Posledné myšlienky

V ságe nám už zomrela pekná kôpka postáv a zrovna dnes ráno mi napadlo, že pri niektorých by bolo zaujímavé vedieť čo boli ich posledné myšlienky.
kniha sa tomu vždy vyhla (výnimkou je ten starý Stanisov mistr a Pete), na koniec života sme sa pozerali očami niekoho iného, takže sme ich nemohli poznať. možno si filmová reč - a nedajbože aj lákadla filmového klišé - vyžiadajú zmenu. Možno budeme v Eddardovej alebo Robbovej hlave keď sa to stane.
čo myslíte, na čo mysleli?

boli posledné myšlienky Eddarda trpké alebo fatalistické winter is comming? alebo myslel na Aryu a Sansu, že čo s nimi bude? alebo myslel na Robba ako nástupcu? alebo na svoju manželku? alebo na Jona, ktorému nestihol povedať, kto je?
posledné myšlienky nám môžu povedať aká ta postava naozaj je. Starostlivý otec? Lord? rodinný typ?

mám dva osobné tipy: buď prevládla starkovská česť a posledné myšlienky viedli k Jonovi a tajomstvu jeho pôvodu, alebo prevládla rodina a starosť o dve dievčatá v jame levovej.

Komentáře

• Mám tendenci si tohle předvádět do filmové řeči a docela živě si umím představit, že Ned v tu chvíli myslel na svá slova, že žádný Stark se nikdy z jihu nevrátil, do toho flashback Lyanny, Brandona, otce. Ale v reálu bych si klidně uměl představit, že nestihl myslet na nic takového a nevěřil, že se to opravdu stane, stejně jako všichni okolo.
  • Můj tip je, že myslel na dcery a že chybělo tak málo, aby je dostal do bezpečí.
  • Na to měl dost času v cele. Cersei mu slíbila zeď ale na poslední chvíli došlo k jinému. Třeba to bylo takové překvápko, že nestihl pomyslet skoro na nic.
    Alek: že žádný Stark se nikdy z jihu nevrátil
    Jestli se Martin při psaní chystá toto pravidlo úspěšně aplikovat. Tak to znamená, že už se Arya a Sansa nikdy nevrátí na Zimohrad.
  • Každopádně, asi byl dost překvapený, ale ne zas moc. Myslím, že byl už tak dost zlomený - pobyt ve vězení, nevědomost, co se stalo s jeho lidmi a dcerami (minimálně, co se stalo s Aryou). Starost o rodinu.

Poslední myšlenky Joffa: "Nechci zemřít, bohové, já nechci zemřít! Vezměte si raději Skřeta nebo Sansu nebo i moji matku, jen ne mě, prosím.....eeeegggggrrrrrr" (Exitus) :-D
  • Hehe, Olorin mě inspiroval. Mám nové rodové heslo pro Targaryeny. „Náš exodus, váš exitus.“ :-)
    Jestli se Martin při psaní chystá toto pravidlo úspěšně aplikovat. Tak to znamená, že už se Arya a Sansa nikdy nevrátí na Zimohrad.
    No tak nesmíme to brát tak úplně, sám Ned tohle v mládí "porušil".
  • Alek: Hehe, Olorin mě inspiroval. Mám nové rodové heslo pro Targaryeny. „Náš exodus, váš exitus.“ :-)
    A co "Děkujeme, odleťte."
  • joff mi príde absolútne presný, to Olorin vystihol. Eddard asi naozaj bol najmä prekvapený, osobne verím, že posledná myšlienka patrila aryi a sanse.

teraz niečo ťažšie. predpokladajme, že zomrel Sandor. akože. čo bola jeho posledná myšlienka?
    Kde je to otrasné decko? (arya)
    vtáčik mi už nezaspieva... (sansa)
    kto ho zabije, keď nie ja? (hora)

alebo ?
  • flanker.27: A co "Děkujeme, odleťte."
    To je spíš heslo rodu Arrynů.
  • Třeba měli nějaký absurdní myšlenky. např. "Zapomněl jsem si vyzvednout prádlo s prádelny"
    V ETW je citát jednoho barona za Francouszké revoluce, když stál před gilotinou. Řekl: "Máte v tom rozsudku pravopisné chyby.... Uvažovat takhle těsně před smrtí a vůbec dávat pozor na chyby v rozsudk smrti? - Já bych se jen klepal... nejspíš
  • Když je člověk smířený s osudem, je schopný ledasčeho. Zkuste si vyhledat poslední slova slavných :o)
  • Montezuma3: Pravda, tohle by Targaryenům mohla spíš říkat opozice než oni sami. Arrynové by taky mohli říkat "Vy nelétáte" jako hříčku na Greyjoyské My nesijeme.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi