Hra o trůny 1x03 - Lord Sníh

12357

Komentáře

• JAIME: myslim, ze Benjena už řešit nemusíme :)
  • Jinak souhlas s Macejkem ohledně Dothračtiny. Ta se jim vážně povedla. Zní to opravdu pěkně a propracovaně. Zvlášť z úst Irri a Rakhara. ( Je to Rakharo? )
  • Mě je herec, co hraje Benjena dost sympatickej, klidně bych ho řešila ještě hodně dlouho :)
  • Alek: Naprosto přesně.
    Chmur: Vždyť Cersei a Joffrey...

Robb je akorát. Zase, jak by měl Robb vypadat nebo se chovat. On každej soudnej herec vám řekne, že mnohem zajímavější hrát rozporuplné postavy než dobráky od kosti. Zase bych počkal, jak se bude projevovat v emočně náročnejch scénách, zatim měl naprostý minimum prostoru (jestli byl ve třech dílech 5 minut, je to hodně).
  • ždyť Cersei a Joffrey...
    Nerozumím. Chtěl jsem jen říct, že vztahy mezi Lannistery jsou silně nezdravé...
  • U scény Cersei Joffrey mi asi nejvíc vadilo vytváření velmi silného a nezdravého vztahu syn - matka.
    Aha, bral jsem to jako výtku k té scéně, jak je natočená, ne výtku k postavám.
  • co sa tyka sceny Ned-Cat mne osobne nepripadla prehnane romanticka, kedze ti co citali knihy vedia, zeje to poslednykrat co sa videli....

co sa tyka hereckych vykonov v zasade suhlasim s hodnotenim aj na strane plusov aj na strane minusov. trosku mi vsak vadi aj Jon, tiez ma velmi nepresvedcil a to je jednou z najdolezitejsich postav celej serie (a moj oblubenec). a navyse nechapem preco tam raz za cas neprebehne duch okolo neho...
  • asi nemajú biele vĺča v strednej veľkosti, inak si to neviem predstaviť. pretože naozaj by tam potešil.
  • alebo su to rasisti :-)
  • Výraznější projev Ducha je slíben ve 4. dílu...
  • Zase budú ľudia pindať. "Ako to, že je tam ten vlk s ním?", "Čo je to za vlka?", "Prečo je ten vlk biely?", "Čo je to Matrix?"...
  • S těma vlkama je to škoda. Tak nějak tuším, že jim tam na ně asi nezbývá místo...
    Ale jinak - je tu někdo, kdo si dá potom celou sérii hezky v kuse? Třeba o sobotě...? Tak na to já se těším! :-)
  • Rozhodně.
  • Pro maraton GOT jsem se rozhodla hned po 1. dílu :)
  • To je samozřejmý. Těšim se na to od začátku. Manželka si dávala maratony Tudorovců, teď jsem na řadě já :)
  • Těch maratonů dám nejspíš několik, protože čekání na další sérii bude stejně krutě dlouhé jako čekání na další sérii Justified.
  • 10 hodin v kuse? Když už jste to jednou viděli? To nevydržíte. (Ani s přestávkami na záchod a cigárko) Já jsem takhle zkoušel premiérově zhlédnout celou trilogii Toy Story. A i když mě to velice bavilo, po těch 4,5 hodinách jsem měl dost. Tohle je sice jednolitý děj a je to lákavá výzva, ale 10 hodin čistého času volna asi nenajdu ani o víkendu.
  • Samozřejmě třeba mezi jednotlivými díly nahlédnu na internet, nějaké to jídlo a tak. Ale 10 dílů za sebou nebude až takový problém. Můj rekord je 6 filmů v jeden den.
  • Já myslím, že 10 dílů seriálu je celkem v pohodě - zmákla jsem všechny prodloužené díly LOTR za sebou a bratr si dal všechny Star Wars. Chtěli jsme s kamarádem dát celé Twin Peaks, ale to už opravdu nešlo :))) 10 hodin času si najdu asi v pohodě, vzhledem k tomu, že jsem student a celkem flákač :)
  • Není problém zkouknout na jeden zátah, i když já si to asi rozvrhnu do víkendu. Pak příjdou na řadu celý Borgiové, Camelot na který už nekoukám a Doctor Who... no, a už mám naplánované 4 víkendy :-))
  • rozhodne dám aj ja. nebude to prvýkrát :)
  • Epizoda byla dobrá, ale znovu ta krátká stopáž, ta stopáž!
  • No já si to na jeden zátah určo dám, nejlépe v kině ;-)
  • Něco naznačuješ?
  • Přihodím nějaké postřehy k titulkům.

00:31:16,463 --> 00:31:20,800
    Těsně před tím, než jsem s ním
    mávl dolů, on zavolat: "Počkat! zavolal

00:54:20,129 --> 00:54:23,098
    tohle není tanec Westerosu, Západozemí

Duncan/Brandon už byl vzpomenut jinými, ty záměny zní blbě. A mermaids taky už někdo zmiňoval...

Pak jsou takový věci jako velké písmeno u Šílený král. Tam určo. Otázka je Malá rada, Rytíř květin, Pobočník krále. Abych řek pravdu, sám s tím často bojuju, a asi i překladatelka. Malou radu dávám s velkým, Rytíře květin bych dal asi taky, ale pobočníka jsem po vzoru Haniny nechával s malým. Co myslí ostatní? Nějaký češtinář?

Jinak za title jako obvykle moc díky, i za odkaz na icefire...
  • Něco naznačuješ?
    Spíš odhaduji, ale tak napůl tu možnost připustil už i zástupce HBO na tom víkendovém hraní. Bylo to tak i u Pacifiku, takže se to nabízí.
  • :-)
    Epizody budou lepší i horší, tak jako byly kapitoly v knize - né všechny mě vždy bavily stejně. A to je psal jeden člověk. Tady to točí rejžů hned několik. Myslím, že tohle dílo by se mělo hodnotit spíše po sériích, než epizodách... No, to je možná na větší debatu. Tady je hlavně důležité si uvědomit, jak těžká práce to musela být, přepsat děj z knih do filmového scénáře/seriálu, aby to potom mohli pochopit i nečtivci. To jim člověk potom odpustí i ty pesany :-)
    Znal jste tu někdo G.R.R.Martina před deseti lety? Četli jste Píseň pro Lyu, Písečníky... ? Já jen, jestli to pro vás byl taky takovej šok, když tu u nás poprvé vyšla Hra - do čeho se to ten scifouš pustil, říkal jsem si. Fantasy sága? Moc jsem mu nevěřil - pak jsem se začetl, postupně dokupoval další díly a začítal se znovu od začátku... a nakonec jsem došel k závěru, že se tvoří něco mnohem většího než co dokázal pan Tolkien. Co myslíte?
  • tak maraton v kině by byl naprostá paráda, nezbývá než doufat, že to HBO uspořádá.)
  • IMO neporovnatelná díla...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 1. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi