The Maester’s Path

135

Komentáře

• V heraldice se tomu říká zbraně: Drápy, zuby, jazyk,...
  • Zbroj. Zlatá zbroj u našeho Českýho lva znamená zlatý drápy.
  • Jo tak zbroj, teď je mi to jasný. Díky Flankere...
  • To nic, matně si pamatuju ze školy na nějaký základy heraldiky...
  • To já si taky jen matně pamatuju helm, klenot, co je heraldická figura a štítonoše.... Zbroj lva už mi vypadla... :-)
  • Lehce jsem aktualizoval tenhle článek, za obsah o truhle díky knedlemu.

Už se těším na zítřek. Dal bych si říct třeba kousek ze zasedání Malé rady (Varyse jsme ještě moc neviděli) anebo toho zpropadenýho Tywina :-) A co vy?
  • Alebo nejaký pokec Renlyho a Roberta :)
  • To je dobře, že jsi to sem takhle hodil, mě ty hry vůbec nejdou, udělala jsem jen tu první asi na 150 pokus...

Jinak já bych si dala nějakou pořádnou scénku na Zdi, ten vtřeinový záběr v posledním traileru mě vůbec neuspokojil :-)) A nebo, protože Jon už tam byl, tak něco s Cersei nebo Jaimem...
  • Já bych si dala líbit něco z Pobočníkova turnaje nebo taky něco od Zdi. Nebo něco se zlovlky - Joff vs. Arya u Trojzubce, třeba. Ale tipuju, že třetí odměna bude něco s Targaryeny nebo Dothraky.

btw - v trailerech mě vytáčí, že jeden z rytířů na turnaji (Hugh z Údolí?) jede se znakem Arrynů na štítu
  • Jojo, něco z turnaje. Třeba Palečka s citrónovým zákuskem.
  • btw - v trailerech mě vytáčí, že jeden z rytířů na turnaji (Hugh z Údolí?) jede se znakem Arrynů na štítu
    Skoro se stydim říct, že tohle mě vůbec netrápí a sám bych si toho ani nevšim :-)
  • Nejradši bych viděl asi nějaký záběr ze Zdi nebo záběr Orlího hnízda.
  • Noo, s tím Orlím hnízdem vlastně můžu pomoci, teda s interiérem.

Catelyn a Tyrion

Tenhle záběr se totiž objevil v novém vydání jedné ze starších ukázek. Jinak v ní je nově už jen jeden záběr na Droga, takže to ani nemá smysl sledovat.
  • Ten trůn je ve tvaru orla ? Vypadá to zajímavě ..
  • škoda že ten trůn není vidět lépe,ale jinak nádhera . No spíš doufám ,že ukážou Orlí hnízdo z venku ;) a díky za fotku
  • že tohle mě vůbec netrápí a sám bych si toho ani nevšim
    Tak jasně, je to prkotina. Já to taky trochu nadsadila - že bych z toho nespala, to ne. Ale je to taková zbytečná chybka :o)
  • V březnu bych Orlí hnízdo neukazoval. Všichni fanoušci mají jistě kalendář s obrázky Nasmitha a březen je zrovna Hnízdo a to takový, který se snad nedá v TV zrealizovat. :-)
  • Alek: CGI je mocná čarodejka ;)
  • Pěkná fotka, ale Orlí hnízdo teda není moje oblíbené místo ve Westerosu. Věta ,,Chci ho vidět letět!" mě bude strašit asi ještě hodně dlouho...
  • Jo, v týdnu jsem kalendář nesla ukázat kolegyni, kterou jsem k četbě nalákala. A první co ji zajímalo bylo právě Orlí hnízdo. A taky se jí z obrázků nejvíc líbilo :o)
  • Mno na tom turnaji vidím prapory Tully a Royce. Ty vypadají velice dobře. Jinak ten chlapík co v traileru padá na zem je nejmenovaný účastník turnaje, kterého Hora zasáhl do krku a on zemřel. Byl z údolí a nesl znak rodu Arrynů. V údolí žije mnoho větví rodu Arrynů. Takže já v tom žádný problém nevidím. Jestli to je Hugh nemohu říct, protože ani nevím kdo to je.
  • No v knize je psáno, že ten koho Hora zabil, je z údolí a že jeho zbroj je zdobena modrým sokolem a stříbrným měsícem rodu Arrynů. Ale jeho jméno tam napsáno není. Jmeno Hugh mi nic neříká, kdo to je? To je taky nějaký Arryn?
  • Tak Royceové na turnaji byli. Ačkoliv později v knize někdo tvrdil, že Lysa zakázala všem rytířům Údolí se turnaje účastnit. Znaku Tullyů jsem si zase nevšimla já.
    Předpokládám, že ten rytíř sražený Horou je Hugh, a právě proto mi ten znak Arrynů nesedí. Plus v knize není nikdo z tohoto rodu na turnaji zmíněn. Ale to je kniha. Vím, že seriál se bude lišit.
    Plus jestli jsem to vlastně vůbec identifikovala dobře a rytíř "Arryn" je ten samý, co ho Hora shodí.
  • Já nemám teď knížku u sebe, ale jestli si to dobře pamatuju, tak jeho plášť byl modrý, zdobený stříbrnými srpky měsíce. O sokolovi tam imho zmínka není. Ale hádat se nebudu. Ale bavíme se o tomtéž rytíři. (pozor pro případné nováčky, následovat bude spoiler) Jméno toho mrtvého bylo Hugh z Údolí a byl to panoš Jona Arryna. Ned si v té době myslel, že to on podal Jonovi jed. A než si s ním stihl promluvit, tak ho Hora příhodně zabil.
  • Jo, máš pravdu, už jsem si to našel v knize. Byl to Hugh. Byl to panoš Jona Arryna takže klidně mohl nést jeho barvy. Z jakého rodu přesně byl jsem tam nenašel. Pokud hájil barvy vlastního rodu, mohl být z některé z vedlejších větví rodu Arrynů. Na to by zdobení pláště odpovídalo. Leda že by byl z rodu Eganů, ale to by vedle toho stříbrného měsíce muselo být ještě slunce a hvězdy. Nikdo jiný v údolí měsíc ve znaku nemá.
  • Ještě k těm vlajkám. Doufám že je budou prodávat jako nějaké suvenýry. Mám tu na zdi mezi Tibetskou a Gondorskou vlajkou ještě dost místa.
  • Tretí puzzle je online!
  • Pochopili jste to? Mám jít troubit hned jak začnou bít bubny?
  • Mě se to tak zatraceně seká, že vůbec nestíhám, hraji si tady s tím už asi čtvrt hodiny :( a ještě jsem s tím nepohnul
  • Jednoduché a odmena nestojí za veľa :/

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi