TV seriály

1121315171867

Komentáře

• Losti byli a jsou dobrý, neříkám že úroveň nešla dolů. Spíš se žánr seriálu změnil na něco, co spoustu lidí nezkouslo. Ale pro mě to je pořád jeden z mála seriálů na který nedám dopustit. ;-) Hlavně Terry O´Quinn a Michael Emmerson to byli dialogy :)
  • ja dneska rozkoukala pillars of the earth a - palce nahoru ! :-)...bohuzel jsem necetla knizni predlohu...mohl by to tady nekdo predlohy znaly alespon zbezne porovnat ??
  • ad Lost - docela mě zaujalo, jak se teď ve všech těch článcích o šokujícím vy-víte-jakém-kroku HBO zmiňuje, že Jack Shepherd měl původně zemřít hned v pilotním dílu.

ad Pillars - jsou výborný, měl jsem jen jednu malou výtku ke zvláštnímu pojetí času a jeho plynutí v prvních dílech. Ale jinak super, skvělej McShane i ústřední dvojice. A jsem moc rád, že se chystá pokračování (ale snad to nemá přímo navazovat). Tohle se Starz povedlo, proto jsem se taky těšil na již proklínaný Camelot. Jinak srovnání s knihou taky nemám - ale co jsem slyšel, kniha není nějaký velký zázrak.
  • alek - super diky ;)...knihu jsem v knihkupectvi drzela v ruce a nasledne odlozila zpet do regalu - tolik k mymu prvnimu dojmu...ze serialu jsem zatim shlidla 4 dily a moc se mi libi..takze zpetne se ke knize mozna vratim ;)....
  • Já jsem knihu četl a není špatná, ale zároveň žádná bomba. Nenašel jsem tam hrdinu, který by mě dokázal nějak vtáhnout. Proto ani nemám nějak zvláštní chuť vidět seriál, i když ho už mám stáhlej. Možná to ještě přehodnotím. Co se týká toho porovnávání seriálu, srovnával jsem první série. U LOSTU byla naprosto magicky přitažlivá. Fakt jsem byl napnutej a těšil se na každý díl.
  • SB muze byt vdecny za 9 dilu...co by mel rikat chudak donald sutherland :D
  • Jo, při scéně se Sutherlandem jsem si přesně vzpomněl na Neda a na to co říkáš :-)

Taky si tu knížku hodlám přečíst. Trochu mě teda zaráží, že si Chmur nenašel hrdinu - no možná je to v seriálu osekaný a zjednodušený - ale ten hrdina (a jeho love-hrdinka) jsou od počátku docela daný. A záporák taky :-) Tak třeba seriál knihu překonal, kdoví...
  • no co se hrdiny/hrdinky tyce - spoileroidni uvodni titulkova sekvence to dost nevychytala...
  • Tak Pilíře mají rozhodně perfektní výpravu, taky tam jsou velký bitvy, na rozdíl od GoT, ale slabinou pro mě byl příběh, nějak mě za celou dobu nedokázal zaujmout. O to víc zamrzí, že se tam pohybovala celá řada historicky zajímavých postav, král Štěpán, princezna Matylda, její syn Jindřich II., opat Suger etc., podle mého se z toho období (Anarchie) dalo vytřískat mnohem víc.
  • K Pillars: Mne prišla ta zápletka strašne slabá a to prostredie strašne obmedzené(malé/uzavreté). Síce je pravda, že som začal pozerať pillars v dobe, keď som dočítal 3tiu knihu gotu a mierne som to porovnával a tak mám možno skreslený pohľad. Akurát ku koncu, tie bitky boli pekne spravené.
  • Martina: porovnání předlohy Pillars a minisérie - zápletka je stejná, postavy taky, akorát TV verze se hemží vraždami, zatímco v knize někteří umřeli přirozeně(ji). Televize se snažila šokovat za každou cenu a ze záporáků udělat megahnusné záporáky.

Jinak se mi líbilo (v knize i seriálu), že se zaměřili na svět stavitelů, protože vojevůdci a vládci jsou všude. Naopak se mi nelíbilo, že odbyli historické souvislosti a válka vládců byla zmatená. Autor si vybral neexistující městečko a já jsem pořád nechápala, proč by někdo v takové díře stavěl katedrálu.
    Souhlas s Olorinem.
  • Alek: Jednak stavitelé a kněží nejsou pro mě příliš zajímavá povolání a jednak tam nebyl nikdo s kým bych se nějak ztotožňoval. Nechci tím ale říct, že kniha je nudná. nebo špatná. Jen jsem asi čekal víc nebo jsem už moc zmlsaný....
  • No vida, tak natáčení druhé série bylo zastaveno, producenti to stopli.

A proč že jsem tak v klidu? Nejde samozřejmě o GoT, ale o Camelot. Sorry :-)
  • Zrovna jsem se chtěla poptat, jestli bude druhá sezóna. Začala jsem na Camelot koukat, protože smazat ho je škoda, když už to člověk stáhnul. :-)
    Ale soundtrack se mi líbí.
  • Aleku!!! Já se na chvíli vyděsila a vůbec mi nedošlo, že bys to nepsal do téhle diskuze, grrrr.
  • No chvíli jsem uvažoval o nějakém ještě lepším podání, ale bál jsem se případné odvety :-)
  • Kamarád mi dneska doporučil postarší polský seriál Vládci kouzel (anglicky Spellbinder). Máte s tím nějaké zkušenosti? Jestli je to klasický "děcák", nebo se dá na to koukat?
  • Kdysi jsem to viděl, nebylo to zas tak špatné, protože to je dost netradiční, ale nevím, jestli bych to měl hned doporučovat - ano, je to spíš pro děti, nebo dospívající.
  • Právě jsem se díval, že to má dost dobré hodnocení na CSFD... asi tomu dám šanci.
  • Alek: Oni druhú sezónu Camelotu vôbec začali natáčať? Druhú sezónu takej sračky? :O
  • No co vim, tak se s tim počítalo, páč ty čísla vlastně nebyly zlý. Podobný jako Borgias, který jdou dál. Akorát měl Camelot asi dvojnásobnej rozpočet no.
  • A jak se vám líbí seriál Borgias? Je tam vůbec nějaká kladná postava? Přibodobnili byste to seriálu Řím?
  • Dlouho jsem se na to nemoh naladit a když už jsem to snad překlenul, tak to skončilo. Ironse mám hodně rád, ale ta postava mě vůbec nezaujala. Zajímavý tak pro mě vesměs po celou dobu zůstal jen Cesare a ke konci francouzskej král. Pro mě to zůstává o pár příček níže než Tudorovci, o Římu ani nemluvě.
  • Jsem na tom podobně. Scény s Ironsem/papežem jsou tam asi nejnudnější. Snad s výjimkou scén Juana. Celkově mě to zklamalo, ale špatné to není. A Cezare je skutečně nejlepší postavou seriálu.
    Král byl zpočátku fajn, ale pak mě mrzelo, že i když kardinála Della Rovere setřel, že na něj nezabírají plané lichotky, tak se stejně nechá utáhnout na vařené nudli od takové slepičky jakou tam (zatím) byla Lucrezia.
  • Súhlasím s vami vo všetkom. Cesare najlepší herecky, aj ako postava, a Irons spočiatku zaujímavý, ale potom už iba opakujúci sa a neprekvapujúci. Aj keď charizmy má stále na rozdávanie. Mne sa ten seriál ale celkovo páčil, až na to, že to v podstate nemalo žiadne vyvrcholenie.
  • Tak se přiznejte, kdo už si pustil celou sérii nonstop v kuse? :D
  • Jestli myslíš Hru, tak to mám v plánu zítra. Resp. dvěma díly začnu dnes večer a budu pokračovat zítra přes den.
  • Ja to mám v pláne až na August
  • Já začal včera od prvního, ale v kuse to nedávám.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi