Nejoblibenejsi rod

2»

Komentáře

• Racek chechtavý? Tak to nevím. Jsou to zvířata otravná, uřvaná a třísnící nebohé námořníky trusem. Ale v poho, někdo v nich vidí šťastný návrat, jiný otravného opeřence. Mně se líbí delfín. Delfín je přátelský, chytrý a obětující se pro skupinu.

Muž stáhnutý z kůže je minimálně zajímavý. Je to zvláštní záliba a symbolika. Chudák Theon, doufám, že mu kůže doroste:-)

• U nás se slovo "delfín" používá pro člověka vtíravého a přehnaně extrovertního. Proto nemám příliš rád ani tu rybu (rozuměj savce). Vypadá, jako by se pořád přihlouple usmíval. Navíc je to kýč, zobrazovaný na všech středomořských suvenýrech a využívaný v hloupých dětských filmech. Děs a hrůza. Podobnou averzi mám i k "roztomilým" opičkám, "vtipným" klaunům a jiným rodinným záležitostem. :roll: To je dobré tak pro Roberta Arryna. :lol:

Kůži staženou z člověka máme i v Národním muzeu.

Více zde: http://www.vesmir.cz/clanek.php3?CID=1480

Kdo se tam se mnou půjde na Theona podívat? :wink:

• Quote:
    U nás se slovo "delfín" používá pro člověka vtíravého a přehnaně extrovertního.

Kde u nás?

Quote:
    Navíc je to kýč, zobrazovaný na všech středomořských suvenýrech a využívaný v hloupých dětských filmech.

Za to ovšem samotné zvíře jen těžko může. Doporučuji se nedívat na hloupé dětské filmy:-)Dát chudáka delfína do rukou pološíleného Roberta Arryna je i pro hloupě se tvářícího extroverta krutý trest.
  • Chmur wrote:
    Kde u nás?

V okruhu lidí, které znám. Nevím, jestli se to používá obecně, nebo jen v některých oblastech, či snad pouze v určitých společenských vrstvách... :wink:

Chmur wrote:
    Za to ovšem samotné zvíře jen těžko může. Doporučuji se nedívat na hloupé dětské filmy:-)

Zvíře za to pochopitelně nemůže. Ale já jsem jmenoval důvody, proč mi subjektivně delfíni nejsou sympatičtí a proč bych si je nedal do znaku. Delfíny samotné to nijak nepoškozuje, nebo je snad jejich nezadatelným právem, aby v onen erb byli umístěni? :D

Robert Arryn je šestileté dítě postižené epilepsií (?). Ale teď, když si Lysu zavolala modř, se z toho možná pomalu začne dostávat. Vzpomeňme na Alfreda Velikého. To byl taky neduživý člověk... a kam to dotáhl!

• Quote:
    Ale teď, když si Lysu zavolala modř, se z toho možná pomalu začne dostávat.

Obávám se, že šance na přežití nebohého Roberta klesají s rostoucími ambicemi Malíčka.

• Chmur wrote:
    Obávám se, že šance na přežití nebohého Roberta klesají s rostoucími ambicemi Malíčka.

Využije Sansulínu k tomu, aby milého Roberta předávkovala makovým mlékem? To není špatný nápad, sám by si mohl takto zachovat čisté ruce. Nebo se Arryn udusí kouskem jídla? Zapadne mu jazyk při záchvatu třesavky? Spadne ze srázu při noční procházce? :wink:

Otázka do pranice: jak zemře?

Já se obávám jen jediného. Vzhledem k tomu, že je to nejpravděpodobnější kandidát smrti, může ho zlomyslný GRRM nechat jako jednoho z mála dožít se konce série...

• Taky myslim, že Robert přežije víc, než si myslíme. Ale nevylučuji ani, že si zalítá, když to má tak rád. To by bylo lehce symbolické. ;)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi