je tam piano, guitar, metal verze... ja bych je dával na záver, k titulkum , obměnoval je..(podle toho jak by skončila epizoda- jestli smutne, piano verze, jestli krvavě- gitara...)
Pokúsim sa zhrnúť to dobré, čo som objavil na soundtracku: Úvodné titulky (takáto geniálna hudba mala byť v celom seriáli), príchod Roberta na Zimohrad (veľmi výrazná, vznešená, pekná a epická téma), trojsekundová melódia pri nápise "Winterfell" (doteraz neviem Djawadimu odpustiť, že už sa ani raz neobjavila), záverečné titulky, súboj Neda a Jaimeho... A to je všetko, čo mám chuť si vypočuť samostatne. Som z toho naozaj veľmi sklamaný a smutný.
Já si kromě úvodní znělky žádnou hudbu ze seriálu ani nevybavuju, je prostě o ničem. Pořád doufám v Trevora Morise pro další sérii, jakkoliv je to asi nepravděpodobný.
To bych neřek, horší by to určitě nebylo. Třeba soundtracky pro Tudorovce a Pillars of the Earth jsou parádní, pro mě osobně mnohem lepší než nevýrazný soundtrack GoT.
One part of Littlefinger's speech should be awarded the Best Non Sequitur in TV Dialog after Ros asks Littlefinger if he was ever in love: "For many years. For most of my life really. Play with her ass. And she loved me too."
No to povídání Malíčka je vlastně strašně důležitý a on to hraje geniálně, úplně se umím vžít do těch jeho pocitů, když ho vidím. Jen škoda, že to podělali tím backgroundem :-(
Samozřejmě tu druhou, kdy mluví o Cat, o tom, jak byl kdysi snílek - něco jako dnešní Sansa. A pak se krutě probudil a věděl, že už se nikdy nenechá takhle zahanbit. V té chvíli se zrodil Malíček. Malíček, který už nikdy nechce být zklamán a tak bude radši se všemi vyjebávat (tohle by imo mělo být i v cz titulcích - napíšu do návrhů hlawounovi). V závěru je tam i krásně vyjádřen jeho pocit z Neda. On je prostě... dobrý - a v tu chvíli z toho slova doslova kape opovržení, hořkost, závist... Viděl jsem tu scénu asi 4x a s každým shlédnutím se víc a víc sousředím na ten jeho projev a vidím tam tolik rovin, že jsem z toho čím dál víc unešen. O to víc mě mrzí, že to až tak moc přehnali s tím šokujícím pozadím scény :-( Protože ono by tam vlastně i to pozadí bordelu sedělo... sakra mě se to opravdu snad nakonec zalíbí celý :-)
Podobný příběh bych rád slyšel třeba i o Varysovi, o jeho motivech, pocitech...
ad hudba: Mně přijde hudba taky celkem nevýrazná. Výjimka je pochopitelně úvodní znělka a pak se mi ještě hodně líbí takovej motiv, kterej začne hrát většinou když se mluví o tom, co je za Zdí. Třeba když old Nan vypráví Branovi o dlouhý zimě a Jiných, nebo když vypráví Thorn Jonovi a Samovi jak zkejsnul v zimě za zdí asi několik měsíců. Ten motiv je takovej tajemnej a zároveň zlověstnej, ale takovým zvláštním mrazivým způsobem.
Nemuzu si pomoct, ale mne se sountrack libi. Treba, kdyz Arya se uci se Syriem na konci tretiho dilu? A pak lehce vice mysteriozni verze ve 4. dilu, kdyz zajmou Tyriona... Proste Bomba!
Tak jsem vydržel a ani mi to kupodivu nečinilo problém :) Ne snad že bych se netěšil, naopak, ale nechtěl jsem to mít rychle za sebou tak jsem si raději týden počkal, navíc HD je HD :-D Tento díl opět velmi dobrý a opět musím souhlasit s Macejkem (nějak mi většina jeho názorů padne vždy do noty :-D ) Protože ta scéna Roberta a Neda, opravdu mě nemile překvapila a je to jedna z opravdu mála scén v seriálu, které mě zklamaly. V knize mi to připadalo daleko emotivnější a taková důležitá scéna si to zasloužila. A přesně mě napadla stejná věc ohledně Beana jak psal Macejko, ačkoliv hodně obdivuju jeho herecké výkony a doposud byl v seriálu dokonalý, právě proto mě překvapil jeho herecký projev ve scéně s umírajícím Robertem, ale tohle je asi spíše chyba scénáristů atd. Dvakrát škoda. Ale jinak opět super díl. A ještě bych zapomněl na scénu v bordelu, když pominu tu malíčkovu řeč, která vykresluje jeho postavu, mi ta scéna přišla trapná, zbytečná, nudná a nezajímavá. (Kdyby si alespoň nehrály na chlapa a ženskou, ale odehrálo by se to přirozeně jako žena a žena, tak by to alespoň bylo koukatelnější, i když pořád zbytečné :-D ) A co se týče hudby v seriálu, ta se mi hodně líbí. Jsem rád, že není moc výrazná a nesnaží se na sebe poutat moc pozornosti a neodpoutává od sledování seriálu, ale jen tu a tam jemně podkresluje atd. Nemám námitek, spousta motivů se mi moc líbí no a hudba v úvodní titulkové sekvenci je úžasná.
Opravdu Duch štěkal, když vybíhal z tunelu pod Zdí? :o( Malíčkovu scénu chápu (ten monolog), ale provedení mě mrzí, bylo to přemrštěné. I když má kromě další dávky sexu pro diváky zřejmě poukazovat i na jeho "morální zkaženost".
V jednom z předchozích dílů už vrčel, jste nevšímavý :-D Nevim proč na to rezignovali. Jestli to bylo moc náročný technicky nebo jestli odlišnost Ducha není potřeba tak rozebírat... Nu což, dá se to přežít.
Jo, a na více místech si všímám hromadného obdivu k Drogovi (osobně to moc nechápu) a těšení se na jeho další působení, potažmo nájezd Dothraků na Západozemí. Jsem zvědavá co řeknou na osud dalšího miláčka davů :o)
Nevada: ano, probíralo. Začal jsem s tím dokonce sám. Pokud o tom víš, tak tedy nechápu to smutnění nad štěkáním. Vždyť už při tom vrčení bylo jasné, že je to v tahu...
Protože vlci štěkají v mnohem menší míře než psi a už vůbec ne "z radosti". Přijde mi, že tímhle zlovlky už úplně degradovali na běžné hafany. To si fakt mohly Starkovy děti vybrat štěňata v psinci.
Komentáře
http://search.4shared.com/q/1/game of thrones?suggested
je tam piano, guitar, metal verze... ja bych je dával na záver, k titulkum , obměnoval je..(podle toho jak by skončila epizoda- jestli smutne, piano verze, jestli krvavě- gitara...)
tohle se mi moc líbi :-)
Mě by spíš zajímalo, co bude na Ros tak důležitýho, že je tam pomalu víc než Robb, Arya, Ohař a další.
Podobný příběh bych rád slyšel třeba i o Varysovi, o jeho motivech, pocitech...
Tento díl opět velmi dobrý a opět musím souhlasit s Macejkem (nějak mi většina jeho názorů padne vždy do noty :-D ) Protože ta scéna Roberta a Neda, opravdu mě nemile překvapila a je to jedna z opravdu mála scén v seriálu, které mě zklamaly. V knize mi to připadalo daleko emotivnější a taková důležitá scéna si to zasloužila. A přesně mě napadla stejná věc ohledně Beana jak psal Macejko, ačkoliv hodně obdivuju jeho herecké výkony a doposud byl v seriálu dokonalý, právě proto mě překvapil jeho herecký projev ve scéně s umírajícím Robertem, ale tohle je asi spíše chyba scénáristů atd. Dvakrát škoda. Ale jinak opět super díl.
A ještě bych zapomněl na scénu v bordelu, když pominu tu malíčkovu řeč, která vykresluje jeho postavu, mi ta scéna přišla trapná, zbytečná, nudná a nezajímavá. (Kdyby si alespoň nehrály na chlapa a ženskou, ale odehrálo by se to přirozeně jako žena a žena, tak by to alespoň bylo koukatelnější, i když pořád zbytečné :-D )
A co se týče hudby v seriálu, ta se mi hodně líbí. Jsem rád, že není moc výrazná a nesnaží se na sebe poutat moc pozornosti a neodpoutává od sledování seriálu, ale jen tu a tam jemně podkresluje atd. Nemám námitek, spousta motivů se mi moc líbí no a hudba v úvodní titulkové sekvenci je úžasná.
Malíčkovu scénu chápu (ten monolog), ale provedení mě mrzí, bylo to přemrštěné. I když má kromě další dávky sexu pro diváky zřejmě poukazovat i na jeho "morální zkaženost".
shrnuti:
dobre sceny:
- tywin, jaime a jelen
- khal drogo a jeho slib synovi
- nasranej "majordom" jon
- finale v trunim sale
pul na pul sceny
- malicek v bordelu - tam jsme asi vsichni zajedno, zacinaji to prehanet
- theon k Tonksové - ten konec s mistrem Luwinem byl super
naprd scen(k)y
- navrat do Vaes Dothrak
...furt nepadla jména zbývajících zlovlků