Sansa, ach, ta naše malá Sansa!

1121315171821

Komentáře

• Na to aby se ze Sansy stala nějaká super hráčka o trůny je sága moc krátká. Ale věřím, že se něco málo naučí a o nějaké to překvápko se postará.
  • Montezuma:
    Jo, nakope Malíčka a vyběhne s ním jako Cat :D
  • Dost mě zajímá, v čí náruči nakonec skončí Sansa. Ve hře jsou Harry Dědic, malý Robert, Tyrion, Sandor nebo někdo úplně jiný. Každopádně očekávám, kdy po ní vyjede Malíček.
  • V náruči malýho roberta asi ne :) ten je rad ze udrzi panenku. Tyrion se dá taky vyloučit, Sansa by se k nemu nevratila a nezda se mi ze by on o ni nejak moc stal. O Sandorovy už myslím neuslyšíme bud je mrtvý nebo je to ten hrobník v klášteře - chtěl už pryč a mít klid od všeho - chapu to.

Ad. Montezuma: Martin má v plánu ještě 3 knihy - nevíš v jaké časové rovině je hodlá napsat - je tam rozbehnuto více scén náročných na čas - Arya se trenuje na Faceless, Bran je za zdí a bude z něj Witcher, draci Deanerys musí dospět... Takže nevidim proč by se ze sansy nemohla stát politička :)
  • Říkám Podrick Payne
  • Neklame li mne pamet tak ten se houpe vedle Brienne a toho Loveckého (nikoli salámu ale rytíře)
  • Brynden: Ale nevíme, jak ta scéna dopadla. Nepředpokldádám, že kdokoli z trojice Brienne - Podrick - Hyle Placatý salám zemře na tom provazu.
    Stejně tak si myslím, že o Sandorovi ještě uslyšíme.
  • Brienne by nebyla první POV, která by zemřela ve své kapitole. Snad mrtvá není, protože část knížky (a ne zrovna malá) s jejím POV by ztratila smysl. Zato doufám, že Sandor mrtvý je. Už je tam dost oživlých postav či pokládaných za mrtvé (Cat, Bran, Rickon...) a nic se nemá přehánět.
  • Martin má v plánu ještě 3 knihy - nevíš v jaké časové rovině je hodlá napsat - je tam rozbehnuto více scén náročných na čas -
    Pro některé postavy by se hodilo vynechat tak pět let, ať jsou co platné. Ale hlavní děj je nabušený událostmi, tak je třeba pokračovat v dosavadním tempu. Vypadá to, že do konce ságy se omladina ničemu pořádnému nestihne vyučit, ani Sam se nevrátí na zeď jako nový Mistr. :-(
  • tiež si myslím, že Sandor sa vráti, rovnako ako Brienne a tuláci. ohař a sansa je nereálne, ako politička si bude musieť zobrať niekoho politicky vhodného. možno niekoho koho neľúbi a dokonca ani nebude chcieť. takže pokojne aj tyrion. alebo martel. alebo nejaký silný dedič
  • Myslím si, že Sansa zradí Malíčka, něco ve smyslu "žák překonal svého učitele" - buď nějaká kudla do zad, nebo měsíční dveře, ale až bude pořádně vytrénovaná v politice. A Sandor musí žít! To samé Brienne + Hyle + Podrick. Nevěřím, že někdo ze jmenovaných zemřel. Sansa a Podrick je sice pěkný pár, ale Sansa bude potřebovat nějakého šlechtice, třeba Willase Tyrela, ne?
  • Snad mrtvá není, protože část knížky (a ne zrovna malá) s jejím POV by ztratila smysl.
    Přesně tak, už jsem tot u párkrát rozebíral, že nevěřím, že by Martin napsal 8 kapitol, které by nikam nevedly.
    Co se týče Sansy, tak když jsem teď sumíroval její kapitoly v Bouři, všimnul jsem si, že vůči Tyrionovi se zjevně cejtí poněkud provinile (ona byla zapojená, byť nevědomky, do Joffreyho smrti,a odnesl to Tyrion).
    Těch "nečekaných" obžinutí není zas tak moc, třeba u Brana a Rickona to víme od začátku, takže o obživnutí v tomto smyslu nejde. Obživnutí Cat - otázka, je, jestli takový obživnutí stojí vůbec za to. Rozhodně to neni plnohodnotný jako u Gandalfa :)
    Sandor - kdo jinej zastaví Qyburnovo monstrum.
    Speedy: S Tyrelly se nespojovat, to je bezpáteřní rod.
  • Já teda nevím proč většina má ráda Sandora nebo ho chce mít živého a ačkoli mne vždy smutné životní příběhy zajímali, tak nějak v něm nevidím nic pozitivního... Podrick je myslím také z celkem vznešeného šlechtického rodu ne?
  • Sandora mám taky ráda, ale když ho srovnám s Tyrionem, vychází z toho jako ufňukánek. Je jednoduché zažít křivku a zahodit kvůli tomu celý život. Tyrion si uchoval nadhled a zvolil plnohodnotný život v mezích svého postižení.
    Ale zpět k Sanse - taky doufám, že sebere odvahu k pomstění svého otce a Malíček skončí s kudlou v zádech.
  • Sandor je takova krajova postava - cynik, zdánlivě bezcitný zabiják který si na tváři nese svůj cejch a podle toho ho lidi soudí. U něj počítám s tím že žije ale že už do děje nezasáhne. Na druhou stranu Brienne Kráska mě nezasáhla - neudělala nic dobryho ani spatnyho az na zabiti tech 3 kumpanu a to nemela na vyber, podrick je okrajova postavicka - panos co je chytrejsi nez tusi nejak si je nedokazu zakomponovat do tech nasledujicich udalosti ale mozna me Martin prekvapi :)
  • Amaroun: Protože Sandor je podle mě navzdory vší vsé urputné snaze docela pozitivní postava. Jasně, zabil Mycaha, ale dostal rozkaz - Mycah napadl a pokusil se zabít tvého pána, musíš ho dopadnout.
  • Faelivrin: Jo, nakope Malíčka a vyběhne s ním jako Cat :D
    Ale nejdříve potřebuje důvod, motiv. Uvědomí si, že ji Prstíček jen využívá? Zjistí že zradil jejího otce? Nebo...
    Brynden 'Blackf...: Martin má v plánu ještě 3 knihy - nevíš v jaké časové rovině je hodlá napsat - je tam rozbehnuto více scén náročných na čas - Arya se trenuje na Faceless, Bran je za zdí a bude z něj Witcher, draci Deanerys musí dospět... Takže nevidim proč by se ze sansy nemohla stát politička :)
    To nevím, ale za 4 knihy uběhli zhruba jen 2 roky. Pokud se to bude držet v tomhle tempu tak nás čekají ještě zhruba další dva roky. Ale možná Martin chystá nějakou časovou zkratku. Očekává se že zima bude dlouhá asi 10 let. Poslední kniha se jmenuje "Příslib jara". Co to může znamenat? 1. Sága skončí uprostřed zimy a příslib byl jen slib. 2. Skončí po 10 let dlouhé zimě. 3. Zima skončí nečekaně dřív. (Že by Velký jiný natáhl bačkory?)
  • Co kdyby Sansa skončila s Jonem? Já vím, složil přísahu, je velitel Hlídky, ale pokud se potvrdí nějaká ta teorie o jeho původu (třeba že je vlastně Targaryen), tak by to mohl Martin určitě nějak zařídit, aby se z toho slibu vyvázal... :)
  • Faelivrin: A myslim, ze Targaryeny si pamatuje kazdy dost dobre na to, aby nepovolil svatbu mezi sourozenci. Notabene, tak zodpovedny jak Jon je, by to nepripustil...
  • To je moc divný, to by Stark podle mě neudělal. Osobně tipuju, že pánem Zimohradu (či toho co z něj zůstalo) bude Rickon, teda pokud Martin už vyčerpal míru neštěstí rodu Starků.
  • Pokud je Jon synem Rhaegara a Lyanny tak Sansa je jeho sestřenice, u Targaryenů by to možná nevadilo, ale Jon by to asi (jako normální člověk) nepřekousl. Nehledě na to, že celý život ji bral jako svojí sestru.
  • Na druhou stranu, proč by dalším Lordem Starkem nemohl být Bran, třeba se skrz ty svoje "čáry" naučí znovu chodit? Vím, je to hodně divoká spekulace, ale když tam můžou pobíhat zombie, tak proč ne vyléčení mrzáci? :-))
  • Jon by to asi (jako normální člověk) nepřekousl
    Možná mě nějaký právník opraví, ale i v naší společnosti je legální vzít si svoji sestřenici a v minulosti to bylo zcela běžné. Sestřenici si vzal i Tywin Lannister (i když Lannisteři nejsou možná nejlepší příklad:-)...Je to jedno. Jon se Sansou nic mít nebude, protože se stane milencem Dany a společně budou pečovat o draky,....
  • Je to legální a vminulosti k tomu myslím potřebovali ještě souhlas papeže....ale to je teď vedlejší...

No, to snad jo, Martin přece nemůže vyvraždit celý rod....aspoň doufám...
  • Podle mě ze spárů Malíčka zachrání Sansu Tyrion. Sansa pochopí, že uvnitř je to laskavý člověk a přes jeho fyzický vzhled se do něj zamiluje. Tyrion se stane pánem Zimohradu, jak mu předpověděl jeho tragicky zesnulý otec. Trpaslík si uvědomí, že celou dobu to s ním taťka myslel dobře a budou ho trápit výčitky svědomí, které neodvanou ani ladné křivky jeho mladé ženy. Narodí se jim syn a oni ho pojmenují Tywin....
  • Tyrelly nesnáším, ale pro Sansu by byl Willas výhodná partie, co se politiky týče.
  • Willas si vezme Arianne a skončí tím studená válka mezi Růžemi a Zmijemi....
  • Možná mě nějaký právník opraví, ale i v naší společnosti je legální vzít si svoji sestřenici a v minulosti to bylo zcela běžné.
    Já vím, že v minulosti to šlo, při takhle blízkých stupních pokrevního příbuzenství bylo zpravidla potřeba papežského dispensu. Jen si prostě nemyslím (v souvislosti s jejich citovým vztahem sestra x bratr), že by toho byl Jon schopen. A také vím, že sňatek bratrance se sestřenicí je legální, já ale nemluvím o právu, ale o tom, jestli by člověk jako je Jon do toho šel. Upřímně, mně takový sňatek v dnešní době přijde poněkud divný, to je ale jen můj soukromý názor. :-)
  • Jo, k Jonovi to vážně nesedí. Ledaže by jako Targaryen zešílel...ale to snad radši ne :)
  • A co mate proti Roosovi Boltonovi? Konecne se mu podarilo vysachovat Starky a on se muze stat Panem Severu...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi