Hra o trůny 1x04 - Mrzáci, bastardi a zlámané věci

13567

Komentáře

• Patřím mezi nečtenáře a zatím musím přiznat, že jsem doslova nadšen z každé epizody. V počátku jsem trochu plaval ve zmínkách o historii a v některých jménech a názvech, ale po krátkém nahlédnutí do průvodce si myslím, že už se orientuji velice dobře. Na rozdíl od většiny netuším, co přijde v dalších dílech seriálu, ale pokud bude pokračovat alespoň v nastaveném trendu, bude to paráda... No a co se týče čtvrté epizody, podobně jako v předchozích třech, z většiny scén úplně sálá atmosféra... Herci opět naprosto skvělí. A to politikaření a "našeptávání", to je prostě paráda. Věřit se nedá nikomu a nikdy nevíš, co od koho můžeš čekat. Snad kromě Lannisterů a Starků. V prvním případě nic dobrého (snad kromě Tyriona, i když tady bych si nebyl tak jistý, že tím nesleduje nějaké své zájmy) a ve druhém případě nic špatného. Baví mě ale především ty postavy, u kterých není zřejmé, jaké jsou jejich zájmy...
  • baltim: Jo, tak to tě třeba Malíček bude případně bavit až do čtvrtý knihy :))
  • Flanker: zase spoiler a tentokrát je to tím horší, že si to přímo adresoval nečtenáři. A přímo v topicu, kde se spoilery vyskytovat nemají. Tohle prostě nepochopím.
  • hm - takze jsem jedinej, komu prvni polovina prisla nudna? divne
  • Mě to jako spoiler nepřipadá, neřekl jaké jeho zájmy budou, ani nic jinýho...to už by se tu nesmělo ani pípnout.
  • Expendable: Viz Elanne.
  • Co se týče Malíčkova příběhu o Ohařovi, mě nejvíc zarazilo, odkud by to Malíček věděl? Nemyslím si, že Ohař o takových věcech zrovna rád vypráví.
  • flanker: no minimálne si ho nechal na žive do 4 knihy.
  • sarven: "Lord Tywin ze záhrobí ovládá nás všechny," řekl Jaime.
  • Já myslel, ze ten příběh o Cleganech byl všeobecně znám... Jen se otom nesmí mluvit před nim. Přišlo mi to ze strany Malička fajn.
  • Flanker: Viz Sarven.
    Elanne: Správně, v tomto topicu, by se ani pípat nemělo co se týče spoilerů. Nevím proč mají lidi nutkání to dělat. To nestačilo říct obecně? Musela se jmenovat konkrétní postava a kam až to minimálně dotáhne? Připadá mi, že jste strašně neohleduplní. I maličký spoiler je spoiler. Nechte prosím alespon jeden topic bez spoilerů (ať už větších či menších)
  • no mne sa v 4ke najviac zavdacili Duchom (tu stale nechapem preco tam nemoze pobehovat okolo Jona viac, napr. ked su so Samom na hliadke, alebo ked cistia ten stol) a Hodorom. takisto sa mi paci scena ked Viserys vymenovava drakov (aj ked si prave nepamatam ci boli v knihe vsetky tieto mena spominane). pekne tiez vykreslili vznik Zelezneho tronu a Vyserisovu 'milu' povahu (ten herec to hra fakt skvele).

Zaverecny Cliffhanger je proste skvely (Bronn, Marillion), Tyrion i Cat exceluju. Prave od tejto sceny v knihach Catelyn z duse nenavidim
  • Expendable: Se mi tak zdá, že jsi na ty spoilery vysazený víc, než ti, kterým by to mělo opravdu vadit, neb ti si na ně nestěžují tolik jako ty. :-D
  • Expendable: Viz co jsem napsal Sarvenovi, nemusí to znamenat to, co si myslíš, že to znamená.
    BTW. Já si čím dál víc myslím, že se ta všeobecná honba za spoilerama stává docela otravnou, jinak řečeno že spoiler se často stává spoilerem až tehdá, když ho tak někdo označí ("sím, paňčelko..."). Nepopisuijeme tu průběh zásadních událostí, jako rudá svatba, svatba v Králově přístavišti, bitva o Zeď, konec Renlyho.... Že nějaká postava odpovídá po celou dobu výskytu v knize určitý charakteristice teda vážně nepovažuju za vyzrazení zápletky. Podle mě se diskuse neskádá z tří teček, nedořečenejch slov a černejch pruhů.
  • Dobře, je mi to od teď úplně jedno, pište si tady co chcete, spoilerujte ostatní jak chcete, už to řešit nebudu. Za dobrotu na žebrotu, tak to ve světě chodilo vždy, stále to tak chodí a vždy chodit bude.
  • Expendable: Ale no tak, nejsi přece ser Prasátko.
  • myslím, že je tu slobody na diskutovanie dosť, v diskusiach určených iba danému dielu to zvládneme aj so začierňovaním, nie?
  • tak preventivně, si to radši začerním...
    spoiler, že se někdo dožije 4. knihy mi příjde směšný, nikdo tu ani neřekl, jestli Malíček tu čtvrtou knihu vůbec přežije, tak o co jde? Že se o něj nečtenář, přestane bát? Mám dost...
    Nic, to už by si člověk ani nesměl přečíst noviny, tam jsou taky spoilery, že se Harry Potter v dalším díle opravdu objeví.
  • Čím dřív tím líp
  • Protivná cersei se holt nezapře...
  • Expendable: Rád bych řek, kdo se tu chová jako protivnej a uraženej, ale byl by to spoiler :)
  • flanker.27:
    Jo, tak to tě třeba Malíček bude případně bavit až do čtvrtý knihy :))
    Myslíš to jak se Malíček naučí žonglovat s 5 valyrejskými meči a přitom jezdit na jednokolce? :-P
  • Expendable: no, někdo musí hrát padoucha, ne? :-))

Amaroun: Ale za takovej spoiler, už by měl být ban ;-)
  • přitom jezdit na jednokolce? :-P
    nebo spíše tedy na Sanse :-D

Elanne: Rozhodopádně :-)
  • Amaroun: To je značka motorky?
  • nebo spíše tedy na Sanse :-D
    Když už jsme u těch spoilerů.
    Těším se na druhou řadu. Na souboj Tywin Lannister vs Eddard Stark. Doufám, že ten souboj bude tak velkolepý jako v knize. Jo a je docela škoda že Arya umře tak brzy, protože v seriálu je to docela sympatická holčina. A nemůžu se dočkat, až v osmém díle nakope bratrstvo Krájeného jablka Lannisterům prdel.
  • Ťuk, ťuk. Jsem tady správně na Lapiduchu?
  • Já myslím, že při psaní scénáře měl Martin možnost zasáhnout (alespoň myslím, že tady ještě žádný díl přímo nepsal), takže pokud to prošlo přes něj, je to všechno ok. Poslední scéna je úžasná - mráz po zádech, všude! Možná i někde vzadu za vokem malá slzička štěstí, že jsem se něčeho takovýho vůbec dožil :-) Já jsem převelice spokojen - a teď se to teprve rozjede...
  • Výborný díl, Tyrion, Jon, Malíček a dokonce se mi v tomto díle zalíbila i Sansa. Co mě trochu mrzí je málo Ducha a divný Hodor (takhle jsem si ho opravdu nepředstavovala, ale asi si zvyknu).
    Otázka pro čtenáře = nečtenáři NEČÍST: Nenašel Ned Gendryho až po Robertově smrti? Nemůžu si vzpomenout (knihu jsem půjčila kamarádovi) a v tomto díle mě to celkem překvapilo...
  • flanker.27: Možná... Pro Malíčka :-D

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 1. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi