Hra o trůny ožívá

1171820222335

Komentáře

• Aaaa super konečně obrovský nápis Game of the Thrones... tak teď si začnu hrát s PS :-D
  • Catelyn vypadá dobře... Z dálky...
  • Na winter-is-coming.net vybírají Davose do druhé série. Tyjo, jejich první volba je Robert Carlyle - ten mě nenapadl, ale ta představa se mi líbí hodně. Navíc když teď Carlyle přišel o stálou práci, třeba to klapne :o)
    http://winter-is-coming.net/2011/03/casting-season-two-davos/
  • Jak tak koukám, pustili se i do Melisandry a Stannise. A že to jsou Stannisové, i když třeba Richard Armitage by se mi víc hodil na Renlyho, na Stannise je moc...ehm, pěknej :-))
  • Jj, Armitage je na Stannise škoda :o))
    Ale v nějaké roli bych ho tam viděla ráda. Má úžasný hlas (mimo jiné) ;o)
  • jj Carlyle by byl super
  • Ja by som si želal Terryho O´Quinna.
  • Ještě jsem se znovu chtěla zeptat. Plánujete nakonec dělat svoje titulky, nebo to necháte jen na HBO? Na serialzone jsem četla, že jeden překladatel se na ně chystá. A hodlá používat české názvy z prvních tří knih.
  • Já jsem hodně zvědavý na Mance. Nějak neznám herce, který by se shodoval s mým jeho obrazem.
  • K titulkám... já vlastně pořád nevim. Je to ještě daleko :-) Mám v plánu otitulkovat tu 15 minutovou ukázku z prvního dílu, co má jít na začátku dubna. Na celý díly si ale netroufam, časově bych to asi sám nestíhal a navíc nejsem v angličtině zas tak dobrej. Vím, že hlawoun se k tomu na titulky.com a serialzone hlásil. Nevím, jestli změnil názor vzhledem k tomu, že to HBO bude dabovat a titulkovat. Ani nevím, jestli se to dá nějak technicky "ripnout" z HBO. Ale přijde mi jako nesmysl tvořit nějaký fan překlad...

Asi hlawouna kontaktuju a uvidíme. Každopádně to nějak vyřešit musím, páč HBO nemam a nevypadá to, že by HBO zprovoznilo v ČR to jejich HBO Go apod. služby.
  • Já myslím, že by to z HBO šlo, ale bylo by to s titulky přímo v obraze a ne jako samostatný soubor, což se ne vždycky hodí. Já doufám, že u toho někdo zůstane. Chvíli jsem taky titulkovala a není to vůbec žádná sranda. Hlavně u seriálu tohohle typu, bych do toho nešla, protože to bude hodně náročný, a nakonec to lidi stejně sprdnou, že se jim nelíbí Sníh, dalšímu se nebude líbit Stark a dalších padesát se bude ptát oblíbenou větou: Kdy už budou titulky? :-))
  • No právě, vypálený titule do obrazu jsou naprd...

Co se týče překladu, to je jednoduchý. Vychází se z překladu Haniny, ta se bude podílet i na překladu pro HBO, takže tím veškeré spory končí. A jsem rád, že hlawoun se toho snad chce také držet.
  • Jj, dnes na serialzone potvrdil, že hodlá překládat (a držet se názvosloví z prvních třech knih).

A musím dodat, že titulky sice nepřekládám, ale otázky typu "Kdy už budou titulky?" mě vytáčejí taky. A ještě horší je "Co vám/ti na tom tak dlouho trvá? Díl byl odvysílaný už před dvěma dny a titulky nikde." To vyloženě zuřím, i když to není adresováno mně...
  • Už jsem mu napsal. Jeho jméno je na titulky.com docela známý (v dobrém), takže mám docela radost, že se na to chystá právě on.
  • Já se dnes ptala právě proto, že jsem ho chtěla odkázat sem. Psal, že Hra je jeho srdeční záležitost. Jenže prohlížím diskuzní fóra při práci a tak jsem na to zase pozapomněla. Jsem roztržitá, no :o)
  • Hlawoun je klasa. A ak má navyše rád Píseň, nie je čo riešiť - titulky budú na úrovni. Ak sa do nich teda pustí.
  • Kéž by se v nich neobjevila věta Nechť se ti zlíbí. :)
  • Asi je zbytečný dělat druhý titulky, když na tom dělá zkušený překladač co četl ságu... :-)
  • Já teda nevím, ale nebylo by podstatně jednodušší vytáhnout ty oficiální titulky z videa než dělat vlastní? Podle mě to představuje podstatně víc práce... překlad, časování, styling, ... Navíc imho trochu zbytečné, když na oficiálních titulcích pracuje i překladatelka knih. Nemám obavu, že by to bylo navzájem nekonzistentní.
  • Jen mě mrzí, že HBO odvysílá předem to 15 minutové "preview" prvního dílu. Podle mě to odtáhne část diváků. Samozřejmě mluvím o divácích, kteří nečetli předlohu.
    Myslím, že je spousta takových, kteří jsou na vážkách a pokud by se začínalo prvním dílem, třeba by je cliffhanger prvního dílu přesvědčil o tom zůstal, ale takto se určitě najdou tací, kteří to po tom 15 minutovém preview vzdají.
    A seriál potřebuje co nejvíce diváků, kteří knížky nečetli, jestli má uspět a získat zelenou na další série a každá taková "drobnost" to může ovlivnit.
    Ale možná jsem jen paranoidní.
  • Hmm, zajímavý. Vlastně na tom něco bude. Teda jestli narážíš na problematiku Jiných. Akorát si řikam, že to muselo napadnout i lidi v HBO. Oni sami několikrát zdůrazňovali, že vědí, že fantasy je pro hodně lidí problém a nechtějí to na tom moc stavět. Takže bych se nedivil, kdyby v těch 15 minutách prolog nebyl a pustili to od popravy.
  • Ja ten sneak-peek ani neplánujem pozerať. Trailerov bolo až až a nepotrebujem z toho pred premiérou vidieť až toľko. Iba čo by mi to skazilo prekvapenie a zážitok.
  • Tak imho je to otázka konkurenčního boje. Camelot i Borgiovi startují dřív. Camelot už pro jistotu první díl odvysílal. A s otevřeným koncem, aby to lidi nalákalo. HBO prostě musí Hru představit trochu víc.
  • Alek: myslel jsem to spíše tak, že hodně lidí se u čtení knihy chytlo až po "the things i do for love", čímž by myslím měl končit i první díl. A spousta lidí, kteří knihy nečetli v ten moment dostanou velkou facku a uvědomí si "tak tohle teda opravdu není legend of seeker" (nebo xena atd).
    Ovšem když ten člověk nejdříve uvidí jen preview pokrývající prvních patnáct minut...může to "Average joe" vzdát.
    Ostatně znám pár lidí, kteří to takto vzdali stejným způsobem při čtení knihy a až na mé naléhání se prokousali dále a později se do série zamilovali :-D
  • Mimo mísu mě teď napadlo, jak to bude v seriálu s malým Rickonem? Tady v obsazení není, na imdb, jsem ho taky nenašla, a z ukázek si ho nevybavuju....
  • kto vzdal knihu pred vyhodením brana si ani nezaslúži ju čítať. je to písané výborne, čo je viac ako ponúka väčšina. by ma zaujímalo čo čítajú ak ich hra prestala baviť po druhej kapitole....
  • Oh, díky! :-)
  • Rickon už byl vidět i v traileru, hraje ho Art Parkinson.
    Rickon

Já myslim, že tu ukázku si stejně najdou fandové (a novináři) a na ty HBO cílí, ty chce dostat, protože oni mohou být nositeli toho vzkazu k ostatním, které budou chtít přilákat na pilotní díl.
  • Sarven: i tací lidé existují :-D Vím, že třeba i na winter-is-coming.net jsem x krát četl, že dost lidí si až po několika kapitolách uvědomilo, jak moc se ta kniha liší od jiných fantasy a jak je vyjímečná a v tom okamžiku se do ní více ponořili a už je to nepustilo. A tuším, že i zde na IF.cz jsem někdy někde četl něco podobného :-D

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi