Pozvánka do Západozemí

2

Komentáře

• Hmm, to by šlo. Mě zas napadle lady Taena z Myru (Dobrovětrská, ta souložnice Cersei :-)
  • Mě se scény z Východu líbí.Působí to správně exoticky.Jediná věc,která se mě na Východu moc nelíbí je Dany.
  • Dany je věc, která se mi nelíbí na východu/ě ani na západu/ě :)
  • vy jste doslova severo-pravicoví extrémisté
  • přesně tak. mohli bychom jí poslat nějaký nůž ... nejlépe hodně ostrý :)
  • Tak na nože bych to nehnal.Knižní Dany mám vcelku rád a o to víc mě štve tahle ošklivka.
  • Ošklivka? Pche, máš avatar Jinýho a očividně i Jinej jseš :-)))
  • Montezuma3: vy jste doslova severo-pravicoví extrémisté
    Ale fuj , zaměňovat Starky s pravou rukou Katky Klasnové... :)
  • flanker.27: Ale fuj , zaměňovat Starky s pravou rukou Katky Klasnové... :)
    Ať si Klasnová chodí do lože třeba i s komunisty.
    Já měl na mysli spíš to, že jste víc Západozemští feudalisté než východní Autokraté
  • Za Zimohrad!

(ikonky si nevšímejte)
  • tie nadpisy. musí to bét maryšo?
  • Zas tak Jiný snad ne.Pouze ctitel jižanské krásy-růže Vysokozahrady a Pouštní růže slunného Dorne.A samozřejmě Sansa.
  • Ellaria Písek? Jedině po plastické operaci :)

Celý svět je zajímavý, jen občas tu zajímavost nedokáží scénáristé podchytit. Co se týká arakhů, v knize jsou popisované jako čepele kosy.
  • Obrácená šavle? Zkus s tím bojovat :)
  • Jako když sekakosa
  • Tak jsem arakhy v knize taky našel, ale zrovna u tuhle zbran mohli tvůrci serálu v rámci větší funkčnosti pozměnit k jezdcům se fakt nehodí ( spíš jim dát šavle nebo meče se zahnutou čepelí).
    Srpový meče používali tak Egyptani, který bojovali jako pěchota.
  • Ono je důvod, proč se zbraně vyvinuly tak jak se vyvinuly. V týhle oblasti jako v málokterý platí vývoj k větší efektivitě.
  • Egyptian sword

Čepele ve tvaru kosy (ostřím na vnitřní straně) je podle mě dost neefektivní. Podřezávat krky by se s ní snad daly, ale v boji? Arakhy jsem si představoval jako ty egyptské meče s ostřím na vnější straně (vis obrázek).
  • První sloupec, pátý řádek. Takhle si já představuji arakh.
    kopis
  • Mě by se k Dothrakům hodilo něco takovýho -Scimitarscimitar
  • tie nadpisy. musí to bét maryšo?
    esli myslíš nadpisy příspěvků, tak nemusí a asi je zrušim, taky mi vaděj. Tak snad se do nich někdo nezamiloval :-)
  • Jestli jo, tak jeho smůla ;o)
  • Ony by ty nadpisy nebyly špatný, kdyby automaticky nezobrazovaly první slova vlastního textu... :-)
  • No právě a jelikož jsou všichni líní je vyplňovat... aspoň já jsem líný je i číst, páč jen málokdo do nich píše... Přijde mi lepší tuhle blbost odbourat :-)
  • tak. preč so mnou
  • môžem vytvoriť vlastnú diskusiu? ako?
  • Na http://www.icefire.cz/forum odkaz nad seznamem fór
  • Tip na akci pro pražáky přednáška
    Po přednášce budete moct líp "kriticky zhodnotit" realičnost soubojů v sáze i seriálu
  • Ve Čtvrtek mám do sedmi školu... škoda
  • A ten pán je úspěšný spisovatel? Ne že bych četl všechno, ale tenhle druhý Kundera (v brnění) mi fakt nějak unikl.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů NovinkyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi