Já tak nějak pochopila, že alespoň počátek Hostiny pro vrány se odehrává časově během závěrečných událostí Bouře mečů. Nebo že bych si to blbě pamatovala?
Tak v krajním případě by to mohli zakončit cca v půlce Hostiny pro vrány jako takové uzavřené-neuzavřené - s možností případného navázání o pár let později. P0ZOR následují obří spoilery k dalším knižním dílům!!!
Robb a Joffrey mrtví, Tommen na trůně. Arya odplula do Braavosu, Sansa je v bezpečí pod falešnou identitou v Údolí, Rickon a Bran nezvěstní. Daenerys usazená v jednom z osvobozených měst a čekající až draci povyrostou. Železní muži jsou na vzestupu a serou všechny dokola. Válka si vzala oddechový čas. A je otázka čím bude končit Tanec s draky. Třeba to tam půjde "ukončit" nějak podobně.
A velmi doufám, že autoři seriálu se nebudou chtít zavděčit divákům za každou cenu a neodpraví Joffreyho dřív než Robba.
Co se týče slučování a dalších sérií - GRRM se k tomu už dříve několikrát vyjádřil. Vždycky mluvil o tom, že Bouře mečů je jasně na 2 série. A kupodivu vylučoval spojování Tance a Hostiny. Já bych si docela uměl představit, že by z Hostiny udělali nějakou midseason nebo jak tomu řikaj - ale to je nepravděpodobný. Hlavně si teda sám nic po Bouři mečů neplánuju, už sama Bouře bude úspěch, jestli se k ní dopracujem :-)
Souhlas - Bouře je nabitá dějem, zatímco Hostina by se dala někam vtěsnat. Mám trošku obavy o diváky ve Střetu, protože kapitoly už jsou rozvláčnější než v Trůnech, kde skoro každá kapitola něco odhalila nebo se něco zásadního stalo. Pokud má být Robb leader příští sezóny, nevím jestli herec je tak divácky zajímavý jako Sean Bean.
Oni ty knížky milou stejně jako my, dávají do tooh kus svého života, snaží se jak jen to je možné, aby to co nejlépe ztvárnili a když musí nastat nějaká taková změna apod, tak k tomu je důvod.
Tak já myslím, že HBO jako každá firma (společnost) miluje hlavně peníze. U scénáristů je znalost předlohy samozřejmá, ale u režisérů a ostatních bych to s tou láskou k Písni neviděl tak dramaticky. Každý filmový štáb se snaží natočit jistě co nejlepší dílo, ale zdaleka ne každému se to povede. Prostě je mnoho povolaných, ale málo vyvolených, kteří dokáží vybočit z průměru. Já samozřejmě chápu, že filmový štáb musí vycházet z reálných možností a nějaké změny oproti předloze přijdou automaticky, ale jde právě o schopnosti těch lidí, aby to udělali tak, že z toho nevznikne pro znalce předlohy nestravitelný hybrid. Ono je dost blbý, když někdo vaří ze svíčkový guláš. Taky chápu fanoušky, kteří kvůli některým věcem seriál neskousnou a zanevřou. Nebudu se na koukat na něco, co se mi příčí jen proto, že se někdo asi snažil to natočit co nejlíp a má rád předlohu jako já.
debatujeme ťažké spoilery na tému budúcich sérii, možno by to chcelo iný priestor ako diskusiu k deviatemu dielu. každopádne jedna poznámka: úvahy nad druhou sériou jasne ukazujú, že nechcú dôležité tváre nechať bokom na desať epizód. z toho dôvodu si neviem predstaviť, že by urobili iba Hostinu - t.j. celú sériu bez Tyriona, Jona a Dany. budú hľadať riešenie. jedno je také, že časť hostiny bude s Búrkou a časť s Tancom. Stále si myslím, že najpravdepodobnejšie je že Hostina a Tanec budú spolu - samozrejme nie ako jedna sezóna, ale minimálne dve. každopádne neverím, že urobia ten istý experiment ako GRRM v knihách.
Ad to překrejvání Bouře a Hostiny. Minimálně události na Železných ostrovech v Hostině se částečně překrejvaly s děním v Bouři, kde Robb mluví o smrti Balona Greyjoye. Záležitosti s královolbou atd. se udály ne moc dlouho po Balonově smrti, takže se to urřitě alespoň částečně překrejvá v koncem Bouře.
BTW Aleku, to, že se ještě neobjevilo vlákno pro desátý díl si mám vykládat tak, že se bojíš spoileroidních diskusí plných černého?
Některé ty komentáře na ČSFD stojí vážně za to :-D
"L_A_D_A_S ** Mám za sebou dva a půl dílu a dávám dvě hvězdy za Neda Starkse aka Boromira, jedinou vhodně obsazenou postavu v seriálu a prvních 5 minut pilotního dílu díky kterému jsem si už už myslel jaký to nebude super seriál.. a ono omyl! Casting tragický, všichni jsou nepříjemní a nehodící se, děj je nesmyslný a nezajimavý, pátý přes devátý, nudné dialogy, Lord Starks bez váhání seká hlavy neviným lidem na popravišti a pak si div nevyplače oči když má zabít vlka. škoda slov... další prosím."
Jen na přilepšenou ze zmíněného CSFD, u tohohle jsem se řezal:
kwaicheng *
Ty vole...titulková sekvence sice nemá chybu, o výpravě už bych trochu pochyboval, no brilantní dialogy nadchnou snad jen člověka odtrženýho od reality. Dialogy jsou úplně k hovnu, tím hůř, že je člověk musí poslouchat imrvére. První díl vypadal nadějně, hlavně úvodní scéna, ale to, co přišlo potom...čtyři díly jenom stupidně kecali, sem tam si někdo šoustnul aby se zvedla sledovanost, párkrát tam proběhlo pár zjevů, no co bych vám povídal... škoda že teplouš co velí těm koňákům dostal za ženu takovou babu, měl se radši rovnou oženit s tím druhým teploušem co je teď jeho švárou..ty vole, že prej prcaj i svoje koně....no, popravdě, všichni na to vypadali, zvlášť ten jejich führer, ten vypadal, že si akorát zapnul gatě. Dcery Neda Starka jsou frackové, kulisy vapadjí jak z polystyrénu, komparz obvykle nečítá víc jak šest lidí a královic kluk, to je zjev, kterej mě bude nejspíš navždy strašit ve snech. Celá ta skvadra je strašně divná. Jo taky mě dostala ten příběh kterak se vepřík dal k noční hlídce, která mě měla zřejmě dojmout. Míň tlustoprdů v rádoby zámku, víc lidí, víc akce.
Tak to je prostě CSFD. Lidi jsou tam (h)různí. Třeba Twilight ságu: Rozbřesk: část 1. tam má 39 lidí v oblíbených filmech a přitom to má premiéru za půl roku... Nebo v diskuzi u Stargate Universe se mě 16letý klučina snažil přesvědčit, že SGU je opravdu super, že on tomu rozumí, protože má totiž opravdu nakoukáno.
Dnes jsem prijel kolem 1 rano z německa a nedockave si pustil 1x09 a podle očekávání jsem usnul zmožením při catelyne navsteve Freyu - takze nez si to ted pustim znova muzu říct -že to je ta správná sbírka hnusáků a slizáků jaky jsem si vzdy predstavoval, naprostej protipol vznesenejm Baratheonum, Starkum, Lannisterum a ač mi to láme srdce musím říct že i krvesmilných Targaryenu :D
Když jsem viděla nové fotografie z natáčení, tak jsem si vzpomněla na další drobnou chybku, která není vůbec důležitá, ale o to víc mě vždycky praští při sledování do očí. Arya je v ulicích i před septem správně špinavá, ale když ji Yoren chytí, tak má tvářičky čisté jako alabastr.
A když už jsem u toho, tak další pozastavení se nad změnami oproti předloze. Ne že bych to brala jako chybu, jen mě to zarazilo. Navzdory všeobecnému nadšení ze Šae z ní já moc velkou radost nemám. Z knížek jsem získala dojem, že není sice vyloženě hloupá, ale velkým intelektem taky neoplývá a žene ji především touha po zlatě. Tahle působí dojmem, že by mohla být mazaná jako liška. Proč z ní proboha udělali cizinku? (drobný spoil ke čtvrté knížce) Když jsem ji viděla, jak se povaluje na zemi ve stanu, tak mi evokovala spíš lady Taenu. A taktéž změna u Bronna - co měla znamenat poznámka, že byl za Zdí? Snad z něj nechtějí udělat zběha Noční hlídky?
Takových chybek je tam víc. Třeba když je Dany ve stanu, kde podkuchnou toho koně - má tvář plnou kapek krve. A pak když vyjde, má takové krůpěje - což je logický, stéká to, ale nevypadá to moc věrohodně. No a o Jorahově čistém meči poté co kuchne pokrevního jezdce ani nemluvě :-)
ad Bronn - to si nemyslim, spíš to chápu tak, že každý pořádný dobrodruh za Zdí byl, je to výzva.
Jj, vím, že je tam takových chybek víc. Na Jorahův meč jsem tady už poukazovala taky. Je to škoda. Jsou to takové lajdácké blbosti, které zbytečně kazí dojem.
Chtěli je jen udělat zajimavějši, u bronna se jim to kurevsky povedlo :D Už ve knize mě byl sympatickej, jak vyjebaval s lannisterama a spol. ale tady perlí :D Tak dokoukáno no a už teď mužu řict že Joffrey jako arcisketa na další serie se jim sakra povedl. Stejně tak hnusácká rodina Freyu a teď už jen čekám na pana Boltona.
Když siu užívám děj tak si toho ani nevšimnu třeba :) možna až to uvidim po druhy po treti :) Spis me zarazila absence prave toho Boltona - pokud vim měl velet zbytku vojska a nebyl tam vubec videt. k tomu ze tam je malo armad - ja si myslim ze pri bitve se stretne spousta mensich jednotek na vice mistech - zvlast v lese nez 20000:20000 na jednom fleku (obrazně). Takže jsem s jednotkama zatím spokojen.
No ono halvně tohle je v každym díle (jak každym filmu, seriálu). Dokonce si myslim, že tvůrci o tom moc dobře věděj, ale prostě někdy nezbývá než to tam nechat (máte X záběrů z jedné scény a spojujete ty nejlepší i za cenu těhle detailů)
Komentáře
Počkat to ani ne vždyť Hostina a Bouře jsou časově snad u všech postav dost jinde ne? Nebo jsem nějak neporozuměl
Tak v krajním případě by to mohli zakončit cca v půlce Hostiny pro vrány jako takové uzavřené-neuzavřené - s možností případného navázání o pár let později.
P0ZOR následují obří spoilery k dalším knižním dílům!!!
Robb a Joffrey mrtví, Tommen na trůně. Arya odplula do Braavosu, Sansa je v bezpečí pod falešnou identitou v Údolí, Rickon a Bran nezvěstní. Daenerys usazená v jednom z osvobozených měst a čekající až draci povyrostou. Železní muži jsou na vzestupu a serou všechny dokola. Válka si vzala oddechový čas. A je otázka čím bude končit Tanec s draky. Třeba to tam půjde "ukončit" nějak podobně.
A velmi doufám, že autoři seriálu se nebudou chtít zavděčit divákům za každou cenu a neodpraví Joffreyho dřív než Robba.
Pokud má být Robb leader příští sezóny, nevím jestli herec je tak divácky zajímavý jako Sean Bean.
BTW Aleku, to, že se ještě neobjevilo vlákno pro desátý díl si mám vykládat tak, že se bojíš spoileroidních diskusí plných černého?
"L_A_D_A_S
**
Mám za sebou dva a půl dílu a dávám dvě hvězdy za Neda Starkse aka Boromira, jedinou vhodně obsazenou postavu v seriálu a prvních 5 minut pilotního dílu díky kterému jsem si už už myslel jaký to nebude super seriál.. a ono omyl! Casting tragický, všichni jsou nepříjemní a nehodící se, děj je nesmyslný a nezajimavý, pátý přes devátý, nudné dialogy, Lord Starks bez váhání seká hlavy neviným lidem na popravišti a pak si div nevyplače oči když má zabít vlka. škoda slov... další prosím."
A když už jsem u toho, tak další pozastavení se nad změnami oproti předloze. Ne že bych to brala jako chybu, jen mě to zarazilo.
Navzdory všeobecnému nadšení ze Šae z ní já moc velkou radost nemám. Z knížek jsem získala dojem, že není sice vyloženě hloupá, ale velkým intelektem taky neoplývá a žene ji především touha po zlatě. Tahle působí dojmem, že by mohla být mazaná jako liška. Proč z ní proboha udělali cizinku? (drobný spoil ke čtvrté knížce) Když jsem ji viděla, jak se povaluje na zemi ve stanu, tak mi evokovala spíš lady Taenu.
A taktéž změna u Bronna - co měla znamenat poznámka, že byl za Zdí? Snad z něj nechtějí udělat zběha Noční hlídky?
ad Bronn - to si nemyslim, spíš to chápu tak, že každý pořádný dobrodruh za Zdí byl, je to výzva.