Jorah Mormont

co sa s nim stane? kam pojde?

ja si myslim, ze pojde na "Zed" a prida sa k nocnej hliadke. alebo spacha sebe vrazdu, alebo vstupi do nejakej zoldnierskej kompanie (a privedie ju Daenerys)

«1345

Komentáře

• no skor si myslím, že urobi niečo "zlé". Že zradí. A bude zožrany drakmi

• Já myslím nebo spíše doufám, že Jorah se doslechne o posledním přání svého otce a splní ho. Stane se důležitým mužem noční hlídky.

"Co za věci to dělám pro lásku?"

Vždy je mi líto lidí, kteří dělají špatné věci, ale vychází to z lásky nebo spíše touhy po někom. V jádru však špatní nejsou. Jaime, Jorah, Arys udělali špatné či hloupé věci, bylo to však z nerozumu nebo lásky (touhy) a to je v mých očích polehčující skutečnost, ikdyž to špatný skutek nikdy zcela nesmyje.

• No myslim, že pro Danyinu misi ještě něco vykoná...což se s tou Noční hlídkou nevylučuje, takže vlastně souhlas ;)

• s tou Nocni hlidkou nesuhlasim. uz raz bol v takejto situacii a zvolil si utek a azyl. podla mna sa zachova tak isto

• no právě proto, že už jednou tu chybu udělal, tak by už moh dostat rozum...;)

• Vzhledem k tomu, že na Zdi se v současné době placatí jistý nejmenovaný král, který v žádném případě nepohlíží k laskavostí k otrokářům, zrádcům a podobné chásce, nebyla by pro Mormonta příliš šťastným řešením. Snad ledaže by se chtěl zahřát. :twisted:

Považuji za možné, že se vrátil na Medvědí ostrov, kde tahá za nitky ve jménu Lyanny Mormont. V Sedmi královstvích je teď takový s prominutím čurbes, že ho odtamtud stejně nikdo vykuřovat nebude. :)

• Tomu bych i věřil, že by na Medvědím ostrově nikomu nevadil. Pochybuju, že by si ho vůbec někdo všimnul. Ale spíš bych tipoval, že vzdá do Ašaje. Už když v Quarthu se tam tušim chtěl vydat. A navíc by to byl hezkej způsob, jak nám Ašaj ukázat, když už se o něm tolik mluví .

• Je docela možné, že mu GRRM přichystal ještě nějakou důležitou roli v příběhu.

Něco ve stylu: "Když tě nebudu mít já, nebude tě mít nikdo. Uáááá!" :x :roll:

Zhrzení ctitelé někdy dělají šílené věci.

• A co slib, který dal Samwell Tarly umírajícímu Starému Medvědovi? Že přivede jeho syna na Zeď? Pamatuje si na to vůbec? Anebo to Sam lehkovážně pustil z hlavy? Slib daný mrtvému je slib dvojnásob zavazující! :!: :)

Ale kdyby se za ním musel hnát až do Ašaje, to by z toho jistě neměl radost. Další kniha plná cestování... :wink:

Zhrzeným ctitelům v literatuře obvykle fandím. :twisted:

• Já osobně vidím v Jorahu Mormontovi paralelu k Artušovskému Lancelotovi. Jorah miluje Dany jako svou lásku a královnu, Lancelot byl nejvěrnějším Artušovským rytířem. Jorah i Lancelot zradily. Jak víme, Lancelot se po odhalení z toho prakticky zbláznil, a utekl. Jorah byl sice vykázán, ale jeho vnitřní utrpení vidím zcela paralení k tomu Lancelotovu. Myslím si, že Jorahoův osud bude něco ve smyslu, že když se třeba Victarionovi podaří zmocnit se Dany nebo draků, on bude tím, kdo ji zachrání a přitom ji umírá v náručí s odpuštěním své zrady (zase paralela k Lancelotovi a jeho návratu v době poslední bitvy).
  • Nebo, jelikož je to Martin, o kom mluvíme, se to může celé strašlivě zvrátit. :P
  • Neříkám že ne. Jen tady vidím paralelu. Nebyl by to první námět nebo téma z historie nebo různých eposů, která byly v knihách použity.
  • No snáď to nebude takéto klišé. Skôr by sa mi pozdávalo, ak by išiel za nejakým známym z minulosti, predsa len vieme o ňom, že predtým, než utiekol tak dosť veľa cestoval po turnajoch.
  • Myslím, že se o žádnou paralelu s artušovskou legendou nejedná. Guinevra Lancelota milovala. Byl tady rozpor mezi povinností a vášní. V případě Joraha a Dany se o nic takového nejedná.
  • Tak Martin to přece nemůže obšlehnout úplně všechno. Válkami růží se taky inspiroval jen do určité míry ;o)
  • s tými paralelami je to veľmi vratké. nie nadarmo tolkien výrazne apeloval, že LOTR nie je alegóriou...
  • Jo, ale nikdo mu to nevěřil. :-)
  • Tady nejde o nějaké obšlehnutí. Prostě ty dva příběhy mají společné to, že jde o nějaký vztah muže a ženy. To můžu klidně napsat, že se jedná o paralelu vztahu Adama a Evy v ráji...
  • Chmur: To tezko. V ASOIAF nepresvedcila Eva Adama, aby snedl otravene jablko ;-)
  • jablko poznání - "Jone Sněhu, ty nic nevíš." :-)
  • Ygritte nabídla Jonovi úplně jiné zakázané ovoce.
  • Ygritte je Eva pro Jona Snowa. Ale nikoli Jorah Mormont a Dany.
  • Jorah se bude chtít v očích Dany nejspíše očistit. Možná se pokusí zabít Varyse. Nebo možná taky neco úplně jiného.
  • Lidi, já jsem chtěl jen zdůraznit, že příběh Lancelota a Guinevry nemá žádnou paralelu s příběhem Dany a Joraha....:-(( Proč jsem jen vytahoval ten příběh o prvním podpantoflákovi v dějinách...?
  • Proč jsem jen vytahoval ten příběh o prvním podpantoflákovi v dějinách...?
    Co by na to řekl Sokratés.
  • Já jsem nemyslel doslovnou paralelu Mormonta a Lancelota, ale spíše tu podstatu vnitřní linii: zrada - pokání - návrat v nejkritičtější dobu - odpuštění.
  • Hmm....budiž, ale pořád nám tu chybí jeden do počtu...Mimochodem, já myslím, že Jorah si odpuštění už zasloužil...podle mě
  • Daenerys se zamilovala do toho zoldaka, cos je podle me dost velka blbost a joraha, kterej ji byl vernej jak pes odkopla. situaci ve mestech nezvladla. zatim to nevypada ze by to mela byt nejaka dobra vladkyne. je to Targeryenka.... incest chřadnouci geneticky potencial... takhle by to dal jit nemohlo. Jinak komu pripomina rodina Lannisteru rodinu Borgia ? :D
  • U všech bohů. Přirovnávání Písně k Borgiům a ke Camlotu. To máte z toho že sledujete tři seriály najednou :D
  • Brynden: Víceméně souhlas, ale největší problém je její neplodnost. Takže i kdyby nakrásně dospěla a stala se z ní ta geniální panovnice, za kterou jí tu pár blouznivých Jorahů má, stejně by po ní bylo zase o problémy postaráno.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi