Hra o trůny 1x10 - Oheň a krev

2456710

Komentáře

• Prečo preboha má posledný diel veľkosť iba 1,1 GB? :O (HD verzia)
  • jakto?, to co tahám, je stejně velké jako vždycky
  • Poprvé jsem neodolala své nehorázné zvědavosti a pustila jsem si závěr.
    Dracííííííííííííííííííííííí !!! Krásní draci :)

A "Robbova" scéna taky není špatná! A jednu scénu tam přesunuli z druhé knihy!!

A už jsem to radši vypnula :oD

Neskutečně se těším na titulky :)
  • Waw, draci vypadali nečekaně dobře :)
  • Jo, taky mě potěšili. Už se těším na další sezónu, doufám, že mě se ztvárněním Domu neumírajících v Qarthu filmaři nezklamou. :-))
  • Dokonce jsem jim v první fázi nadšení odpustila, že Daenerys nemá spálené vlasy a že ji Jorah oslovil po dothracku.
  • dobrý diel. dobre režírovaný. pekne rozohrané 3 línie do Ďalšej série. spokojnosť.
  • Vlasy byly trochu překvapením, ale co, zas taková hrozná chyba to není a v ten okamžik byly rozhodně důležitější dráčci (ještě to mohli naturalisticky ztvárnit, že jí cucají z prsů mléko :-)))
  • inak dej desiatky nie je spoiler, takže ...
  • Tak díl celkově pro mě zklamání, čekala jsem víc, ale možná je to tím, že jsem koukala na trailer a čekala kdoví co..zklamala mě scéna a vůbec celkově mám obdobné pocity z celého dílu, takový průměr..ale
  • taky vám blbne vkládání spoilerů?
  • Tak tak, Hra o trůny - řada 1 už nemá spoilery. Máme Krále severu a noc ožila písní draků!

Tolik dojmů, tolik k vyzdvižení... Ta hudba - kéž by s ní všechny díly pracovali tak jako tohle finále. Btw, jsem moc rád, že Alan Taylor by měl režírovat v druhé řadě 4 díly.

• tak jo, opet si zakazuju toto vlakno, vecer naschle
  • Ty... dlouhé... pomalé... mono/dialogy... Přijde mi to až absurdní. Na začátku to tak protahovali, pak najednou zjistili, že nestíhají, tak napěchovali ohromné množství děje na co nejkratší časový úsek... a pak jim zbývá ještě epizoda a už ji nemají moc čím nakrmit... tak navrátili zdlouhavé, nic moc nepřinášející (především pro poslední díl sezóny) výstupy.

Alespoň Sandor se trochu probarvil.
  • Teda dokoukal jsem to asi před 15 minutama, ale jediný zdlouhavý zbytečný výstup byl ten Pycelleho. No dobře, vlastně i ten Malíčkův a Varysův dialog - ale ten aspoň nebyl nudný.
  • Pozor, já nehovořila o nudnosti. Spíš mi jde o vhodné využití poskytnutého prostoru. Mně osobně to žíly netrhá, ale ze zkušenosti vím, že jsem extrémně tolerantní divák. Prostě mi z celkového pohledu přijde celá sezóna tak nějak nešťastně rozvrstvená co do svižných (ne nezbytně akčních) a pomalých částí.
  • jo, tak to chápu. Prvních 5 epizod vypadá vzhledem k dílům 6-10 chudě...
  • Mně to tak nepřipadne. On se seriál opravdu hodně drží knihy (nejen dějem, ale i stylem) a tam je to stejné. Hodně dlouho se relativně nic neděje a pak to najednou vezme rychlý spád...
  • U knihy mě nudil POV Catelyn. Jinak skoro každá kapitola měla nějaké důležité odhalení nebo posunutí děje.
    Seriály mívají taky jinou svižnost, když se člověk kouká najednou, a jinou, když sleduje jednou týdně (někdy i s přestávkami). Bude to chtít podívat se znovu v rychlém sledu a porovnat.
  • Uff, teda to je mazec... Dobré finále, i když si říkám, že mnohem výživnější by ten desátý díl byl, kdyby si popravu Neda nechali až do ní. Pak by to byl doslova a do písmene šokující závěr první řady... pár věci jsem sice nepochopil (Lancel v posteli s Cersei (čte že Jaime zajat, tak potřebuje náhradu?)/ Pycelle s Ros?), po druhém shlédnutí snad pochopím... A to finále, klobouk dolů....
  • inak dej desiatky nie je spoiler, takže ...
    Spoiler tag jsem použil, abych nebyl nařčen, že vyzrazuju děj divákům, co 10. díl ještě neviděli. ;-)

Jaká, že je situace na konci první řady seriálu? Seveřané po třech stoletích oprášili království; nový král Joffrey nebude mít, i přes tvrdé zakročení proti bývalému královskému pobočníkovi, zjevně na růžích ustláno; hlídka se konečně vydala vypátrat, co se to za tou Zdí vlastně děje; a po cca 150 letech se na svět vrátili draci. - no, další sezóna seriálu bude hodně zajímavá! :-))

baltim: Cersei si nejen potřebuje ukojit svůj sexuální apetit, ale Lancel je i její spolukonspirátor ohledně Robertovy smrti. A mistr Picelle prostě není takový svatoušek, za kterého ho ostatní vidí. :-))
  • Olorin: spolukonspirátor? Takže je to opravdu tak, že měl instrukce neustále dolévat Robertovi víno, aby byl král jak dělo? a pak stačilo spoléhat na Robertovu povahu a držet palce tomu zvířátku... Já to sice psal jako teorii, ale popravdě moc jsem nevěřil, že by Cersei byla schopná takto uvažovat...
  • Už si to nepamatuju přesně, ale kromě vína a divočáka ho měl v případě, že by to první nevyšlo (přece jen by to byla hodně velká náhoda, a taky že byla), odstranit nějak jinak - ale nevím, jestli ještě na lovu, nebo až po návratu.
  • mě trochú zklamala scéna prohlášení Robba králem, nějak jsem z toho necítila žádné emoce, líbila se mi scéna jak Noční hlídka jde za zed a samozřejmě draci, čekala jsem průser a ztvárnili je pěkně, jinak díl..ušel, ale od finále jsem čekala víc, ono po konci 9. dílu..těšim se na 2. řadu..

už je známo obsazení pro 2. řadu?
  • Potěšila Yorenova klec s trojlístkem výtečníků - taky vám ten jeden připomínal Liama Neesona? A jinak mě velice dojala scéna Cat s Robbem a následné scéna nočního posezení seveřanů s plivajícím Greatjonem a věrnými přísahajícími bannermany.
  • spolukonspirátor?
    Ano. (je to až ve druhé knize, kdy se Lancel přizná Tyrionovi) Na pokyn Cersei mu naléval víno neředěné a tudíž několikrát silnější, než na jaké byl Robert zvyklý.
  • Mimochodem překvapilo mě, že naprosto vyšuměl ten dopis, který Ned odeslal Stannisovi. Pokud jsem rozuměl dobře, Renly se prohlásil za krále, ale o Stannisovi se moc nemluví (jen plyve :-D)
  • Ten dopis vůbec neodešel. Měl ho doručit kapitán lodě, se kterou měly plout na sever Nedovy dcery. Loď nevyplula.
  • Nevada: aha, to je poměrně podstatná informace. Pokud se pamatuji, tak bylo jen ukázáno, že Ned dává komusi (nebyl představen) dopis s pečetí a s instrukcí "Stannisovi do vlastních rukou"... Teď už chápu.
  • baltim: Neboj, o Stannisovi se brzo začne mluvit hodně! :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 1. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi