Bitva Na trojzubci by klidně mohla být zpočátku prvního dílu. První zmínka o bitvě je během setkání Roberta a Neda (taková 50 str. první knihy prvního dílu)
Tak absence bitev mi ani tak nevadí, chápu, že s rozpočtem jaký mají, to prostě nelze, ale dvojice Lyanna & Rhaegar je docela silný prvek v prvním díle, pokud tam nebude, bude mi docela chybět.
nabidka: urval jsem loni obe domeny (cz nazev, en nazev v .cz) - jednu (jeste nevim kterou) rad predam za nakupni cenu osobe, ktera na ni vybuduje web o seriálu
Přijde mi zbytečný vytvářet spešl web k seriálu, chystám spíš menší proměnu/rozšíření zdejšího webu. Stejně tak bych byl rád, pokud se chce kdokoli angažovat na webu, ať se mi ozve - prostor tu určitě je a já budu jen rád, když na to nebudu sám.
Každopádně značka Ice & Fire mi vyhovuje a její změnu v plánu zatím nemám. Čili dík za nabídku :-)
musím říct, že mám ty "unifikované" seriálové weby docela rád, jak sou si podobný tak člověk přesně ví kde tam co najde, obvykle obsahují ve zkratce info o dílech, titulky, základní info o hercích a backgroundu a tak... web v tomhle stylu kterej by klidně i duplikoval články odtud by možná nebyl úplně od věci, Aleku - lidi na to sou vcelku zvyklý a bude to první, co zkusej když budou něco hledat.
Diskuse a všechno ostatní může být sesměrováno sem, ostatně všechny tyhle weby nakonec diskuse a podobné věci sesměrovávaj někam jinam... layout je podle šablony, takže to je jen o troše práci s grafikou a překopírování základních informací odtud tam, klidně tam de připsat něco jako "source and more: icefire.d20.cz" nebo tak...
Bylo by to handy pro nové fanoušky a docela hezké promo místního webu za relativní minimum snahy
sirien píše: obsahují ve zkratce info o dílech, titulky, základní info o hercích a backgroundu a tak
dyť říkám, že chystám změny a všechno tohle to samozřejmě zahrnuje. Já totiž zas nemám moc rád ty narychlo spíchnuté seriálové weby, kde chcípnul pes a jdu tam jen pro stažení titulků, protože titulky.com jsou děsnej shit. A ještě přesměrovávat odněkud sem - už takhle je to tu rozdrobený na web, forum, galerii. Kdepak, heslem všech těch změn je sjednocení. Každopádně ale dík za názor, siriene, rád jsem si to přečet, sic se moje myšlenky ubíraj jiným směrem.
Snad se mi ty změny je podaří zrealizovat během Vánoc. Každopádně tu nabídku na spolupráci jsem myslel vážně. Práce na těchhle změnách mě totiž zatím docela slušně vytěžují a nemám tolik času na samotný obsah. :-(
Macejko píše: knedle: podľa môjho názoru je zbytočné vytvárať nový web, keď tento spĺňa svoju funkciu dokonale. Info o knihách aj o seriáli - všetko pekne pokope.
nejde to to, že je to zbytečné: někdo prostě může mít chuť se takto seberalizovat a já jsem ochoten mu jednu z domén výhodně prodat
Alek píše: knedle: já to chápu, ale ty zas pochop, že já se budu snažit takové fanoušky přesvědčit, aby to nedělali :-)
nebál bych se, že IceFire přijde o nějaké fanoušky - jak už jsem kdesi psal, nepotkal jsem lepší (cz) web zaměřený na nějakou knižní sérii či svět
a samozřejmě chápu :)
faktem je, že další weby k seriálu vzniknou jakmile se objeví v tv - a vaše (číkoli) nevole s tím nic neudělá...
...a čím víc bude úspěšný (což si všichni přejeme), tím jich bude víc
Ahoj, vím že je to trošku s předstihem, ale budete někdo dělat titulky? Rád bych se na tom podílel a zase nechci překládat na vlastní pěst, aby třeba pět lidí nedělalo jedny titulky, tak by bylo lepší se nějak domluvit :)
vokis: určitě budeme a určitě bude prostor se zapojit. Až to bude aktuální, bude tu někde info. ;-)
Jo pokud jste snad zapomněli, už za pár hodin odvysílá HBO 15minutové Inside Game of Thrones. Tak jsme zvědav, kdo bude komentovat jako první, já asi až ráno... i když, láká to :-)
Na FF sem viděl nějakej titulkovací software - píšeš překlad, stiskneš mezerník na začátek zápisu daného titulku a na konec a ten soft sám vepíše časování v korektnim formátu, zároveň zobrazuje video, ve vedlejšim podokně náhled čistého textu titulků a tak... jen nevim jak se menoval, nebo sem to zapomněl, už to je dýl, ale ten týpek co to používal o tom mluvil jako o freeware, tak to asi stačí jen dohledat
Hmmmmmmm, jako vytváří to super pocit, že se děje něco opravdu velkýho. Tak snad to navnadilo diváky Boardwalk Empire, který jsou možná lehce zklamáni, páč Empire zas takovej zázrak neni.
Úplně nejvíc mě z celých 10 minut oslovil záběr na Aryu, jak se choulí za sloupem před Baelorovým septem a pak střih na Sandora. Kruté...
Trochu jsem ti opravil linky, Macejko.
sirien: jj, asi něco bude, já už o tom taky slyšel. Druhá možnost je to otitulkovat přímo na YouTube.
Mně se to taky líbilo moc, jen to Královo přístaviště se mi vizuální víc blížilo k nějakému městu v Dorne, bylo takové moc světlé (jakoby písčité), ale to je jen můj subjektivní pocit.
Mám z toho ale celkově dobrý pocit. Jinak Boardwalk se mi pořád líbí, sice to není gangsterka v pravém smyslu slova, ale ujde to.
Macejko - v pohodě, možná to taky bylo mým prohlížečem, mám Chrome. ;-)
ad Boardwalk - já na to taky koukám, ale přijde mi to takový bez šťávy, chybí tomu větší náboj. A podobně to asi vidí i hodně diváků, kteří to houfně opouští. Sleovanost oproti prvnímu dílu klesla skoro na polovinu a HBO si asi drbe hlavu, že tomu hned po prvnim dílu schválilo druhou sérii.
Komentáře
mel by nekdo zajem? pripadne do mistni posty
Každopádně značka Ice & Fire mi vyhovuje a její změnu v plánu zatím nemám. Čili dík za nabídku :-)
oslovoval jsem jineho fanouska/y, kteri treba o tom uvazovali
Diskuse a všechno ostatní může být sesměrováno sem, ostatně všechny tyhle weby nakonec diskuse a podobné věci sesměrovávaj někam jinam... layout je podle šablony, takže to je jen o troše práci s grafikou a překopírování základních informací odtud tam, klidně tam de připsat něco jako "source and more: icefire.d20.cz" nebo tak...
Bylo by to handy pro nové fanoušky a docela hezké promo místního webu za relativní minimum snahy
obsahují ve zkratce info o dílech, titulky, základní info o hercích a backgroundu a tak
dyť říkám, že chystám změny a všechno tohle to samozřejmě zahrnuje. Já totiž zas nemám moc rád ty narychlo spíchnuté seriálové weby, kde chcípnul pes a jdu tam jen pro stažení titulků, protože titulky.com jsou děsnej shit. A ještě přesměrovávat odněkud sem - už takhle je to tu rozdrobený na web, forum, galerii. Kdepak, heslem všech těch změn je sjednocení. Každopádně ale dík za názor, siriene, rád jsem si to přečet, sic se moje myšlenky ubíraj jiným směrem.
Snad se mi ty změny je podaří zrealizovat během Vánoc. Každopádně tu nabídku na spolupráci jsem myslel vážně. Práce na těchhle změnách mě totiž zatím docela slušně vytěžují a nemám tolik času na samotný obsah. :-(
knedle: podľa môjho názoru je zbytočné vytvárať nový web, keď tento spĺňa svoju funkciu dokonale. Info o knihách aj o seriáli - všetko pekne pokope.
nejde to to, že je to zbytečné: někdo prostě může mít chuť se takto seberalizovat a já jsem ochoten mu jednu z domén výhodně prodat
Alek píše:
knedle: já to chápu, ale ty zas pochop, že já se budu snažit takové fanoušky přesvědčit, aby to nedělali :-)
nebál bych se, že IceFire přijde o nějaké fanoušky - jak už jsem kdesi psal, nepotkal jsem lepší (cz) web zaměřený na nějakou knižní sérii či svět
a samozřejmě chápu :)
faktem je, že další weby k seriálu vzniknou jakmile se objeví v tv - a vaše (číkoli) nevole s tím nic neudělá...
...a čím víc bude úspěšný (což si všichni přejeme), tím jich bude víc
1) web o seriálu už v podstatě jede, jen se trošku rozšíří. Nebude potřeba chodit někam jinam.
2) bude to pokopě s knihami, novinkami o autorovi...
P.S. už se těším až se tu hodiny budou probírat odlišnosti od knihy, případně překvapivé zvraty v ději seriálu, které čtenáře vlastně nepřekvapí.
Ad P.S. - A co teprve zvraty, které čtenáře překvapí... ;o)
Těch, doufám, bude co nejméně. :-)
Jo pokud jste snad zapomněli, už za pár hodin odvysílá HBO 15minutové Inside Game of Thrones. Tak jsme zvědav, kdo bude komentovat jako první, já asi až ráno... i když, láká to :-)
Jo pokud jste snad zapomněli, už za pár hodin odvysílá HBO 15minutové Inside Game of Thrones ...
K tomu náhodou titulky dělat nebudete? :o)
http://www.hbo.com/video/video.html?view=grid&vid=1149091&autoplay=true
Pokud máte se zobrazením podobný problémy, jako já, tak tady máte Inside Game of Thrones.
Úplně nejvíc mě z celých 10 minut oslovil záběr na Aryu, jak se choulí za sloupem před Baelorovým septem a pak střih na Sandora. Kruté...
Trochu jsem ti opravil linky, Macejko.
sirien: jj, asi něco bude, já už o tom taky slyšel. Druhá možnost je to otitulkovat přímo na YouTube.
Mám z toho ale celkově dobrý pocit. Jinak Boardwalk se mi pořád líbí, sice to není gangsterka v pravém smyslu slova, ale ujde to.
Macejko - v pohodě, možná to taky bylo mým prohlížečem, mám Chrome. ;-)