Bavily se o tom jak se Lev zakousl do Vlka atd atd a Arya je tajne pozorovala ....
Loras - zatím tam měl výraznější roli při získání vojska pro Renlyho. Jinak jen vypadá krásně a nic víc ;o)
Hele vecna: Koho to Arya videla dole ve sklepenich jeste v Hre o truny? Jeden s nich byl Eunuch a ten druhy? Bavily se o tom jak se Lev zakousl do Vlka atd atd a Arya je tajne pozorovala ....
Illyria Mopatise - toho co "sponzoruje" Daenerys.
Na nějaké tajné Targaryeny moc nevěřím, maximálně tak na Jona, ale že by se po světě potulovali další, to spíš ne.
Amaroun píše:
No prave proto tam je ten moment, jak si schovava Jehlu (jako jedinou vzpominku co je komu dluzna)
Je otázka jestli tam Jehlu ještě najde. Nebo ji nebude muset obětovat později.
Ale nemyslím tím, že by úplně zapomněla že je Arya Stark ze Zimohradu. Spíš bude mít pocit vykořeněnosti, nebude se ani doma cítit dobře a potáhne ji to zase pryč, i když nebude vědět kam.
Co se Podricka týče, zatím je to jeden z nejlepších charakterů a otázku jeho původu bych nepovažoval za vyřešenou, v knize moc přesvědčivě a jednoznačně podána není - mohl by to klidně být Lannister či Targaryen.
Co se týče sera Lorase, neřekl bych, že je nesympatický. Je to stále kluk, vychovaný v přesvědčení o své výjimečnosti, ale myslím, že má i kladné vlastnosti (jeho loajalita/láska k rodině a Renlymu). Jinak ale v názoru na rytíře v Písni souhlasím s Ohařovým názorem (až na čestné výjimky jako Davos) - mnozí rytíři se opravdu chovají hůže než nerytíři (ať už vraždí, spí se sestrou, jsou zbabělí, arogantní nebo sociopati typu Gregora Clegana).
Ad Loras: Loras ale je výjimečný. Co se týká schopností, je to skvělý rytíř. Uznávám ale, že rytíře dělají spíše vlastnosti než schopnosti. Nicméně Loras mi nepřijde jako nějaký špatný člověk. Jak psal JimJam je odvážný, loajální atd.
Co se týká toho Jaimeho incestu. Jasně..spát se sestrou není OK. Přesto je obdivuhodné jak moc ji Jaime miloval. Tak silná láska je v Martinově světě spíše výjimkou. Cersei se musela hodně "snažit", aby ji zničila. Musím říct, že mi Jaimeho vztah k ženám přijde mnohem sympatičtější než např. Roberta.
Tady se vychází z předpokladu, že z toho "oběšenci" nakonec nějak vyvázli. :-)
Já osobně tedy předpokládám, že spolu s Brienne zemřel oběšením. I když bych mu to samozřejmě nepřál.
Ad pověšení Podricka, Brienne, Hyla - myslim, že málokdo čeká, že je už neuvidíme - alespoň některé z nich. tady bych viděl analogii k Martinovu až dopíšu DWD, dozvíte se to. Kdyby byli mrtví, bylo by napsané, že tam tak viseli pár dní nebo tak něco. Navíc si nemyslim, že by tam celá tahle linie byla jen tak, aby brnkala některejm čtenářům na nervy. 8 kapitol pro Brienne proti třeba jen 5 pro celý Železný ostrovy. Kdyby jí a ostatní chtěl jenom zabít, dá to do dvou tří kapitol. A každej bude zvědavej, co že to Brienne vykřikla. Samozřejmě možná jenom všechny poslala do řiti a pak na to nějakej zbojník bude vzpomínat, ale je to krajně nepravděpodobný.
Těch poznámek o Renlym a Lorasovi je tam hned několik. Oberyn se o Lorasovi zmiňuje jako o Renlyho růžičce, Jaime po příjezdu do Králova přístaviště pohrozí Lorasovi, že jestli se neuklidní (když uvidí Brienne), tak mu ten meč vezme a strčí na místo, které nenašel ani Renly. Když Catelyn přijede Robbovým jménem vyjednávat s Renlym, tak si všímá, že Renly je ke své novomanželce sice dvorný, ale téměř veškerou pozornost věnuje Lorasovi. Malíček Sanse vysvětloval, že Mace Tyrell může být za královskou gardu rád, protože mu odpadla starost hledat nejmladšímu synovi pozemky a věno, což by u Lorase bylo dvojnásob těžké, atd. Přičtěte si Lorasův bezuzdný záchvat vzteku po smrti Renlyho a jeho prudké změny nálady při pouhé zmínce jeho jména. Myslím, že je to celkem jasné.