Hra o trůny 1x03 - Lord Sníh

123457»

Komentáře

• No třeba případné nečtenáře naše nadšení neobvyklostí Písně naláká k přečtení:)))
  • podle toho co ctu na csdf diskuzi, tak ctenarska obec se hodne rozrusta...
  • ako je to s tou dýkou, ktorá mala zabiť brana? v knihe to nakoniec došlo k tomu, že ju poslal Jofrey, ak sa nemýlim. tuná bolo naznačené, že to urobil Jaimie. Minimálne ten strih a súvis k tomu vedie. Maličkovo klamstvo o prehre v turnaji a potom strih na jaimieho s ceresei, ako sa pýta, že prečo to urobi. Je to zmena, alebo zámerné mätenie diváka?
  • Podle mě je to jen záměrné zmatení diváka
  • Twin peak i s filmem jsem na jeden zátah dal asi před osmi lety. Pamatuji si, že můj duševní stav i zásoba vína klesaly stejně jako kvalita seriálu až toho všeho na konci bylo jedno veliké bolení hlavy.

Ke třetímu dílu. Moc se mi líbil, řekl bych, že kvaita je na stejné úrovni jako předchozí. Asi je dobře, že různé epizody režírují různí režiséři. Mělo by to zabránit hercům "nehercům" hrát svou postavu pořád stejně. Tempo je pořád vražedné, i když oproti pilotu přeci jen o chlup volnější, ale stále se mi nepodařilo během sledování děj okomentovat, protože na to prostě nebyla "hluchá" chvíle, kdy by se na obrazovce nic nedělo. Asi hlavně díky tomu si víc užívám knížky. Taky se jim nedaří jít dostatečně do hloubky, viz chybějící vlci atd. Zajímalo by mě jak se se seriálem popasovávají lidé, kteří nečetli předlohu ani nemají v blízkosti někoho s kým by rozebrali momenty ve které jsou řeba lehce nejistí, jestli je chápou správně.

Pokud si pamatuju, tak se v příštím díle budou dít zase "akčnější" věci. To čekání je fakt trest.
  • Jsem zmaten :-)

ad csfd... no ty diskuze jsou fakt bohatý, nepamatuju na csfd takovou odezvu. A žebříček je taky vypovídající, http://www.csfd.cz/zebricky/specificky-vyber/?type=3&origin=&genre=&year_from=2010&year_to=2011&actor=&director=&ok=Zobrazit
  • Já pochopil, že Jamie a Cersei mluvili o tom, že ho Jamie shodil. V knížce bylo že vraha poslal Joff a dýku Tyrionovi sebral.
  • jasne, knižná verzia je jasná. ale prečo by Ceresei vyčítala Jaimiemu po dvoch mesiacoch, že ho zhodil, o to viac, keď ho k tomu "donútila"
  • Spíš mu vyčítala, že přežil.
  • ja tam mam taky jeden problem, jenom si nemuzu vzpomenout s cim

sarven: taky si myslim, ze s dykou to bude stejne jako v knize ackoli si uz nepamatuju Joffreyho duvod
  • uz vim - kdyz jsem hledal, na ktere strance konci tento dil, zjistil jsem, proc se vam nelibi Syrio - von je v knize holohlavej - a tady jak Bonney M
  • knedle: Nebyl jeho důvod ten, že ho porazil na Zimohradu v souboji?
    aktualizace: Vlastně houby, on bojoval s Robbem
  • nie, on proste počul, že byť mrzákom, tak to radšej zomrieť. tak to chcel urobiť.
  • Nechtěl tím Joffrey něco dákázat svému otci králi Robertovi?
  • Ano, Joff slyšel "otce" říkat, že by pro Brana bylo milosrdenství zemřít.
  • je to vlastně lidumil
  • MIl: Máš můj nehynoucí obdiv:)
  • Moc se mi líbil, řekl bych, že kvaita je na stejné úrovni jako předchozí. Asi je dobře, že různé epizody režírují různí režiséři. Mělo by to zabránit hercům "nehercům" hrát svou postavu pořád stejně. T
    Tak to nevím, jestli je to dobře. Kdyby všechny díly točil nějaký opravdu schopný režisér (na kterého ovšem asi nelze zajistit finance, pokud nebude neznámý a proslaví se až seriálem:-), tak by možná nedocházelo ke kvalitativním výkyvům dílů. I když ten rozdíl v kvalitě jednotlivých dílu zatím nebyl nějak markantní.
  • to Krisa: Děkuji, i když nevím čím jsem si ho zasloužil.
  • Až po čase mi došlo, co mi chybělo při návštěvě Catelyn v hlavním městě. Nevadil mi ten rychlý a obyčejný příjezd. Ale při loučení nedošlo na Nedovy rozkazy ohledně obsazení Cailinské držby a opevnění Bílého přístavu pro případ války. A i když to pro další děj nemělo valného významu, tak mi to tam chybělo. Ukazovalo to Neda jako schopného a rozvážného vůdce.
  • MIl: Obdiv je za zvládnutí celého Twin Peaks v kuse:)
  • to krisa: Sme měli takové úlety na kolejích furt, jako např. maraton filmů Mazací hlava, Nahý oběd a Dead man nebo sme slavili jedny narozky a měli puštěnýho kill billa bez zvuku a DJ Tiesta jako zvukovou kulisu a nad ránem to někdo otočil, takže na monitoru byla nějaká jeho párty a v bednách hrál kill bill soundtrack.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 1. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi