Rozhodně není. Pedofílie je vztah k osobám s nerozvinutými sekundárními pohlavními znaky - malé děti. Jak známo Dany a konec konců i Sansa mají výše zmíněné znaky rozvinuté, zvláště Dany:-), která věkově už dávno ukončila pubertu (u dívek se za konec tuším bere menarche). Navíc ve středověku, jak mi jistě pánové historie znalí potvrdí, byly ženy kolem 14 či 15 v nejlepším věku pro otěhotnění potažmo svazek manželský....
Já nejsem žádný zastánce vztahů třicetiletých strýčků a čtrnáctiletých holčiček...Nemám nic proti hranici patnácti let pro legální sex (to je strašné spojení:-:-)..Jen rozlišuji pedofily a lolitkáře...
Upřímně... Já mám rád stejně staré ženy jako jsem já (až budu mít krizi čtyřicátníka, možná mi hrábne a stanu se lolitkářem...kdo ví:-)) a mladé masíčkou...Maso ze starých zvířat je hrozně tuhé...
Anomanderova teorie by se dobře poslouchala ve výslechové místnosti :)
Ale jasně, dívky dospívají dříve a jsou dívky, co dospívají rychleji než jiné dívky, takže vždy jde o posouzení, zda souložník znal věk nebo v hrubých rysech mohl věk předpokládat.
Ale upřímně (chyba opravena), mě to k nikdy mladýmu masíčku moc netáhlo.
Marin je v popisu veškeré konzumace poměrně detailní...
Jo popisy všech těch pokrmů na hostinách jsou grandiózní. Martin je labužník. Hlavně se mi líbí, jak místo cukru používají med. Zajímalo by mne, jestli všechny ty chutě Martin vymýšlí sám, nebo nahlíží do nějaké irské kuchařky.
Proč by tam nemohla být kukuřice, paprika, skořice nebo rýže. Tohle je jiný svět a jiné kontinenty. Tady nikdo nečeká, až nějaký mořeplavec objeví Ameriku.
Na kukuřici jsem už docela zapomněl. :-) Kdyby to mělo být fest reálný, tak by si na kvalitním víně od Redwynů pochutnávali jen Redwyni, ke zbytku by se dostal už notně zkyslí mok (respektive mohl by se dostat i čerstvý, ale bylo by třeba ho rychle spotřebovat). :-) Ve středověku (a v raném novověku) to ještě s trvanlivostí ani v sudech nebylo moc slavné - na archivní vína se ještě moc nehrálo.
Třebas nemá Martin brambory rád, proto tam nejsou. Že Martin trpí jedním ze sedmi smrtelných hříchů je zcela evidentní:-) Jedli jste někdy kapouna? Chutná to jako normální brojler?
Komentáře
Navíc ve středověku, jak mi jistě pánové historie znalí potvrdí, byly ženy kolem 14 či 15 v nejlepším věku pro otěhotnění potažmo svazek manželský....
Upřímně...
Já mám rád stejně staré ženy jako jsem já (až budu mít krizi čtyřicátníka, možná mi hrábne a stanu se lolitkářem...kdo ví:-)) a mladé masíčkou...Maso ze starých zvířat je hrozně tuhé...
Ale jasně, dívky dospívají dříve a jsou dívky, co dospívají rychleji než jiné dívky, takže vždy jde o posouzení, zda souložník znal věk nebo v hrubých rysech mohl věk předpokládat.
Ale upřímně (chyba opravena), mě to k nikdy mladýmu masíčku moc netáhlo.
Marin je v popisu veškeré konzumace poměrně detailní...
HBO 18-04-2011 22:00
HBO2 18-04-2011 23:30 (tohle by měly být titulky)
HBO 19-04-2011 04:55
HBO 20-04-2011 21:35
ty titulky jsou můj odhad
Jedli jste někdy kapouna? Chutná to jako normální brojler?
edit: už jo.
Teď mě tak napadá, jak se tu vlastně mažou příspěvky?
Oprava: teď už se zobrazuje. Ale odkaz na westeros mi ukáže jen hlášku "zde jsou draci..." a plakát ne.
Takhle na plaát je to fajn fotka. Použili to na obálku Hru o trůny v USA a na ní to vypadá divně.
A na http://www.hbo.com/#/game-of-thrones najdete ještě jednu plus Brana.
Teprv teď jsem si všimnul
toho havranaté tříoké vrány, hezký doplněk :-)