Valonquar

2»

Komentáře

• Ještě jsem zapomněl dodat, že v tu chvíli by do místnosti na drakovi vrazil Aegon Dobyvatel žonglující citronovými zákusky. :P (a mistr Martin by někdy v té době už vyplazoval jazyk na vousaté muže v bílých pláštích). :lol:

• ale ono to nemá znamenat mladší bratr, ale malý bratr ne? Potom by to možná za jistých okolností sedělo i na Lancela, ale osobně si myslím, že Lancel to nebude...

• Arenga wrote:
    ale ono to nemá znamenat mladší bratr, ale malý bratr ne? Potom by to možná za jistých okolností sedělo i na Lancela, ale osobně si myslím, že Lancel to nebude...

Problém je v tom, že neznáme přesný význam použitých valyrijských slov, ani v jakém kontextu se používaly a podobně. Malý může znamenat "fyzicky malý" nebo "mladý" nebo nějaký jiný význam, ať už užší nebo širší. To prostě nevíme... :roll:

Podobné proroctví si vykládali špatně například Targaryenové, když měli "prince, který byl přislíben", jenže ona to je (pravděpodobně) ve skutečnosti princezna. Jak říkal Aemon, u draků se pohlaví nerozlišuje.

Nemohlo by k podobné záměně dojít třeba i u Cersei? Že by šlo o malou sestru? Aryu? :shock:

• Takže jsme se dobrali toho, že Valonquar může být v Západozemí prakticky kdokoliv. Navrhuji založit fórum: Kdo v žádném případě nemůže být Valonquar a proč?

• 1) Nemůže to být žádný zlovlk (nemá tlapy uzpůsobené ke škrcení), ani žádné jiné zvíře, kromě opice a hada

2) Nemůže to být Eddard Stark ani Robb Stark. Vlastně nikdo, kdo zemřel, s výjimkou těch, co znovu vstali.

Nový nápad: co když to bude Cersei sama? :roll: V zoufalství se uškrtí, aby na ni valonquar nemoh´...

• Léto wrote:
    Nový nápad: co když to bude Cersei sama? :roll: V zoufalství se uškrtí, aby na ni valonquar nemoh´...

Jo, tak to je originální myšlenka! :-))

• Nechce se mi pročítat diskuzi, takže nevim kdo vede, ale můj tip: 99 % Jaime.
  • Myslíš si, že ju uškrtí jednou rukou? Dosť obťiažne aj na králokata :D
  • Myslim, že by to pro něj nebyl problém. Ale už si přesně nepamatuju to proroctví... tam se mluví o tom, že to musí být holýma rukama?
  • V proroctví bylo, že Cersei bude mít 3 děti. Zlato bude jejich korunami a jejich rubáši. "Až tě tvoje slzy vysuší, valonquar stiskne svýma rukama tvoje bledé bílé hrdlo a vymáčkne z tebe život."

Ve snu Cersei viděla, že to byly ruce Skřeta. Akorát z něho by snad neudělal Martin vraha celé rodiny. Podle mne valonquar bude mít nějaký přenesený význam, jinak by Maggy řekla bratr.
  • No tak to holt udělá jednou rukou a tou zlatou si jí bude jen přidržovat. Však je to velkej chlap, tak ten její útlej krček zvládne, když si jí třeba přitlačí na zeď. Přišlo by mi to nejstylovější a něco mi říkalo že to tak bude od okamžiku, kdy jsem četl tu věštbu. A ještě víc po tom, co Cersei v celém AFFC Jaimeho jebala za kdeco a dost se odcizili. A zmačkání (nebo spálení, už nevim) dopisu o pomoc mě v tom utvrdilo.
  • Někde v Aryiině kapitole v Hostině, jí tuším vysvětlují, že Valonquar je i výraz pro muže bez tváře. (Snad si to s něčím nepletu.) Já tipuji Aryu, která po návratu do Západozemí začne zkracovat svůj osobní modlitební seznam.
    Každopádně si nemyslím, že se to proroctví vyplní doslova, protože si to Cersei určitě špatně vyložila, takže to nebude bratr.
  • GRRM má ještě spoustu prostoru na manévrování, protože i to proroctví si Cersei vybavuje ze snu, a tudíž má stejnou vypovídací hodnotu jako její domněnka, že to bude Tyrion.

Každopádně to znamená, že Cersei ještě uvidíme trpět a nezbavíme se ji v prvních kapitolách Tance.
  • Nevada - však je to napsane v članku u jejiho jmena :)
  • Valonquar má nepochybně víc významů (asi jako "pětka": mimo jiného slangové označení desetikoruny). Můj osobní typ je, že je to označení pro kata neboli mistra ostrého meče alébrž mistra málodobrého. Magga Žába Cersei slíbila státní popravu prvního stupně, provedenou garotou (zardoušení).
  • A jo, vidíš. Já tady ten úvod četla už před několika měsíci, takže jsem na něj v mezičase zapomněla... V diskuzi mi to skočí hned na příspěvky :)
  • V jedné místnosti ležela na zemi krásná nahá žena s roztaženýma rukama a nohama a kolem ní se hemžili čtyři malí
    mužíčci. Měli zašpičatělé krysí obličejíčky a drobné růžové ručky, stejné jako služebník, který jí přinesl číši stínu večera.
    Jeden ji tloukl mezi nohy. Další ji bodal do ňader, kousal ji do bradavek svými vlhkými rudými ústy, trhal a žvýkal.
    - Zdroj Daenerys v domě Neumírajících
    Že by to mohla být Cersei ?
  • Nevím proč, ale tohle jsem si vždycky spojoval s Melisandrou... i když je to asi blbost.
  • Nee tohle je celé Západozemí a jak se o něj rvou jednotliví králové.
  • To dává docela smysl!

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SpekulaceKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi