Určitě to není ošklivá dívka. Označení za nejošklivější osobu ženského pohlaví na place mi přijde fakt zcestné, protože tou je jednoznačně Catellyn:-))) Ale zatím mi připadá opravdu herecky nejslabší (představitelka Sansy). Navíc má hrozně protivnej hlas. Všiml si toho ještě někdo?
Ono porovnávat cca 23letou Emilku, cca 14letou Sofinku a cca 45letou (její věk jsem nikde nenašel) Michelle není jaksi fér. Ale mě se v některých scénách docela líbí (když není zničená nad Branovým ložem) a herecky je mi sympatická (třeba ten pohled, když posílá Robba uspat Aryu).
To si nemyslím, že je to nefér. Talent není omezen věkem. Jistě každý znáte starší herce, kteří nějak zvlášt zaujmout nedokáží přes dlouholetou praxi. A největší hvězdou seriálu je pro spoustu lidí 10 letá Arya...Já si taky myslím, že M. Fairley odvádí standardní výkon. Nijak mě nezaujala v dobrém ani špatné slova smyslu.
Mě Catelyn sedí právě proto, že je nesympatická stejně v knize jako v seriálu. Takže to hraje dobře. Sansa mi přijde jako totální neherec. Když třeba srovnám její plíz plíz se suprovou Aryou...
Ono od člověka, který klátí vlastní sestru, se názory na vkus nedají brát příliš vážně, totéž od té sestry. :) Zvláště když ta sestra se bojí nové mladé královny, kterou střídavě vidí v Sanse a v Margaery.
Sansa je určitě lepší než Daenerys (v knize). Její kapitoly se přímo týkají děje (a je v nich Malíček a Sandor!) a poslední dobou už to ani není taková slepice jako na začátku :D. Zato Daenerys mně nikdy nebavila. Většinou jsem jejími kapitolami začínal a končil čtení. Tam to zachraňuje jen Mormont, a toho teď bohužel poslala někam pryč (začínají se projevovat Targaryenské geny). Hostina se mi líbila hlavně díky toho, že v ní Daenerysyny kapitoly nebyly. Tanec bude horší... A herecky teda nevím, podle mně zase tolik prostoru ještě neměly. Ale Sansino "Plíz, plíz, it wasn´t Lady" se mi vážně líbilo, až mi jí bylo líto (stejně za všechno může Nymeria - kdyby nekousla Joffryho, mohli se Sansou žít šťastně až do smrti). :-)
M. Fairley hraje Cat podle mě skvěle, řekl bych jeden z nej hereckých výkonů spolu s malou Maisie, NCW, Beanem a Dinklagem. A co se týče vzhledu, tak i ona se mi dokonce líbila v pár záběrech :-D V té první scéně, kdy Rodrick přijde Nedovi ohlásit, že chytili dezertéra, pozdraví Cat a ona mu kývne a usměje se na něj. V tom okamžiku byla pěkná. Sansa se mi vzhledově taky líbí, ale ta herečka jako taková mi přijde strašně protivná jak výrazově, hlasem i hraním samotným. Což asi není úmyslně, ale na druhou stranu Sansa mi byla protivná i v prvních pár knihách, takže je to možná dobře.
Sophii Turner v seriálu hodně ubližují kostýmy a účes. Je to pěkná holka, ale naprosto nevhodně česaná a oblékaná. Oblečení snad vylepší přesun na jih. btw - i Cersei, totiž Lena Headey vypadá s rozpuštěnými vlasy mnohem pěkněji než načesaná pro seriál.
flanker: Naštěstí se Tanec protáhl, a tak tam budou i ostatní, ne jen Jon a Daenerys (brrr, to je kombinace, a řekl bych, že to i dají dohromady jako král a královna)
Komentáře
Podrick a Sansa mne napadly v momentě kdy je začali hledat společně s Brienne
Klátí sestru? Někdo tu poletí z okna.
Macejko: Souhlas :)
A herecky teda nevím, podle mně zase tolik prostoru ještě neměly. Ale Sansino "Plíz, plíz, it wasn´t Lady" se mi vážně líbilo, až mi jí bylo líto (stejně za všechno může Nymeria - kdyby nekousla Joffryho, mohli se Sansou žít šťastně až do smrti). :-)
Sansa se mi vzhledově taky líbí, ale ta herečka jako taková mi přijde strašně protivná jak výrazově, hlasem i hraním samotným. Což asi není úmyslně, ale na druhou stranu Sansa mi byla protivná i v prvních pár knihách, takže je to možná dobře.
btw - i Cersei, totiž Lena Headey vypadá s rozpuštěnými vlasy mnohem pěkněji než načesaná pro seriál.
Nevada: Mě se Cersei líbí tak i tak. Sansa ani tak, ani tak ;)