Nechci být hnidopich, Aleku, ale na té mapce jsi hodil Železné muže na špatné ostrovy.
Jinak velice užitečné, snad jen k Baratheonům by se mohli přidat i Myrcella a Tommen (na seriál se nedívám, takže netuším, zdali se objevili), a u Targaryenů bych spíš zmínil, že se "stejně jako draci ani Targaryenové ze svých činů nezodpovídají ani lidem ani bohům" a vynechal bych to o vícero manželkách (pokud se o tom v seriálu zatím nemluvilo, je to jen zbytečná narážka)
No to s GB netrklo ani mě, ono vůbec tahle mapa je trochu jiná od všech co kdy předtím byly. Já jsem zvyklý na tu větší nudli (http://www.icefire.cz/mapy) a ta mi připomínala vždy spíš americký kontinent.
Kdysi jsem se nekde docetl, ze si Martin bral inspiraci z Valky ruzi. A pak uz to vsechno padlo nejak samo do sebe: Lannister - Lancester, Stark - York, Westeros, ....
Aleku, Železné ostrovy jsou umístěné správně, ale znak Greyjoyů je u Králova Přístaviště (Klepeto, Driftmarka nebo jak se to překládá atd.) a nikoli nad Lannistery.
Hodně mě potěšily ty mapy (vím, že jsou z HBO, ale díky tomuhle článku jsem na ně narazil). Ty jsou fakt povedné. Jinak bych ale asi ocenil víc info o jednotlivých postavách. I když ten účel pro seriálového fanouška to asi splňuje. Ale nerad bych, aby to vypadalo, že to haním. Jakožto typický konzument jsem rád za všechno, co kdo pro komunitu udělá :-)
Rozhodně, Robert je starší, sic o málo, ale je. Ježiš, teď jsem si představil, jak by Stannis skřípal zuby při korunovaci Roberta, kdyby byl starší :-D
sarven: ze Střetu králů: "Stannis Baratheon, první svého jména, starší z bratrů krále Roberta, dříve lord Dračího kamene, druhorozený syn lorda Steffona a lady Cassany z rodu Estermontů" Takže je to mladší bratr - Robert je prvorozený syn lorda Steffona...
Rozhodně, Robert je starší, sic o málo, ale je. Ježiš, teď jsem si představil, jak by Stannis skřípal zuby při korunovaci Roberta, kdyby byl starší :-D
To by nebylo jen skřípání....ten člověk by se zadusil vztekem a sebelítostí tak, že by ho ani ohniví čarodějové neprobrali...
fakt máte pravdu. tak ja som desať rokov žil v tom, že je starší :) chápal som jeho charakter, že ako starší uhol Robertovi, pretože on viedol povstanie a teraz bol o to zúrivejší, že renly ide proti nemu... dokonca si teraz vybavujem niečo také, že spomínal svoje držanie pevnosti ako službu bratovi, za ktorú nebol odmenený a že čaká rovnakú službu od renlyho...
každopádne, som rád, že viem niečo nové :) nesympatie však zostali :)
Komentáře
Alek, Král cibulového lidu
Jinak velice užitečné, snad jen k Baratheonům by se mohli přidat i Myrcella a Tommen (na seriál se nedívám, takže netuším, zdali se objevili), a u Targaryenů bych spíš zmínil, že se "stejně jako draci ani Targaryenové ze svých činů nezodpovídají ani lidem ani bohům" a vynechal bych to o vícero manželkách (pokud se o tom v seriálu zatím nemluvilo, je to jen zbytečná narážka)
Alek: Mne pomohlo, ze jsem prave tehdy videl zaroven i tuhle mapu :http://www.icefire.cz/data/C/2430/kralovstvi.jpg, nebo ji podobnou.
Jaký klepeto? Nepleteš si to náhodou s těmi jeleními parohy Baratheonů?
http://geek-news.mtv.com/2011/04/15/a-historical-dissection-of-a-game-of-thrones-part-i/
mmchd - nedavno jsem narazil (asi) na historickou predlohu Krvave svatby
každopádne, som rád, že viem niečo nové :) nesympatie však zostali :)