Průběh natáčení

15681011

Komentáře

• Každopádně ta zima by tomu seděla daleko více, takže bych se vůbec nezlobil, kdyby druhou sérii opravdu stihnuli nacpat do zimy :) Bylo by to navíc pro HBO nejlepší, protože by měli jejich 4 hlavní sériály rozesety pěkně přes všechny 4 roční období :) (Akorát by to nesmělo být na úkor kvality, ta snaha to spíchnout co nejrychleji, kvůli změny termínu vysílání)
  • Alek píše:
    Včera jsem viděl obrazovou koláž Robba a Jona,

Ach jo, mám problém. Asi jsem se zamilovala do Lannistera. Čím víc si prohlížím fotky, tím víc se mi líbí Jaime. Nejen herec, ale přímo ta role. V prvních knihách bylo snadné toho namyšleného parchanta nesnášet. Ale v seriálu, když vím jak se jeho postava vyvine...
  • Arutha2321 píše:
    Ach jo... nevím jestli je to v česko-slovenské mentalitě, ale zatím tady téměř všichni řekli, co se jim nelíbí, a jen asi 2-3 lidi, co se jim líbí.

To jen ty rejpající hlasy jsou víc vidět, jsou více diskuzní. Vyloženě negativní reakci jsem zaslech snad jednu a to ještě nebylo tady. :-) A když to tak shrnu, tak tu odezvu vidím celkově jako opatrnou. Z těch krátkých ukázek se dá těžko něco soudit, rozhodně z nich nemáš relevantní dojem.

Nevada píše:
    Ach jo, mám problém. Asi jsem se zamilovala do Lannistera.

Ano, jeho představitel má naprosto dokonalý cynický úsměv. Jeden pohled (při diskuzi s Nedem) a člověk má chuť mu vymlátit všechny zuby, hajzlíkovi :-)
  • Tak já se taky vyjádřím k tomu, jak vidím zatím herecké obsazení. A samozřejmě taky budu trošku negativní, co jiného čekáte od lidí, kteří ságu několikrát četli a mají zažité představy všech důležitých postav :)

Já jsem zatím maximálně spokojenej s Tyrionem, Jaimem, Sansou, Aryou, Branem, Viserysem, Daenerys a Eddardem, ti všichni zcela odpovídají podle mě knižnímu popisu i mým představám (věk, vzhled, povaha), pokud se od mých představ trochu liší tak to vynahrazují charismatem (Eddard).

Nelíbí se mi Catelyn (stará,, odevzdaně působící), Malíček (takový moc obyčejný, nepůsobí bystře ani ironicky ani "nad věcí") a Jon (i když si na něj začínám zvykat).

Ostatní (král, Cersei) jsou na pomezí - neodpovídají zcela tomu, jak jsem si je představoval po přečtení knih, ale myslím, že do role dost sedí a zvyknu si na ně.

Těžko se to ale soudí po pár záběrech. I když, člověk prý dá hlavně na první pohled :)
  • Jaime je složitá postava... Ale stejně, ikdyž si mne získal svými flashbacky v Králově přístavišti, pořád mu neodpustim Brana, mýho oblibence :-D
  • Alek píše:

Ano, jeho představitel má naprosto dokonalý cynický úsměv. Jeden pohled (při diskuzi s Nedem) a člověk má chuť mu vymlátit všechny zuby, hajzlíkovi :-)

Jo, přesně - navíc já hajzlíky ráda :o))

Začala jsem teď sledovat New Amsterdam s hercem co hraje Jaimeho. Taky tam hraje sympaticky cynickou postavu.

Amaroun píše:
    Jaime je složitá postava... Ale stejně, ikdyž si mne získal svými flashbacky v Králově přístavišti, pořád mu neodpustim Brana, mýho oblibence :-D

Za to má u mě taky velký vroubek, to se neboj :o)
  • Píše:
    Sandor působí moc staře?? Tak toto mě dostalo, nikdy v životě by mě něco takového nenapadlo. Kde přesně je prosím popisován ohařův mladistvý vzhled či věk jako takový?

Věk Sandora se dá při průměrném IQ velice snadno odvodit, ale o to přeci nejde.

Každý z nás má nějakou představu a protagonista Sandora v seriálu tu mou nenaplnil. Prostě mi v tuhle chvíli, z toho co jsem viděl, nesedí.

Píšeš o jakémsi hnidopišství. Možná sis nevšiml, ale tohle není seriózní webová stránka zabývající se co nejobjektivnější kritikou seriálů a filmů. Tady je diskuze fanoušků Písně ledu a ohně, zde je hnidopišství zcela legitimní neboť si předáváme různé pohledy na stejné věci.

Píše:
    ale o seriálu a je jasné, že autoři využijí každičké šance jak vizuálně co nejvíce (v rámci mezí) odlišit jednotlivé rody, aby z toho pro běžné diváky nebyl ještě větší chaos a zmatek vzhledem k rozsáhlosti světa, velkému mnižství postav, rodů apod. Takže je to pochopitelné.

To že se něco chápu, ještě neznamená, že z toho budu nadšený.
  • Nevada píše:
    Ach jo, mám problém. Asi jsem se zamilovala do Lannistera. Čím víc si prohlížím fotky, tím víc se mi líbí Jaime. Nejen herec, ale přímo ta role. V prvních knihách bylo snadné toho namyšleného parchanta nesnášet. Ale v seriálu, když vím jak se jeho postava vyvine...

Já mám ten problém, že jsem ho začala mít ráda knižního (dokonce jsem vyrobila hadrovou panenku, ale zatím mu nechybí jen ruka, ale celé tělo :D) a vzhledově se mi líbí původní verze (která je o dost méně americká, cerseovitější, jemnější, hezčí(!)), jež krásně kontrastuje s dosti opačnou povahou dvojčátek, a pak zase jiným způsobem se ztrátou vlasů a nabytím vousů... Prostě mi to sedí mnohem víc, ale výrazově se Jaime zase docela hodí, i když v nich s Cersi prostě nevidím valnou podobnost...

(A Joff, který by měl být vzhledově dosti podobný mladému Jaimemu... darmo vrčeti...)
  • Chmur píše:
    Věk Sandora se dá při průměrném IQ velice snadno odvodit, ale o to přeci nejde.

Každý z nás má nějakou představu a protagonista Sandora v seriálu tu mou nenaplnil. Prostě mi v tuhle chvíli, z toho co jsem viděl, nesedí.

Píšeš o jakémsi hnidopišství. Možná sis nevšiml, ale tohle není seriózní webová stránka zabývající se co nejobjektivnější kritikou seriálů a filmů. Tady je diskuze fanoušků Písně ledu a ohně, zde je hnidopišství zcela legitimní neboť si předáváme různé pohledy na stejné věci.

Souhlasím! :)

A Sandor na mě v tom záběru také nepůsobí až tak dobře, ale spíš kvůli obličeji, přijde mi jako gondořan s popáleným ksichtem (který stejně není skoro vidět)... Ale snad... Je to jen jeden záběr.
  • Izák píše:
    přijde mi jako gondořan s popáleným ksichtem

Dotaz: Co si představuješ pod pojmem gondořan?
  • Mám pocit že myslí muže Západu.. Neboli Muže Gondoru s Pána Prstenu :-)
  • To já vím, ale chtěl jsem vědět, koho si pod tím pojmem představuje. Obyvatelé Gondoru byli značně různorodí, pokud by měl na mysli vzhled, jako měl Aragorn nebo Faramir, tak bych spíš volil typ númenorejec.
  • Myslím typické, smíšené gondorské obyvatelstvo, ne přímo nůmenorejce (na to je moc ošklivý) ale... Dejme tomu dítě Aragorna a skřetice? :D
  • Fůůůj...chudák skřetice. Otec jejího dítěte jí podvádí s elfí princeznou. :-D
  • Půlelfí co si pamatuju ne? :-D to už neni pro skřetici zas tak hrozný
  • Každopádně bych se vůbec nedivil, kdyby skřetice Aragorna zažalovala u okresního mordorského soudu pro neplacení alimentů. I když možná i na ní příjde sociálka pro zanedbání povinné péče, přece jen byl Sandor v dětství šikanován, dokonce utrpěl trvalé zranění...
  • Myslíte, že měla ta šikana rasový podtext? Gregorův tatíček byl takový spořádaný sklaní obr a... Hanba mluvit!
  • Izák píše:
    A Joff, který by měl být vzhledově dosti podobný mladému Jaimemu... darmo vrčeti...

No tak tady jsem byl taky zklamán. A to jsem byl podobně jako u Jona přesvědčenej, že ten představitel je ideální, že s nim nebudou muset maskéři nic dělat. A oni představitele Joffa předělali ještě víc než představitele Jona. U Jona už asi chápu proč, ale u Joffa mi to zůstává záhadou :-(

A abych ukázal i ten pozitivní hlas, Sandor mi přijde super.
  • Alek píše:
    U Jona už asi chápu proč

Proč?
  • No je to jen moje soukromá domněnka - aby byl co nejvíc vzhledově podobnej Robbovi. Už GRRM nedávno povídal, jak se těší, až na plakátech v dívčích pokojíčcích vystřídají Robb a Jon ty týpky ze Stmívání či odkaď. Asi bude tahle rovina v seriálu vyzdvižena...
  • Doufám, že to Martin myslel jako vtip. Ale poslední dobou se už začínám obávat o jeho příčetnost.
  • Co se týče Jona, ten podle mě líp odpovídá postavě v rozhovorech než ve scénách přímo ze seriálu.
  • Mně i v rozhovorech přijde moc hodný a měkký.
  • heavy_head píše:
    Doufám, že to Martin myslel jako vtip. Ale poslední dobou se už začínám obávat o jeho příčetnost.

No ty pokojíčky jistě. Ale jinak to jako vtip nevidím. Mně se ta idea zdůraznění rozdílností rolí Robba a Jona líbí. Takové ty přímé prostřihy z Robba přebírajícího Zimohrad na Jona, který by vlastně by na jeho místě a přitom druhá půlka to Robbovi přeje a hodlá si najít své vlastní místo, uplatnění. Na tohle se fakt těšim a vůbec mi neva, když tohle rozvinou víc než v knize.
  • Jo, to by mohlo být dobré. Už se těším na věci, které v seriálu budou a v knize třeba vůbec nebyly, nebo třeba jen naznačeny. Ten vztah Robb - Jon jakožto bratrů byl v sáze jen na začátku, pak se jejich cesty rozdělily. Těším se na tu scénu, kdy si oba hrají a bojují spolu a Jon vykřikne: "Já jsem pán Zimohradu!" a Robb se zarazí a vypadne ze hry a udiveně řekne: "Ale to nemůžeš. To budu já."
  • To je moc hollywoodský a prvoplánový. :-) Navíc i v seriálu se ty cesty rozdělí brzo, ale kamera je dokáže dobře spojit i na míle daleko, to je ta výhoda.
  • Alek píše:
    Už GRRM nedávno povídal, jak se těší, až na plakátech v dívčích pokojíčcích vystřídají Robb a Jon ty týpky ze Stmívání

To se nikdy nestane, Bella z mé zdi a z mého srdce nikdy neodejde :-D :-D .. Neee já jsem rád,ze ICE Fire neni pro masové publikum, nebo se mi to aspoň tak jeví... když se podívám na všechny ty warkcraft a warhammer knihy (A to jsem přetrpěl knihu Legend of seeker- meč pravdy), jsem rád že Ice fire jde jinou cestou...
  • Amaroun píše:
    A to jsem přetrpěl knihu Legend of seeker- meč pravdy

upřímnou soustrast, vím naprosto přesně o jakém utrpení to tu mluvíš

(nicméně seriál, naprosto kupodivu, docela ujde. Aspoň první sérka když přežiješ trapnej pilotní díl, teda, další sem už nerozkoukával)
  • Seriál jsem viděl jen pár dílu a upřímně mne u toho držela jenom zpovědnice :-D
  • Píše:
    Už GRRM nedávno povídal, jak se těší, až na plakátech v dívčích pokojíčcích vystřídají Robb a Jon ty týpky ze Stmívání

To je od Martina dost naivní představa, už proto, že tento seriál stejně jako knižní předloha není určen dospívající mládeži (aspoň doufám...nebo se snad mýlím?...pomooc) Podle mě už dědovi trochu měkne mozek...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi