Hra o trůny 1x10 - Oheň a krev

Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.

Název epizody: Oheň a krev
Režie: Alan Taylor
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss

«13456710

Komentáře

• Tak jsem zase bojoval s tím popisem, kdo chete být překvapeni, nečtěte to! A vlastně ani to dál :-)

Jsem potěšen, že uvidíme Brana a Rickona, trochu jsem se bál, že se na ně nedostane. A pořád mi nedá spát ta teorie s Jaimem a Robbem. Tvůrci prohlásili již dříve, že jedna postava zemře již v první sérii, oproti knize, kde se to stane až později. No to se krásně nabízí u toho Jaimeho :-)
  • Jako že není zemřít jako zemřít? :)

SPOILERY, FAKT VELKÉ SPOILERY K DALŠÍM KNIHÁM!

Mě u té smrti napadla ještě Catelyn. Ale nejvíc se bojím, že se budou chtít zavděčit divákům a oddělají Joffa. (iracionálně, není to ničím podložené)
  • Hele to mi moc smysl nedava s tím Jaimem že by umřel, vždyt neumřel ani v knize zatím, spíš nějaka meně vyznamna postava, nemuzou moc zasahovat do děje ne ? Jinak ten Joff by šel, stejně tam má pak hovno co dělat jen k nasrání na něj ale pak by tam nějak nedostali Tyrelly :)
  • Nee, Joffrey myslím nehrozí. Myslim, že ne odkrouhnou žádnou důležitou postavu - takže by to obešli tím, že „zabijou“ Jaimeho a nechají dříve zrodit nového Jaimeho. Zároveň tak konečně postihnou i Lannistery.
  • Hele nevim, já to nedomýšlel, to je asi hodně na prokreslování a časovou synchronizaci.
  • zas to s tou ohleduplnosti nemusite prehanet :-D
  • Takže to úplně vypustí tu linii s drancíři? Joff snad nehrozí, vždyť to by úplně změnilo děj skoro dvou následujících knih!
  • Ale vždyt on žije sakra :D akorat nema ruku, ceka ho jeste nejaka uloha jinak by ho nechal zařvat sám GRRM!
  • No dyť jo - jako obrazně, že zemřel. Když přišel o ruku, byl to spuštěč, který ho úplně změnil.
  • Brynden 'Blackf...: Tobě asi symbolika moc neříká, co? Zemřít neznamená vždy jen fyzicky zemřít. :-))
  • ok, jdu si cist at vas dozenu, na tohle se neda koukat :-)
  • tak jako :D zmetci :D to to nemužete napsat rovnou a nedělat kolem toho i do spoileru okliky? lannisteři vychcani ! :D
  • jasný, uřízneš nám mužství a nakrmíš jím kozy - to známe. Tyrion to vážně nemá jednoduchý :-))
  • Už Alekovo použití uvozovek by tě mohlo trknout. :-)
  • když se na to tak divam no mohlo no :D omlouvám se vám za svou momentální nedovtipnost jsem silně emocionálně rozrušen ze záveru 1x09 :D
  • Môžem sa opýtať, či je celá prvá séria podla knihy ? knihu som nečítal a preto som zvedavý či sa tvorcovia držia predlohy napr. ako v Harry Potterovi... či tam niečo neubrali alebo nepridali nejaké postavy a dejové línie ?
  • Jako v Potterovi to není. Protože podle mě jsou ty filmy udělaný podle předlohy knížek Pottera katastrofálně.
  • Třeba u Vězně z Azkabanu taky podle knihy moc nepostupovali a většina lidí se shoduje na tom, že to je nejlepší HP film, ale to je trochu mimo téma. Až na pár detailů se seriál podle předlohy docela řídí - žádné nové postavy mě teď nenapadají, spíš jich hodně ubylo a některé díky tomu získaly více prostoru.
  • V podstatě jediná nová postava, co v knížce nebyla, je Ros.
  • ad Soulamte: Souhlas s Olorinem. Taktéž myslím, že se zatím předlohy celkem držej. Dějové linie zatím zachovány. Některé postavy z knihy se v seriálu neobjevily, některé situace pozměněny. Asi největšího hříchu proti předloze se dopustili pozměněním charakteru některých postav - Loras, Renly, ale nejedná se v podstatě o nic zásadního.
  • S tou mrtvou postavou, to bych spíš viděl na Hostera Tullyho, k čemu by v seriálu bylo, aby se tam celou druhou sérii válel v posteli.
  • Jenom takový dotaz mimo, protože jsem nečetl knížku - Syrio Forel po bitvě s dřevěnými meči zemřel, nebo se ho třeba dočkáme ještě v dalších dílech? Nebylo to úplně jasné
  • Espe - asi je mrtvý ale stejne tak jak v serialu tak ani v knize o tom nejsou zadne konkretni informace takže je tu mala možnost že se s ním ještě setkáme.
  • Zítra je konec, já nechci :(((
  • (může to bejt vůbec bojler, když je to o epizodu zpátky)( Nemýlím-li se, tak sám Martin jeho smrt potvrdil, a z logiky věci samotný by mě ani nenapadlo přemejšlet o opaku.
  • No 12. to znovu začíná ale knižně... BTW nevíte kdy to bude v Čechách?... V Pátek jsem se v Neoluxoru přistihl jak 20 minut čučím do anglického střetu mečů... asi si časem pořídím i ang knihy..

ehm Střet mečů :-D Střet králů
  • kdesi jsem zahlidl ze do podzimu no ale nevim. doufam ze preklad bude lepsi nez u hostiny, nebo se v nem bude dát aspon vyznat.
  • Byla by paráda... Na netu asi bude rychlejc než v Čechách, ale nerad čtu ebooky...
  • do podzimu je blbost, pokud se zadari, tak na vanoce - ale neznelo to 2x presvedcive...
  • Z Facebooku Talpressu:

Zveřejněno 2.6.:
    Souhrnná zpráva pro fanoušky série Píseň ledu a ohně (zřejmě začínající): Všechny paperbacky Hra o trůny 1 a 2, Střet králů 1 a 2 a Bouři mečů 1 a 2 permanentně po troškách dotiskneme během června. Dotisk vázané Hra o trůny vyjde 8.6. Vázané vydání Střet králů vyjde 21. června. Vázaná Bouře mečů na podzim. Vázaná Hostina pro vrány (opravená) na jaře 2012. Nový titul Tanec s draky vyjde (když vše půjde hladce) na jaře 2012 (1. a pak 2. část) a pak zanedlouho i vázaný...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 1. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi