A ako písal Alek v zhrnutí seriálu - niektorí TV odobrníci odhadujú, že rozpočet mohol byť pokojne aj 100 miliónov dolárov a viac (tu by som poprosil Aleka, aby mi sem hodil odkaz, kde to čítal, ak ho nájde).
Já jsem četl, že náklady na Hru dosáhnou nejméně výše nakladů na Ŕím. Právě že většina srovnatelných seriálu ( Řím, Spartakus, Camelot ) žádný počátečný vysvětlování nepotřebovala, protože motivy jsou notoricky známy. Zase námětově podobný Pán prstenů měl bombastický uvádění s velkolepou bitvou. Hra v tomto směru neměla v podstatě nic a co jsem slyšel od lidí co ságu nečetli, a viděli první díl tak se v tom ztráceli.
těžko říct, já jsem kdysi našel někde tohle srovnání, tak se oháním tím. Jenže mezitím musíš počítat, že uběhl nějaký čas, že GoT má silné pobídky a úlevy (nevím zda měl i Řím) apod.
tak som to pozerel tretí krát (nepodstatné) a s priateľkou, ktorá neznáša fantasy a kamoškou, ktorá pozrela LOTR a to je všetko.
bol som príjemne prekvapení ich reakciami. pravda na začiatku boli šokované, že nechcú pozerať horor (white walkers), ale postupne ich to dosť zaujalo. pravda, až ich očami som uvidel, že film je drsný na hlavy, čreva zvieracie i ľudské reagovali dosť prudko. pochopiteľne dostavili sa dve základné reakcie: a) nie sú tam takí pekní chlapi ako v tudorovcoch b) ten chlapec (bran) prežil?
Inak .. taká jedna blbá otázka .. čo Vám pripomínal geometrický útvar poskladaný na začiatku z mrtvých tiel divokých? Odpoveď slovami Arrye: "Obří velbloudí kundu."
Tak tady musí holčiny upnout naděje k Lorasovi. Jinak asi Viserys. A Jaime je taky štramák (ten seriálovej ;-). A vůbec, kdo byl hezkej v Tudorovcích. Možná tak Cavill...
Tak tady musí holčiny upnout naděje k Lorasovi. Jinak asi Viserys. A Jaime je taky štramák (ten seriálovej ;-). A vůbec, kdo byl hezkej v Tudorovcích. Možná tak Cavill...
Obávám se, že ani Loras to nevytrhne :) Seriálový Jaime dělá čest své románové předloze. Viserys néé, nebrat.
Viseryse rozhodně nebrat, je to vyšinuté hovado:). Loras nevím, nevím, ten herec je takovej zvláštní, ale uvidíme... Jaime má pozitivní hodnocení, ale já hlasuji pro Jona:)!!!
Ale dámy, Jon je přece chudák a bastard a je mu asi tak dvanáct. I když Cersei ho na projekci sbalila (plakát myslím).
Zdraví Jaime Kingslayer Lannister, Lord Velitel královské gardy, dědic Casterlyovy Skály, jediný pravověrný a dědičný strážce západu a králem Joffryem Baratheonem blahé paměti jmenovaný strážce východu, pokořitel Aeryse Targaryena, vítěz největšího rytířského turnaje všech věků, bratr královny regentky, pán Lannisportu...*
*drobné přehmaty v mých titulech nechť vezmou Jiní
Ani jeden z nich. Ale jistí to Tyrion, to je kaňour ;-) Však jsem tu před několika měsíci četl nějakou demonstraci, že je na tu roli moc krásný. Tak co? Hlaste se fanynky!
Ani jeden z nich. Ale jistí to Tyrion, to je kaňour ;-) Však jsem tu před několika měsíci četl nějakou demonstraci, že je na tu roli moc krásný. Tak co? Hlaste se fanynky!
Tyrion je asi jediný člověk na světě, co je menší než já, což je lákavé, ale s díky ho přenechám jiným zajemcům a zůstanu u Jona...
V Tudorovcích za něco stál opravdu jen Cavill, ale tady je slušnej výběr :-)) Vzhledem k mojí ikonce, samozřejmě Jaime. Ale toho bere Nevada, Krisa Jona a já se klidně smířím s Robbem ;-) Viseryse nebrat!
Tak Jaime je ohromující hlavně svým nekomplikovaným pohledem na svět. Podobně jako Cersei. Mimochodem ta herečka - abychom tu nemulivili pořád jen o bastardech a o tom, že je Jeime borec - se mi fakt líbí. Mnohem víc než ta pani s velkým pozadím od Droga. Jinak 163 je uplně normál, ne? Tom Cruise má 162 nebo tak nějak :)
Já vím, že 163 je normální, však to byl VTIP!!! Ale že si ze mě kamarádi dělají srandu, že jsem trpaslík, to zas jo...ale já si jí ze sebe dělám taky, takže asi tak. Nejsem nějakej zakomplexovanej pablb, byl to prostě jen vtip!
Krisa: 163 je v pohodě, to já mám problém, že jsem jen asi o 4 cm vyšší než manželka, takže když si vezme podpatky, mám co dělat, abych stál hooodně rovně...
Komentáře
Jo a pokračování diskuze o druhé sérii pls přesuňte na příslušnou diskuzi, ať tu nemusíme řešit ty spoilery ;-)
bol som príjemne prekvapení ich reakciami. pravda na začiatku boli šokované, že nechcú pozerať horor (white walkers), ale postupne ich to dosť zaujalo. pravda, až ich očami som uvidel, že film je drsný na hlavy, čreva zvieracie i ľudské reagovali dosť prudko.
pochopiteľne dostavili sa dve základné reakcie:
a) nie sú tam takí pekní chlapi ako v tudorovcoch
b) ten chlapec (bran) prežil?
myslím, že dajú aj druhí diel, som rád :)
Seriálový Jaime dělá čest své románové předloze.
Viserys néé, nebrat.
Cavill jó, toho brát.
Cavill je Charles Brandon z Tudorovců.
Loras nevím, nevím, ten herec je takovej zvláštní, ale uvidíme...
Jaime má pozitivní hodnocení, ale já hlasuji pro Jona :)!!!
Zdraví Jaime Kingslayer Lannister, Lord Velitel královské gardy, dědic Casterlyovy Skály, jediný pravověrný a dědičný strážce západu a králem Joffryem Baratheonem blahé paměti jmenovaný strážce východu, pokořitel Aeryse Targaryena, vítěz největšího rytířského turnaje všech věků, bratr královny regentky, pán Lannisportu...*
*drobné přehmaty v mých titulech nechť vezmou Jiní
Vzhledem k mojí ikonce, samozřejmě Jaime. Ale toho bere Nevada, Krisa Jona a já se klidně smířím s Robbem ;-)
Viseryse nebrat!
Krisa: 163 je v pohodě, to já mám problém, že jsem jen asi o 4 cm vyšší než manželka, takže když si vezme podpatky, mám co dělat, abych stál hooodně rovně...