Aréna

24

Komentáře

• Prvek nepředvídatelnosti a náhody se může vnést i tím, že se při rozlosování u každé dvojice náhodně určí jeden zvýhodněný bojující, který do souboje dostane jeden hlas navíc jako bonus, popřípadě se náhodně rozdělí dva hlasy (tedy, bude se začínat za stavu 2:0, 1:1, nebo 0:2). Ale samozřejmě to bude muset určovat někdo nestranný a důvěryhodný. :)

Už aby to bylo! :P

• Mam pocit,ze 32 mien moze byt problem a tak sa do zoznamu zbytocne tlacia aj mena ktore by boli vyslovene do poctu.(Jon,Robb...atd)

Navrhujem 16 mien....to budu naozaj stacit.

1. Ser Barristan Selmy (Sword)

2. Ser Jaime Lannister (Sword)

3. Ser Arthur Dayne (Sword)

4. Ser Loras Tyrell (Sword)

5. Ser Garlan Tyrell (Sword)

6. Kral Robert Baratheon (Warhammer)

7. Princ Rhaegar Targaryen (Sword)

8. Princ Oberyon Martell (Spear)

9. Areo Hotah (Axe)

10.Bronn (Sword)

11.Ser Gregor Clegane (Sword)

12.Sandor Clegane (Sword)

13.Viktarion Greyjoy (Axe)

14.Brienne z Tarthu (Sword)

15.Khal Drogo (Scimitar)

16.Silny Belwas (Scimitar)

poradie je nepodstatne a nevypoveda o tom ako by som hore uvedenych bojovnikov zoradil podla schopnosti.

• desaixx wrote:
    Mam pocit,ze 32 mien moze byt problem a tak sa do zoznamu zbytocne tlacia aj mena ktore by boli vyslovene do poctu.(Jon,Robb...atd)

Navrhujem 16 mien....to budu naozaj stacit.

Částečně máš pravdu, ale teď mi tam zase chybí někteří moji tajní favorité a černí koňové. :wink: Ideální počet jmen by byl tak 24, jenže to by zase nevycházelo do pavouka a dělat nějaké skupiny by asi nemělo smysl.

Takže osobně bych raději zůstal u 32... ještě počkáme, co ostatní. :)

• No já nevím, jestli je ideální dávat tam lidi, kteří v té knize v podstatě nevystupují a jen občas se o nich někdo zmíní. Např. ser Arthur Dayne nebo Rhaegar Targaryen. I když u souboje Rhaegar x Robert by aspoň byl nezpochybnitelný výsledek...

Prostě dávat tam mrtvoly je blbost, vždyť když řekněme Arthur Dayne žil, tak Brienne byla ještě v plenkách...

• Upne vyrovnane to nebude asi nikdy,pretoze Selmy je uz starsi a Loras zase este velmi mlady.Pribeh Princa Rhaegara a Arthura Dayna sa vsak prelina celym pribehom,takze som tieto postavy zaradil...dalej do historie by som nesiel,pretoze pribehy sa casom zvelicuju a tak hodnoverny popis bojovnika,a jeho schopnosti,mozno ziskat iba ak ich popisuje niekto kto dotycneho osobne poznal(napr. Eddard Stark a jeho popis Sera Dayna)

Navrhujem zoradit bojovnikov najprv tych ktory su v knihe medzi sebou bojovali,ci sa daju jednoducho posudit,kto bol lepsi.

1.KOLO

Rhaegar-Robert 0:1 (tu je to jasne ,stalo sa to)

Dayne-Jaime 1:0 (Jaime sa sam priznava,ze Dayne bol lepsi)

Oberyon-Gregor 1:0 (Oberyon suboj vlastne vyhral)

Garlan-Loras 1:0 ( Garlan je lepsi sermiar,Loras je skor turnajovy sampion)

Selmy-Belwas 0:1 (Selmy sluzil Belwasovy a zda sa,ze ho povazoval za skveleho bojovnika-zrejme lepsieho ako on sam)

Bronn-Sandor 0:1 (Sandor je proste lepsi)

Areo-Brienne 1:0 (Areo bol podla odhadu lepsi ako poniektori rytiery kralovskej gardy,to nieco naznacuje)

Drogo-Viktarion 1:0 (Tu som vsadil na rychlost Droga,ktory je naviac i velmi silny muz,Viktarion je iba silny)

V podobnom duchu by som zoradil dvojice z vitazov a aj porazenych a takto by som to vyhodnotil v 5-6 kolach a za vyhru by som dal 2 body.Kto bude mat po 5kolach najviac bodov vyhral.

Samozrejme kolo sa vyhodnoti az potom co sa vacsina zhodne ,ze navrhovany vysledok je spravny.

• to Gwaihir: Toto je fiktivní turnaj. Aspoň já ho tak chápu. Má za úkol pokusit se určit nejlepšího bojovníka Západozemí. Tedy v období, kdy byl na vrcholu svých sil: Selmy ještě není starý, Rhaegar ještě není mrtvý, Jaime má obě ruce atp. Myslím, že by to bylo mnohem zajímavější, než turnaj přísně svázaný realitou.

to desaixx: Souhlasím s tím, že jít dál do historie než za Rhaegara a Dayneho by asi nemělo smysl. To bychom mohli rovnou nasadit všechny velitele Královské gardy proti sobě. Zároveň jsem pro větší počet účastníků, tj. 32 a vyřazovací způsob boje, na život a na smrt. To mi připadá atraktivnější, než zápolení o pocty. Když nejde o život...

Jinak se všemi tvými jmény souhlasím.

to Léto: Preferoval byl zohlednění náhody spíš jen formou přidělování speciálních bodů, jak jsi navrhl prvně (tj. 2, 2 a 3). Další úpravy by už podle mne systém soubojů spíše znepřehledňovaly.

Jsem také pro to, aby si každý, kdo se bude účastnit hlasování, mohl prosadit jedno své jméno, přes které nepojede vlak :wink: , a které tam prostě bude, i když všichni ostatní budou proti.

Chcete jednotlivé duely spíš postupně, po jednom, anebo i víc najednou (v zájmu uspíšení v prvních kolech)?

Tak lidi, vyjádřete se k tomu všichni, co se o Turnaj zajímáte, ať už můžeme dojednat pravidla, účastníky a konečně ZAČÍT!

• Turnaj přísně svázaný realitou by byl nejenom méně zajímavý, ale taky prakticky neproveditelný? Je Brienna mrtvá? Živá? Bude bojovat s oprátkou na krku? A co takový Sandor?

Nejzajímavější na turnaji budou podle mě konfrontace postav, které nikdy neměly možnost se potkat.

Shodli jsme se víceméně na 32 účastnících, boji na život a na smrt a na určitých časových omezeních. Jen ještě nevím, zdali Hedge Knighta ano, nebo ne. Prosím, vyjádřete se. :)

Systém speciálních bodů 2,2/3, to mi přijde docela originální, tak bych to tak nechal. Snad se osvědčí.

Jednotlivé duely bych chtěl rozhodně po několika, buď 2 za týden, nebo 4 za týden, v pozdějších kolech se to třeba může omezit.

Jméno, přes které nepojede vlak (jsi asi velký fanoušek železnice, že?) ještě vymyšlené nemám, to záleží na tom, kterého z mých favoritů tam nebudete chtít dát. :wink:

Existuje nějaká naděje, že se v brzké době objeví ještě nějaké seznamy navržených účastníků, z nichž by bylo možné dělat ty průniky?

• Vyradzovaci system je dost pekny nezmysel.Dovodou je viacero,ale hlavne koli tomu,ze niektory z bojovnikov by proti urcitemu protivnikovi jednoznacne prehral no napriklad by bol schopny porazit,kohokolvek dalsieho.

Priklad: Oberyon s jeho mierne vylepsenou kopiu(rozumej vylepsenou jedom) by to mal pomerne jednoduche proti protivnikom ako Belwas ci Drogo,ktory bojuju sporo obleceny.Alebo suboj Robert vs Rhaegar je uz dopredu dany.Chce to viac subojov pre kazdu postavu.Samozrejme kazdy suboj by bol na zivot a na smrt.Ved ide o fiktivne suboje,takze potom by bol porazeny opatovne schopny boja.

.....nuz ako chcete. A ak pocet 32,tak by bol vhodny zoznam.

• Ano. K.O. systém je krutý, nespravedlivý a - přitažlivý. Divácky mnohem atraktivnější než - objektivně spravedlivější - boje v "základních skupinách".

Právě, že nic by nebylo dopředu dané. Nevěřím tomu, že by Robert porazil Rhaegara dvakrát za sebou. Navíc díky zmiňovanému speciálnímu hlasování může překvapit i outsider.

Celkový výsledek turnaje bude o názorech a sympatiích účastníků tohoto fóra, víc než cokoli jiného. Objektivní pravdy bychom se ani tak nedobrali, tak proč se u toho aspoň nepobavit.

Seznamů už tu pár koluje (já, Léto). Dodej druhou šestnáctku, desaixxi, a můžeme se dobrat účastníků.

• Já bych to brala tak, že jsou všichni živí a na vrcholu sil (a mají obě ruce :twisted: ).

I ve skutečném turnaji asi hodně záleželo na momentální kondici. Třeba člověk chytil chřipku a už mu šla dolů rychlost i síla. Všichni jmenovaní jsou výborní bojovníci, takže prakticky jakýkoliv výsledek našeho fiktivního turnaje je "uhádatelný". (Tak by to mohlo proběhnout, a just jo!)

Hm, jak tak na to koukám, někteří moji favoriti, kterým bych vázala šáteček na rukáv (a případně s nimi po skončení turnaje dováděla ve stanu- ale jen pokud by vyhráli, to dá rozum :roll: ) tam taky nejsou.

I když taková Brienne či Silný Belwas jsou taky lákavá volba :lol:

• Čím nespravedlivější systém bude, tím zajímavější souboje budou probíhat a tím více škodolibé radosti si užijeme.

Ano, desaixxi, dodej ještě jednu šestnáctku. Jenom jedna nám prostě stačit nemůže! :wink:

Myslím, že udělení speciálního bodu můžeme klidně nazývat "přivázání šátečku na rukáv", to Týna vystihla hezky. A vítěz celého turnaje nakonec určí Královnu lásky a krásy... i když mi tedy není moc jasné, jak to udělá. :roll:

Ještě mě napadá, povolíme Oberynovi, aby měl "jedem vylepšené" kopí? Tím může v podstatě zabít skoro kohokoliv. A když se dvě postavy zabijí navzájem, výsledek se určuje docela obtížně. Že ano. :P

• zaujímavý nápad.

Ak by nešlo o duel na život a na smrť tak by možno bol zaujímavý model, ktorý sa používa napr. pri hraní TCG hier. Švajčiarsky model sa to tuším volá.

Ide o to, že každý môže raz prehrať. Druhá prehra ho vyraďuje.

v prvom kole sa vytvoria dvojice. Po odohrati sa rozdelia.

dalej hraju vitazi medzi sebou a prehry medzi sebou. Kto v pavuku víťazov prehrá ide do pavuku prehier. Kto prehra v pavuku prehier, konci.

v každom prípade si tiež myslím, že dvojice by mali byť vylosované. Pretože Oberyn Martel asi vyhrá nad Horou, ale kto vie ako by dopadol v súboji dvoch mrštných - proti Bronnovi?

• Zajímavý, jak se všichni shodujete, že Oberyn poráží Gregora, ale já mám dojem, že to je dorn, kdo je pod drnem. I když Hora na tom taky není nejlíp.

Nicméně rozhodně žil dýl.

• Teda vy jste akčňáci:))) No, ale dobrý, líbí se mi to:)) Akorát to, že jsou tu už asi čtyři seznamy je pravda, leč jsem línej hledat, kdo je tam víckrát a podobně, takže by to někdo z organizátorů přece jen mohl zase kompletně hodit do jednoho příspěvku, což?;))

• Tohle se začíná škaredě zadrhávat a komplikovat... Keep it simple, keep it fun, říkám já... Tz. co nejrychleji dát dohromady ten seznam - máme dvě kompletní šestnáctky (desaixxovu a Létovu), takže od těch dvou by to chtělo dalších oficiálních šestnáct bojovníků, heavy head dodá svoje lidi, tady je má 32:

1.Ser Arthur Dayne aka Meč Jitra

2.Sandor Clegane aka Ohař

3.Princ Rhaegar Targaryen

4.Ser Jaime Lannister aka Králokat

5.Ser Gregor Clegane aka Hora

6.Usměvavý rytíř

7.Syrio Forell

8.Ser Barristan Selmy aka Barristan Chrabrý

9.Princ Aemon Dračí rytíř

10.Victarion Greyjoy

11.Ser Garlan Tyrell aka Garlan Galantní

12.Lord Jason Mallister

13.Ser Bronn z Černovody

14.Princ Oberyn Martell aka Rudá Zmije

15.Areo Hotah

16.Qhorin Půlruký

17.Král Robert Baratheon

18.Ser Loras Tyrell aka Rytíř květin

19.Šagga z Kamenných vran

20.Jon Sníh

21.Lord Berik Dondarion aka Bleskurychlý lord

22.Lord Jon Umber aka Velký Jon

23.Ser Gerold Hightower aka Bílý býk

24.Ser Gerold Dayne aka Temnohvězda

25.Ser Duncan Vysoký

26.Silný Belwas

27.Brienne z Tarthu

28.Khal Drogo

29.Ser Jorah Mormont

30.Ser Lynn Corbray

31.Lord Yohn Royce aka Bronzový Yohn

32.JINÝ

Ideální by bylo, aby svůj seznam vymyslel ještě aspoň jeden člověk - pak budeme mít pět playlistů a uděláme ten průnik, přinejhorším by měli stačit čtyři... Co se týká systému turnaje, ten bych taky zbytečně nekomplikoval, ideální bude jednoduchý pavouk, jehož složení vymyslíme jakmile budou známa jména.

Žádný jed, žádná magie, říkám já... (je to nečestné, musím dostat pověsti svého jména 8) ) Už tak bude těžké určit vítěze souboje, přemýšlet ještě nad takovými okolnostmi by mohlo být smrtelně nebezpečné (minimálně pro naše duševní zdraví).

Co se týče toho speciálního bodování - proč ne... sice to bude o další chaotický faktor navíc, ale v čerty :-)

Jinak by se docela hodil hlavní organizátor turnaje, který by to korigoval a urychloval - jako první kandidát se nabízí heavy head - ostatně, tenhle megalomenský turnaj je vlastně jeho nápad :-D

A konečně - co takhle zavést nové téma speciálně pro Turnaj? Jdu na to...

• v podstate mi tvoj zoznam vyhovuje...i ked na niektore postavy mame dost pochybne info...ale budis. Este by som vyradil Jona Sneha a dal tam Lorasa Tyrella,ktory uz cosi dokazal...na turnaji aj pri smrti Renlyho Baratheona :)

• Loras tam samozřejmě je, Jon je tam jako zástupce mladé "Nové vlny" :-) Nedávám mu valné naděje, ale přece jenom... na meče je vynikající a dost možná v něm dříme ještě nějaké genetické překvápko :-)

• jj Loras tam je...pardon,nejako som ho prehliadol

• Vyhodil bych Šaggu, přidal Howlanda Reeda...

• No ten Turnaj se zdá být interesantním nápadem:))

Do toho Eddardova seznamu bych vrazil ještě jedno jméno...překvapuje mě,že tam nebylo zařazeno:)) Eddard Stark - sice to nebyl rytíř nebo válečník,ale s takovou ctí a poctvostí by mohl umírat nebo vítězit jen on :cry: : D

• OK, můj korigovaný seznam z "hluboké vody" vypadá následovně:

Nasazená šestnáctka: Meč Jitra, Chrabrý, Kingslayer, Ohař, Hora, Dračí rytíř, Rhaegar, Robert, Rudá zmije, Usměvavý, Drogo, Areo, Viktarion, Rytíř květin, Bronn, Syrio.

Další: Belwas, Garlan, Bílý býk, Ned, Qhorin, Berik, Brienne, Jon.

O zbývajících 8 volných místech veďme diskuzi. Já jsem pro: Osmund, Tormund, Jorah, Gerold Dayne, Daario, Šagga :wink: , Howland Rákos, Černá ryba.

Pokud tam někomu někdo chybí (nebo přebývá), ať se urychleně ozve, uzávěrka účastníků je na Nový rok, v pondělí ve 24:00 (očekávám, že v té době budou již všichni v provozuschopném stavu po silvestrovském běsnění :D )

• Nuz ani jedno z dolnych mien mi nesedi... Osmund Kettleblacky a jeho bratia ak by narazili (aj pokope) na hore uvedenych borcov,neostal by po nich ani mastny flak.Dalsie mena su na tom asi podobne.

Howard ci Tully su urcite schopny bojovnici,ale niesu nicim vynimocny.Cierna ryba je skor dobry velitel a nadpriemerny bojovnik...,ale ako sampiona by som si ho asi nevybral.To same dalsi...+Jon Sneh a Ned Stark.

Ned bol podla mna najlepsi taktik a velitel v poli,mozno i lepsi ako Tywin Lannister.Je to jasne z toho co dokazal v boji Robb,ktoreho ucil a aj Robertovu vojnu o tron, mu z velkej casti vyhral prave Ned.A predsa nebol az tak dobry bojovnik...vid jeho suboj 10 vs 3.Kde skoro zakapal.

• Všechny neoficiální hlasy, které mám k dispozici, ode mne dostává Gerold Dayne. :D Podle toho, jak ho Arianne popsala, si to rozhodně zaslouží.

• desaixx wrote:
    Nuz ani jedno z dolnych mien mi nesedi... Osmund Kettleblacky a jeho bratia ak by narazili (aj pokope) na hore uvedenych borcov,neostal by po nich ani mastny flak.Dalsie mena su na tom asi podobne.

Howard ci Tully su urcite schopny bojovnici,ale niesu nicim vynimocny.Cierna ryba je skor dobry velitel a nadpriemerny bojovnik...,ale ako sampiona by som si ho asi nevybral.To same dalsi...+Jon Sneh a Ned Stark.

Ned bol podla mna najlepsi taktik a velitel v poli,mozno i lepsi ako Tywin Lannister.Je to jasne z toho co dokazal v boji Robb,ktoreho ucil a aj Robertovu vojnu o tron, mu z velkej casti vyhral prave Ned.A predsa nebol az tak dobry bojovnik...vid jeho suboj 10 vs 3.Kde skoro zakapal.

Pokud jsi Howardem myslel Howlanda Reeda, tak to bude asi dobrej bojovník, když dokázal přežít souboj s Daynem. Jistě, byla jich přesila, ale právě proto, že nakonec přežil jenom Ned a Howland, přičemž ten zachránil Neodvi život (i když nevíme jak), mužeme se domnívat, že pouze jeho umění mu ten život zachránilo.

• to desaixx: Bylo by absolutně skvělé, kdyby každý ke svým výhradám konstruktivně připojil i své kandidáty.

Chápu to tedy tak, že volných míst je už jen 6. Takže, kdo zaváhá... :(

• jj ja som rodeny kritik ...nieco konstruktivne odomna necakajte :)

V kazdom pripade su moje naroky na sampiona dost znacne,ale pokusim sa 6 mien dat dokopy...ale bude to bieda.

Quote:
    Pokud jsi Howardem myslel Howlanda Reeda, tak to bude asi dobrej bojovník, když dokázal přežít souboj s Daynem. Jistě, byla jich přesila, ale právě proto, že nakonec přežil jenom Ned a Howland, přičemž ten zachránil Neodvi život (i když nevíme jak), mužeme se domnívat, že pouze jeho umění mu ten život zachránilo.

Ano myslel som Howlanda Reeda.Podla mna mu zachranilo zivot ani tak jeho umenia ako jeho praktickost :) Zrejme nedbal az tak ako iny na rytiersky kodex ... (nejaky ten uder od chrbta by ma neprekvapil-zrejme takto nejako zachranil Neda-samozrejme toto je iba uvaha)

• ad Howland Reed: S tím by to bylo opravdu hodně těžké, jelikož o něm opravdu nic konkrétního nevíme (byl s Nedem na Harrenovském turnaji a potom ve válce)... podobný problém dost možná nastane s Dračím rytířem, takže jsem ochoten tohle jméno ze seznamu vypustit...

Černokotlé do turnaje? Možná jako rozehřívací kolo... Pokud si dobře vzpomínám, Bronn se o jejich bojových kvalitách vyjadřoval HODNĚ pohrdavě... Myslím, že je přirovnal k dutým bubnům, které dobře znějí, ale uvnitř jsou prázdné, či tak nějak... To už radši Aryse nebo Balona Swanna, jakožto slibné členy Královské gardy.

• Tak teda ako prve ma napadlo pridat niekoho z pokrvnych bratov Drogona a Daenarys...to boli a aj su schopny bojovnici.

Dalej Knaz z Myru ci Lord Tarly... Tarly je tu asi naviac...no co uz.

• Koho? Aemona nebo Howlanda? V druhém případě musím upozornit na to, že Peter k němu očividně chová velké sympatie, a řekl bych, že tudy nepojede vláček. :wink:

Osmund je zajímavý jen tím, že je to Cersein milenec. Je také trochu známější než zmiňovaní rytíři, ale netrvám na něm.

Jinak s nasazením je shoda?

• Jasne suhlasime...nerob si z toho tazku hlavu ;) Hlavne nech sa to uz pohne dopredu.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi