Hra o trůny 1x04 - Mrzáci, bastardi a zlámané věci

12357

Komentáře

• Spartacus je účelově přestylizovaný, takže to opravdu srovnávat nejde :) Scéna s Viserysem byla fajn, prostě nás nesmí dráždit cokoliv, co není v souladu s knížkou a teď se to třeba (zatím) nezdá smysluplné.
    Rostoucí sledovanost je důležitá, mohlo by to totiž pomoct s rozpočtem na Střet králů, kde už to taková sranda nebude. A co teprve Bouře mečů...
  • Stejně se doba pohnula. Umíte si představit, že před deseti dvaceti lety by v seriálu nebo filmu byla několikasekundová scéna se stříkající tepnou? Když šlo o krvavé násilí, kamera se cudně odvrátila.

Khadgar : pravda, jestli bude rozpočet napjatý i ve Střetu králů, tak si budou o bitvách maximálně povídat...
  • btw. tie mena drakov co Viserys spomina su naozaj autentiocke = z knihy? lebo ja si okrem Baleriona a tych dalsich dvoch na ziadne ine nepamatam...
  • Stejně si myslím, že ten úplně největší king nejen tady, ale vůbec, je sarven.

Brzo se oněch několik zde přítomných labilních geeků Jaimeho konečně zbaví, neb si chce v klidu bez spoilerů a nepochybně vysoce oduševnělých komentů přečíst pátej díl. Každopádně děkuje za poskytnutí vpravdě impozantního sociologického materiálu ;)
  • chápem, že názov kapitoly ťa napĺňa pocitom, že by si mal niečo povedať, aj keď nemáš čo.
    nechápem, čo konkrétne ťa tak rozrušilo, a ani sa mi to nechce takto skúmať.
    ale veľmi rád sa s tebou osobne stretnem v Prahe, najbližšie keď prídem.
  • Tak 5 stran diskuse. Nevím jestli někdo ty poslední stránky čte, ale já jako nováček (už jsem objednal knihu) se orientuji celkem dobře. Sice 1 a 3 díl jsem viděl dvakrát a po díle si přečtu shrnující dopředstavení postav, ale během nového dílu zvládám bez problému vychytat vztahy mezi postavami. Spíš mi vadí, že je to pořád představování, neustále se vypráví příběhy a postavy "vzpomínají" (tedy představují se). Klidně bych to omezil, divák nemusí chápat hned vše, chtělo by to trochu více rozjet dramatickou zápletku.
  • JAIME: MF dnes fakt? Mně se spíš zdá že si vylezl ze základky...
  • Ahoj, musím říct, že Tyrion je čím dál tím lepší. Asi jako jediná postava je dokonce lepší než moje představa z knihy. A k tématu čtenář/nečtenář a orientace v seriálu: kámoš, který ďonedávna o knize netušil, se stal téměř přes noc velkým fandou Hry o trůny. Říkal, že první dva díly v ději a postavách slušně plaval, ale teď už je schopnej se mnou o hodně věcech slušně diskutovat. Mimochodem jeho první otázka byla: "Umře Boromir?" Chudák, myslím, že už brzo se to dozví :-)

Jinak, fandou těhle stránek jsem už delší dobu (všechna čest jejich tvůrci!), ale až 4. díl mě donutil zanechat po sobě taky nějakej komentář.

Ať při vás všech stojí Válečník a dodá vám sílu přežít do další epizody! (aspoň já jeho pomoc se čtvrtkem a pátkem budu potřebovat)
  • Tož přeju taky, ostatně i já budu potřebovat přízeň starých bohů severu, zejtra mi budou trhat zub moudrosti.
  • Vím, že to jsem trochu nepatří, ale nevíte prosím někdo, jestli se něco takového dá pořídit i u nás?
    ZDE KLIKNI
  • Přinejhorším si to můžeš ze zahraničí objednat, ale myslím, že tohle ti klidně udělá nějaký šikovný umělecký kovář i u nás. ;-)
  • Ben Nevis, Macejko:

Scéna ve vaně měla ještě jednu důležitou roli a sice: seznámit diváky s draky a říct jim, že jejich lebky byly uloženy v Red Keepu. Aby divák měl v příštím díle správný aha pocit, až je Arya při chytání koček najde - To bylo imho moc chytré, takže bych tu scénu nezatracoval
  • Slaboučký díl plný žvatlání. Nudááá. Zklamání....
  • Nymeria: Bohužel nedá, ne nějak oficiálně. K těm předmětům se u nás dá dostat jen cestou marketingových akcí HBO. Takže jedině zauvažovat o nějakém hromadném nákupu, což je ale asi relevantní jen pro Prahu...
  • Bohužel nedá, ne nějak oficiálně. K těm předmětům se u nás dá dostat jen cestou marketingových akcí HBO. Takže jedině zauvažovat o nějakém hromadném nákupu, což je ale asi relevantní jen pro Prahu...
    Já bych se přimlouval, možná, že by se zájemci našli. Já bych minimálně o klíčenku zájem měl.
  • Taky bych se přidala.
  • Nymeria: ja mam doma tricko 'Winter is coming' z tohto shopu. musi ti to vsak kupit a poslat niekto kto zije v USA alebo Canade...
  • Zájemci by byli to jsem moc ráda, jen škoda, že už nemám známého ani v USA ani v Kanadě...
  • Pokud chcete objednávat z USA tak je tu jedna možnost.Existuje tutově víc poskytovatelů ,ale v založkách mám jen jednoho http://www.zasilkovasluzba.com/v2/main4.php
    Jinak nemám s nima zkušenosti ,jen jsem si to zazáložkoval kdybych náhodou něco objednával z USA. Přes tohodle poskytovatele získáte fyzickou adresu v USA a pak to dopraví do čech.
  • Zajímavá anketa na blogu GoTu. Která postava si nejvíce zaslouží soucit? A důvody:
    1. Jorah - exil
    2. Samwell - otec, osud
    3. Ohař - obličej, bratr, páníček
    4. Septa Mordane - dvě slova: Sansa Stark :-)
  • Ad septa - tam by pasovalo spíš Arya Stark, ne? :o))
  • Tak soucit si zaslouží všichni. Nejméně asi Jorah, za svou situaci si může nejvíc sám. Septu Mordan e spíš lituji kvůli jejímu konci...
  • 1. Jorah si za svůj osud může sám.
    2. Samwell sice nemá zrovna milujícího tatíka, ale u Hlídky si našel pár dobrých přátel. Jeho cesta ho sice zavedla do spousty nebezpečných míst, ale taková Arya si zažila horší věci než on.
    3. Ohař je asi jediná postava z těchto čtyř, která má docela tragickej osud.
    4. Septa Mordane...no comment. :-) (i když...., jak vlastně dopadla po Nedově uvěznění? :-()

Takže nejvíc soucitu si podle mě z těhle čtyř zaslouží asi Ohař, ale já to hodnotím z pozice člověka, který ví co se s těmito postavami bude dít dál.
  • Jorah - já bych ho tak příkře neodsuzovala. Do té situace se dostal kvůli lásce ke své ženě. Jak říká kolegyně: Když srdce zavelí, rozum zůstává stát :o)
    Sam - těžko říct, za otce si soucit zaslouží, starý Tarly mi v ledasčem připomínal Tywina.
    Ohař - tady mám spíš pochopení než soucit.
    septa - v knížce na mě vždycky působila jako přestárlá verze Sansy, takže mi jí ani líto nebylo.

Olorin - (pozor, velký spoiler k seriálu) Zabili ji v Rudé baště při útoku na Starky. Joffrey nechal její hlavu narazit na kůl na hradbách.
  • Nevada: Díky, tyhle "druhořadý" úmrtí při čtení rychle vypouštím, protože bych se v tom pak už vůbec nevyznal. :-D
  • Jorah je jen na dovolené. Tam není k soucitu důvod. Nemluvě o slečně, které dělá společnost. Kde kdo by si to z ním i rád vyměnil.
  • Nemluvě o slečně, které dělá společnost. Kde kdo by si to z ním i rád vyměnil.
    :-)) Myslíš slečnu, po které toužíš a ona tě nechce? Díky, po tom fakt netoužím:-)
  • Ja septu Mordane lutujem, lebo jej praca je urobit s Arye damu, mission impossible :-)
  • Ve čtvrtém díle je scéna, kde Malíček ukazuje Nedovi Varysovi ptáčky. Věděl jsem už z knihy, že to má něco do činění s dětmi, ale představoval jsem si v tom něco magického ale těžko specifikovatelného. Co si pod ptáčky a pavouky představujete vy? Taky mi přijde škoda, že Ohař nepověděl svůj příběh o příčině spálenin Sanse sám jako v knížce. Bylo by to určitě zajímavější a dramatičtější.
  • ja som si to predstavoval ako zmes všetkých možných ľudí: od žobravých detí, cez sedliakov, vojakov až po... dvorné dámy. žiadna mágia určite.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • 1. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi