Informace o Tanci s draky
Tanec s draky je konečně kompletně hotov. Oznámení o dokončení přišlo už dříve, ale teprve teď je zeditován, zkontrolován atd. Viz GRRM blog.
Finální verze má 1510 normostran v jeho WordStar DOSovském editoru. (Po převodu do Wordu to je 1540.) Pro srovnání Bouře mečů měla 1521 takže jen o chlup tlustší.
Jednu chvíli měl Tanec až 1700 stran, ale to už by nešlo vydat, takže se odsekávalo a...
Číst celý článek zde
Finální verze má 1510 normostran v jeho WordStar DOSovském editoru. (Po převodu do Wordu to je 1540.) Pro srovnání Bouře mečů měla 1521 takže jen o chlup tlustší.
Jednu chvíli měl Tanec až 1700 stran, ale to už by nešlo vydat, takže se odsekávalo a...
Číst celý článek zde
Komentáře
malfin: Rovněž tak, rovněž tak... Již jsem i začal s první, pátá kniha předobjednána.
Alek: nemyslím, že v tomto případě je couple doslovně pár jako dva, ale prostě pár jako několik. Předpokládám, že jde o někoho kde se naposledy objevil nejpozději v druhé knize. Ale třeba počítá Bouři jako dvě knihy, takže kdo ví, třeba začne používat flashbacky a skutečně se vrátí Ned. No, těch třeba je najednou nějak hodně ,-)
Prial by som si aj Quentyna a Marwina. vieme o nich veľmi málo. pravda ich POV by asi odkryla opar tajomnosti, ktorý im svedčí...
Kdo myslíte že to bude z Dorne? Některá z Oberynových dcer nebo třeba Temná hvězda či Ellaria?
EDIT: On je vlastně i napsaný tady u Tance s draky (konkrétně: 1 kapitola, možná více).
Jo, jsem asi jedinej (plus eště jeden kamarád), komu se Brienniný kapitoly líbily. V podstatě je Brienne první ženská s mečem, kterou jsem si oblíbil :)
V tanci ěm naopak straší, kolik prostoru dostane Dany. Její kapitoly pro mě v Bouři byly takřka k (jejímu) nepřežití. Na druhou stranu, když na její linii bede pohled odjinud (Barristan), to si asi nechám líbit.
Staronová postava z Dorne, to vypadá na Area. U Železných Aša, Victarion a Theon.
Co tedy nové POV? Quentyn a Barristan potvrzeni, pak asi Marwyn... u čtvrtého je možností vícero.
Edit: probrala jsem POV z Bouře a parametry sedí opravdu pouze na Theona.
Ohledně Sansy - vztahuje se to i na Alayne?
Zed a za Zdi: Bran, Jon, (Davos)
Sever: Asa (greyjoys), Davos (Biely pristav), Theon (Boltons).
Podla mna tu chyba POV, z opozicie vernych Starkovych spojencov = Osa, Rickon, alebo prezivsi Mormont, Glover. Mozno sa dockame Reeda
Vychod: Dany, Tyrion, Arya, Baristan, Victarion, (Marwyn), (Quentyn)
Kings Landing & okolie: Jaime, Cersei, Euron, Areo
mne to vychadza na Quentyna (myslim ze to GRRM kedysi niekde potvrdil) a na Osu/Reeda
Nemohla by se mezi novými POV objevit i Melisandra? Kdysi se o tom nějak spekulovalo, nebo to byl jen nějaký prd ve větru?