Fakt mě překvapilo, jak je Bradley starej, podle Pottera bych mu tolik nehádal. Pro Freye ale ideální. Jo a vypadá to, že obsazen byl i Tobbo Mott (Andrew Wilde). Velkou otázkou zůstává nyní hlavně Roose Bolton.
jj, ale třeba už měli jasno, jen to teď oznamujou, protože dotyční začnou teprv natáčet. Třeba o Charlesy Dancovi se vědělo, že dřív jak na konci listopadu natáčet nebude. Zato Mark Addy už má třeba hotovo.
levák nebo pravák vem to čert, když už detaily tak bych dal přednost těm, který mají význam (viz. barva vlasů Baratheon vs. Lannister). Ale Maisie bude jako Arya určitě skvělá :)
Nevada: teraz som sa chytil, máš pravdu. Ospravedlňujem sa teda austinovi. Avšak stále nevidím, kde je problém - Lannisteri sú zatiaľ všetci viac-menej blond (o odtieňoch žltej sa hádať nebudeme) a od Baratheonov sme zatiaľ videli len Roberta.
austin: No pokud máme skutečně správný scénář pilotu, tak tam Jiní jsou. Vesměs je prolog dost podobný knize, jen s tím, že nakonec došlo ke změně a unikne Will, nikoli Gared (v původním pilotu to byl Gared jako v knize).
Já myslím, že znát knihu před filmem či seriálem je někdy prokletí. Herci vám typologicky nesedí, sledujete barvu obočí protagonistů vašich oblíbených postav, znáte děj dopředu atd.
Nicméně samotný seriál může být skvělý, i kdyby byl Jaime černovlasý atd.
Já to měl podobně u LOTRA. Když jsem viděl na plakátech a na netu představitele Aragorna, říkal jsem si...No to nemyslí vážně. A pak jsem si zvykl a dnes už si ho snad ani jinak neumím představit. Jasně byla tam spousta blbostí, nepřesností, nelogičností, ale jako celek, myslím, fungovala cela trilogie velmi dobře.
Já si myslím, že pro znalce knižní předlohy hrozí ještě větší nebezpečí, a sice, že si pak svou fantasii nahradí ztvárněním ve filmu. To se mi taky stalo u LotRa, kde si dnes představím spíš postavy a místa z filmu, než to jak jsem si je představoval při čtení. Sice se tomu snažím bránit, ale právě třeba Gandalfa si už jinak představit nedokážu.
Což o to, já Noční hlídku pochopil, i když jsem jí viděl ještě před přečtením knihy. Zato Denní hlídku film jsem nepochopil, i když jsem ji viděl až po přečtení knihy...
Pri príležitosti ukončenia filmovania prvej sezóny GoT som si dovolil vytvoriť na Facebooku stránku pre všetkých, čo sa chcú podeliť so svojimi nápadmi pre herecké obsadenie možných nasledujúcich sérii. Stále zostáva veľké množstvo dôležitých postáv, ktoré ešte nemajú herca, a keďže sa vie, že HBO v prípade Hry o tróny počúva hlas fanúšikov, možno by nebolo od veci im trošku pomôcť pri rozhodovaní :)http://www.facebook.com/#!/pages/HBO-Game-of-Thrones-Voice-of-Fans/115080105227072
Jak jsem se před chvílí díval na ten trailer, napadlo mě, že v české verzi Hry o trůny by Danerys mohla hrát Lucie Zedníčková.(Divím se, že mě to nenapadlo dřív. Ta strašlivá podoba!)
Měli byste ještě nějaké další "dvojníky" z našich hereckých luhů a hájů, kteří se typově podobají HBO hercům? (No dobře, sarvene, v Slovačwoodu se moc nevyznám, může být i odtud:-)
Samozřejmě zamlada, před padesáti lety, v době, kdy měla ještě všechny zuby atd. :-)Ještě mi řekni, že ti ji ani trochu nepřipomíná a budu (spolu s naším jedinečným panem prezidentem) vážně pochybovat o tvých rozlišovacích schopnostech. :-)
Komentáře
Dan Minahan (učitel Maisie- Arye v šermu/vyšívání): Jsi levák či pravák?
Maisie: Pravák. Ale Arya je levák.
Takže se natáčelo podle knihy. No není to dokonalá Arya? :-)
Jinak natáčení se teď přesunulo na Maltu, kde se natáčí v prezidentském paláci.
Nicméně samotný seriál může být skvělý, i kdyby byl Jaime černovlasý atd.
Já to měl podobně u LOTRA. Když jsem viděl na plakátech a na netu představitele Aragorna, říkal jsem si...No to nemyslí vážně. A pak jsem si zvykl a dnes už si ho snad ani jinak neumím představit. Jasně byla tam spousta blbostí, nepřesností, nelogičností, ale jako celek, myslím, fungovala cela trilogie velmi dobře.
No, já si zase myslím, že u některých adaptací je znalost předlohy v podstatě nutnost, jinak nemáte moc šanci pochopit co se na plátně děje :).
To je pravda. Hned se mi vybaví např. Noční hlídka. Bez knižní předlohy bych byl naprosto ztracen:-))
Jak jsem se před chvílí díval na ten trailer, napadlo mě, že v české verzi Hry o trůny by Danerys mohla hrát Lucie Zedníčková.(Divím se, že mě to nenapadlo dřív. Ta strašlivá podoba!)
Měli byste ještě nějaké další "dvojníky" z našich hereckých luhů a hájů, kteří se typově podobají HBO hercům? (No dobře, sarvene, v Slovačwoodu se moc nevyznám, může být i odtud:-)