Působí to trochu přeplácaně a tipuju, že to kvalitou ani náhodou nepřekoná mou srdeční záležitost z osmdesátých let. Přesto...chci to vidět už ze zvědavosti...
Paradoxně, se to (prý) má více blížit vizi Roberta E. Howarda než původní film, ale na druhou stranu - nostalgie je nostalgie a nářezový soundtrack od Poledourise sotva kdy překonají - spíš se mu ani nikdy nevyrovnají. :-)
Tak nikdy mě nebavily knihy, kde jeden hrdina je takřka neporazitelný polobůh. Už jako dítě jsem nesnášel Old Shatterhanda a tím pádem i mayovky. Z filmu ale takový pocit nemám. Navíc Arniemu sedla role jako prdel na hrnec, podařilo se tam vykreslit nádherně temnou atmosféru, souboje ještě nejsou zrychlovaný a nesestříhaný do krátkejch záběrů, grandiózní soundtrack....tak proto mám tenhle film tak rád, i když knížky nemusím..
Ad reklamní trik - to nepadlo od tvůrců, pokud vím, ale od lidí, co viděli trailery, to je vše.
Sice nechápu, jak to může někdo z traileru poznat, ale je mi to celkem jedno...
Co je pravdy na tom že Arnie musel ubrat svalovou hmotu aby vůbec mohl máchat mečem? :-D Rozhodně mne to pobavilo :-D Howarda moc nemusím... I když Solomon Kane mne docela bavil
Tak to slyším poprvé. On už v té době myslím nesoutěžil. Poslední titul Mr. Olympia získal v roce 1980, takže u něj určitě došlo k úbytku svalové hmoty tak nějak automaticky.
Podobá se to víc vizuálně, pěkný rozbor je třeba na MovieZone. A že Ti je to jedno, je mi jedno, prostě Ti jen odpovídám.
Nemyslel jsem to nějak zle. Jen mi to přijde jako takové plácání, ale ten článek si přečtu...
Právě jsem viděl fantasy parodii Your Highness, celkem ucházející, místy s přemírou sexuálního humoru. Pro nás je zajímavý, že tu uvidíme Charlese Dance a některý kulisy z Písně (např. můstek, pod kterým našli vlčata).
potrebuju doporucit nejakej kvalitni film na vecer.... intelektualni pozadavky jsou tak kolem 75%, radsi neco historickyho, nebo nejake mnou jeste nepoznane fantasy ...ale nebranim se nicemu co neni uplne stupidni....help pls !
V poslední době mám čím dál tím silnější pocit, že dobrých filmů je pomálu o fantasy ani nemluvě. Z oddechové fantasy bych možná doporučil film Willow. Ten není tak profláklý a je šance, žes ho neviděla. Navíc jestli máš ráda Tyriona v Písni, tak tady najdeš obdobně velikého hlavního hrdinu:-) Celkem jistota je jakýkoliv film Matthew Vaughna.
Ad Sarven: Nejdřív sem si říkal, co to je ten film Prestige a pak jsem tedy dohledal, že u nás to šlo pod názvem dokonalý trik. Pro mě je to průměr. Nejslabší Nolanův film co jsem viděl a kromě Doodleburg a Sledování jsem je viděl všechny. Nutno však brát v potaz, že průměr je u Nolana dost relativní pojem, ten chlap je totiž fakt skvělej režisér.
prestige jsem samozrejme videla a podle me je to senzacni... hvezdny prach i kick ass povazuju rozhodne za paradni snimky, bohuzel uz jsem je stravila ;) o willow(ovi) jsem jeste neslysela, takze ho zarazuju mezi zhave kandidaty...jinak dekuju za tipy ! nevada- tem animovanym japonskym snimkum nejak nemuzu prijit na chut...ale predpokladam kvalitu vyse zminenych, takze casem na ne urcite taky dojde :-)
Pokud jde o historický film, tak třeba Master & Commnader, ale ten jsi nejspíš viděla.... třeba Čest a sláva je dobrej, nebo Barry Lyndon, Ztracenci...
Když jsme u toho, teď si nemůžu vzpomenout na nějaký historický film o středověku, který kromě historické věrohodnosti by byl i inteligentní, doporučili byste mi nějaký?
ad Olorin:Bohužel se mi vybavují jen samé notoricky známé filmy většinou československé produkce..A některé neméně známé polské filmy. Sám bych si dal líbit nějaký temný a kvalitní historický film z období starověku a středověku. Navíc Mononoke má silné ekologické poselství:-)
Komentáře
Ad reklamní trik - to nepadlo od tvůrců, pokud vím, ale od lidí, co viděli trailery, to je vše.
Howarda moc nemusím... I když Solomon Kane mne docela bavil
ten film milujem.
Z oddechové fantasy bych možná doporučil film Willow. Ten není tak profláklý a je šance, žes ho neviděla. Navíc jestli máš ráda Tyriona v Písni, tak tady najdeš obdobně velikého hlavního hrdinu:-)
Celkem jistota je jakýkoliv film Matthew Vaughna.
hvezdny prach i kick ass povazuju rozhodne za paradni snimky, bohuzel uz jsem je stravila ;)
o willow(ovi) jsem jeste neslysela, takze ho zarazuju mezi zhave kandidaty...jinak dekuju za tipy !
nevada- tem animovanym japonskym snimkum nejak nemuzu prijit na chut...ale predpokladam kvalitu vyse zminenych, takze casem na ne urcite taky dojde :-)
Když jsme u toho, teď si nemůžu vzpomenout na nějaký historický film o středověku, který kromě historické věrohodnosti by byl i inteligentní, doporučili byste mi nějaký?
Navíc Mononoke má silné ekologické poselství:-)
A Mononoke rozhodně doporučuji...