NTW co se inteligence tyce je docela vysoko. Naopak, kdyz budes stat na kopci ve vyhodne pozici, nepritel bude cekat a nebude provadet sebevrazedne utoky. Vyhrat jste mohli jen minulych dilech, kdy za timeout bylo viteztvi. Doporucoval bych nenechat se ovlivnit nazorem lidi, pro ktere hra byla prilis slozita a stala se jim permanentni frustraci.
EU je lehoučká, tam nemáš většinu toho micromanagmentu a posouváš jen armádama (tam nemusíš řešit řetězec velení) a pak jen posíláš panáky (zase, nemusís je přímo řídit, jen pošleš diplomata/obchodníka/špióna).
Taková Victoria..., kde nejen musíš řešit globální ekonomiku, ale ještě musíš dávat pozor, jestli ti blbci kapitalisti nezavřou kvůli krátkodobému propadu trhu nejvýkonější fabriku, takže ti zůstanou jen ty nejméně výnosné (které sponzoruješ kvůli možnosti sebezásobování během války, kdy se ti konkurenční trhy uzavřou), kam se přesune většina z té zavřené továrny, načež skončíš na mizině.
Austin: Sorry, je to predhaneni a honeni si ega ;-)
Jinak ja jsem fanda TW uz od prvniho Shoguna, a co se tyce promakanosti, tak si myslim, ze jim to funguje moc pekne. Treba kdyz clovek zkousi principy vyctene z "De bello gallicum" :)
Někteři z vás tady zmiňovali hru Mount and Blade... Neodolal jsem a zkusil Mount and Blade warband... Je to docela zajímavá hra... Simulace bojů je tu doopravdy výborná a konečně máte šanci vyzkoušet jaký to je stát proti jízdě - V Aréně je to docela pohodový ale ve volný přírodě - zlo... Hrál jsem za jízdního lukostřelce + meč a štít... Ocenil jsem, že na bojišti se může objevit až 200 bojovníků... Tim že můžete velet vlastní družině se dostává na scénu i taktika, s kterou si můžete docela i pohrát.. Samotný souboje mi pak mnohdy připadali trošku nepřehledný, ale jinak super pocit být uprostřed větší potyčky nebo šturmovat hrad... Co mne ale zklamalo je počet itemů (hlavne zbrojí a zbraní) a některé itemy, které slouži jen k obchodu. Poté mi připadalo, že mapa je strašně chudá. Stejně tak možnosti u zprávy hradů, vesnic a měst. úkoly se také moc nestupňují a začnou se brzo opakovat... Po nějaké době pak taktická mapa omrzí a to ikdyž si budujete kralovství- škoda... Ale ve výsledku (vydával to Paradox) super hra. Jinak jsem oběvil, že někdo dělá na A Song of Ice & Fire módu
M&B je dobrá hra, vyplatí se upgradovat na nejnovější verze, protože přidávají různé vymoženosti, jako kupování cechovních domů etc. Jinak existují mody, kde můžete nastavit velikost armád i na 500 a víc, to pak je ale i pro vyšší mainstream PC fakt záhul. Převaha středověké jízdy nad pěchotou je tam krásně vidět, i když píkovníci se bránit taky dokážou, ale jen ve formaci (jako v reálu). Kralování ve vlastním královstvíčku mě nikdy moc nebavilo, raději jsem byl věrný vazal ovládající půlku království. :-)
Colombo - modernější období mi k M&B nikdy moc nepasovaly.
No já jsem hrál za Nordy (modrá) a když jsme dobili Swadii (oranžová) tak jsem bral i Swadský rekruty. Co jsem tak po světě jezdil, nic mně lepšího nepřipadalo než mít Swadský rytíře, Nordsky Huscarly a nějaky ty lučištníky a střelce s kuše.... Do zelenýho královsti (nvm jak se jmenuje) jsem se teda nedostal...
Jízda je mocná proti rouztroušeným protivníkům, ale proti pevný formaci Nordů nemá moc šanci :-)
Podle mě jeden z nej módů na M&B warband je Brytenwalda. Sice potřebuje ještě trochu dodělat, ale jinak je jeho myšlenka moc pěkná. Boj se odehrává na Britských ostrovech asi někdy v 6. století. Je tam spoustu královstvý (Gwyned, Powys, Sassex, Mercia atd), nový zbraně zbroje atd
Na samostatný M&B se mi líbil Roots of Ygdrassil. Bylo to jakoby ze severský mytologie kde několik nordických klanů bojuje mezi sebou. Nejsou tam koně, pokud založíte své království tak se vám vygeneruje nový jarl který vám odpřísáhne věrnost a s ním jeho družina. To samí i když dobyjete další hrad nebo město.
Amaroun: V Brytenwaldě máš zapnuto, že se ti může zničit zbraň. Nevim jak je to teď v aktuální verzy, ale mě se ta zbraň zničila každou bitvu. Třeba i několik zbraní v jediný bitvě jsem zničil. Leze to docela do peněz tak jsem si to radši vypnul. Vypíná se to v tom menu kde máš možnost začít číst nějakou knihu nebo rozbít tábor.
Amaroun píše: Tak s Anno Domini 1257 si budu muset počkat až vydaj verzi na opatchovanou hru 1.134 :(
S touhle verzí mi to normálně funguje. Zatím je tam pár nedodělávek, třeba když jsem se jel podívat do Říma, tak tam tvrdnul na zadku jen sám Papež a nikdo jiný, žádná armáda :-), a ještě mi do očí řekl, že náboženství není ještě implementované. Myslel jsem, že smíchy poprskám monitor. :-D Nevím, jestli to bylo tvůrci modu zamýšleno, ale jako vtípek to na mě fungovalo skvěle. :-) Jo, a ještě má Papež špatnou vlajku.
Takovýhle mody miluju. Nedávno jsem zachránil Rudolfa I. Habsburského z francouzského zajetí v Arrasu a teď jsme pomalu největší kamarádi. Přemysl Otakar II. teď byl jmenován velitelem vojsk SŘŘ a bojuje na Balkáně*, teď tam má Svatá říše římská takovou izolovanou enklávu v okolí města Niš. Jo, a taky se mi podařilo ubránit Kolín nad Rýnem před Francouzi, sice jsem trochu podváděl, protože jsem využil chyby ve hře, ale no co, výsledek se dostavil. Prostě mě takové hry baví. :-)
* - Válčí se proti Srbům, neptejte se mě proč. Kvůli tomu armády neustále přejíždějí přes Uherské území, divým se, že nám to tolerují. :-)
Já jsem začal hrát za Teutony a při prvním vstupu do města ( realný mód) mi to spadlo
Olorin píše: t do Říma, tak tam tvrdnul na zadku jen sám Papež a nikdo jiný, žádná armáda :-), a ještě mi do očí řekl, že náboženství není ještě implementované. Myslel jsem, že smíchy poprskám monitor :D:D to je dobrý - asi tu hlášku začnu používat :-D
Bylo to tady nebo nekde jinde? Kazdopadne jsem se bavili o tom, ze tady nekdo hraje League of Legends. Uz jsem zase aktivni, takze neprida si nekdo na hrani?:)
Shako píše: Bylo to tady nebo nekde jinde? Kazdopadne jsem se bavili o tom, ze tady nekdo hraje League of Legends. Uz jsem zase aktivni, takze neprida si nekdo na hrani?:)
Neviem, či sa tu o tom niekto bavil, ale ja LoL hrávam pod nickom Xamion. I keď skúškové a všeobecne bakalársky ročník mi to teraz zrovna neuľahčuje :P
Komentáře
TW příliš složitá?:) lol:)
Znám pár takovejch lidí...
Taková Victoria..., kde nejen musíš řešit globální ekonomiku, ale ještě musíš dávat pozor, jestli ti blbci kapitalisti nezavřou kvůli krátkodobému propadu trhu nejvýkonější fabriku, takže ti zůstanou jen ty nejméně výnosné (které sponzoruješ kvůli možnosti sebezásobování během války, kdy se ti konkurenční trhy uzavřou), kam se přesune většina z té zavřené továrny, načež skončíš na mizině.
Aqwarty navíc píše že hra je složíta pro některé lidi....
jinak nevíte někdo jestli pokročili s Westeros modem? nemotivoval je třeba seriál k pokračování ve vývoji?:)
Jinak ja jsem fanda TW uz od prvniho Shoguna, a co se tyce promakanosti, tak si myslim, ze jim to funguje moc pekne. Treba kdyz clovek zkousi principy vyctene z "De bello gallicum" :)
Jsou však různé fantasy módy, historické módy (boje neadrtálců, keltská anglie, evropa 1400 až novověk, například 1. světová v číně, nebo jak..)
Colombo - modernější období mi k M&B nikdy moc nepasovaly.
Jízda je mocná proti rouztroušeným protivníkům, ale proti pevný formaci Nordů nemá moc šanci :-)
A tak za sebe byste doporučily jaký mód ? :-)
Na samostatný M&B se mi líbil Roots of Ygdrassil. Bylo to jakoby ze severský mytologie kde několik nordických klanů bojuje mezi sebou. Nejsou tam koně, pokud založíte své království tak se vám vygeneruje nový jarl který vám odpřísáhne věrnost a s ním jeho družina. To samí i když dobyjete další hrad nebo město.
Zkusim zatim tu Brytenwaldu :-)
Tak s Anno Domini 1257 si budu muset počkat až vydaj verzi na opatchovanou hru 1.134 :(
S touhle verzí mi to normálně funguje. Zatím je tam pár nedodělávek, třeba když jsem se jel podívat do Říma, tak tam tvrdnul na zadku jen sám Papež a nikdo jiný, žádná armáda :-), a ještě mi do očí řekl, že náboženství není ještě implementované. Myslel jsem, že smíchy poprskám monitor. :-D Nevím, jestli to bylo tvůrci modu zamýšleno, ale jako vtípek to na mě fungovalo skvěle. :-) Jo, a ještě má Papež špatnou vlajku.
Takovýhle mody miluju. Nedávno jsem zachránil Rudolfa I. Habsburského z francouzského zajetí v Arrasu a teď jsme pomalu největší kamarádi. Přemysl Otakar II. teď byl jmenován velitelem vojsk SŘŘ a bojuje na Balkáně*, teď tam má Svatá říše římská takovou izolovanou enklávu v okolí města Niš. Jo, a taky se mi podařilo ubránit Kolín nad Rýnem před Francouzi, sice jsem trochu podváděl, protože jsem využil chyby ve hře, ale no co, výsledek se dostavil. Prostě mě takové hry baví. :-)
* - Válčí se proti Srbům, neptejte se mě proč. Kvůli tomu armády neustále přejíždějí přes Uherské území, divým se, že nám to tolerují. :-)
Olorin píše:
t do Říma, tak tam tvrdnul na zadku jen sám Papež a nikdo jiný, žádná armáda :-), a ještě mi do očí řekl, že náboženství není ještě implementované. Myslel jsem, že smíchy poprskám monitor :D :D to je dobrý - asi tu hlášku začnu používat :-D
Já zkoušel http://mount-n-blade.blog.cz/1009/floris-expanded-mod-pack-v-1-0 Je složenej z několika módů... Mapa i bojové pole jsou docela pěkně předělány, stejně tak hrady, nové itemy je toho hodně...
Bylo to tady nebo nekde jinde? Kazdopadne jsem se bavili o tom, ze tady nekdo hraje League of Legends. Uz jsem zase aktivni, takze neprida si nekdo na hrani?:)
Neviem, či sa tu o tom niekto bavil, ale ja LoL hrávam pod nickom Xamion. I keď skúškové a všeobecne bakalársky ročník mi to teraz zrovna neuľahčuje :P
LoL hrávam pod nickom Xamion.
Ok, pridam si te. ;-)
Jinak to LoLko nezapres, uz sis vypujcil i avatar.;-)
LoL teď spíš jen příležitostně, Branwenn.