no brzy, jestli ta upoutávka, co sem dával Alek je pravdivá, tak ne dříve než na začátku příštího roku... Každopádně mi teď v hlavě šrotuje hodně variant. Spojí se Stannis s Renlym, dá se někdo dohromady s králem severu a co Lannisterové? Připojí se jěště nějaký mocný rod? Každopádně, jak tu někdo psal, skokanský můstek pro druhou sérii je postaven velice pěkně.
Olorin: před pár dny jsem začal číst hru o trůny a jsem teprve u toho, kdy se Ned setkává v králově přístavišti s Cat. Nechci nic přeskakovat, poctivě si dočtu celou hru o trůny a pak teprve půjdu dál. Vím, že je to tady trochu offtopic, ale musím přiznat, že knihou jsem velice příjemně potěšen, zvláště díky spoustě drobných detailů, které v seriálu nebyly, ale úžasně to dokreslují...
Ako by som to... V tejto epizóde sa toho v podstate moc nestalo, až na to, že sme dostali tri momenty, ktorými sa uvádza do pohybu druhá séria. Aké sú teda tieto momenty? Zimomriavkové, perfektne zrežírované a skvostne ohudobnené. Robb sa stal kráľom severu, Nočná hliadka započala výpravu za Zeď a Daenerys sa vyliahli draci, ktorých sme videli! Opakujem, VIDELI SME DRAKOV! Do detailov! Nebol to síce až taký silný moment ako Nedova poprava, ale aj tak ťažká paráda. (10/10) ------ Zhrnutie 1. sezóny: Tak sa nám to teda skončilo. Čo teraz povedať? Ďakujem vám, HBO, že ste z geniálnej predlohy urobili geniálny a dychvyrážajúci seriál. Skvostne zahraný, po väčšinu času vynikajúco zrežírovaný a famózne ohudobnený. Čakať celý rok do ďalšej série budú muky, ale ja verím, že nám opäť prinesiete úchvatný zážitok. Stannis, Melisandra, Davos, Aša, Balon, Jaqen, Roose, Hoster, Edmure, Kraster a ďalší - tešíme sa na vás!
Lol, dokonalej komentář na youtube u teaseru na druhou sezónu: "People complaining about a 1 year wait? Oh my sweet summer child. What do you know of waiting? Waiting is for the long night, when GRRM hides for years and children are born and live and die all before the next book comes out."
Titulky jsou hotové, ve čtyři se objeví na www.titulky.com. Pokud jste byli během první série spokojeni s mou prací, chtěl bych požádat, abyste respektovali tuto mou prosbu:
Nepřeji si, aby po dobu 24 hodin byly titulky k poslednímu dílu zveřejněny kdekoliv jinde, než na titulky.com. Díky moc!
Připomínky a opravy prosím pište opět SEM nebo mi poslali zprávu.
Titulky jsou hotové, ve čtyři se objeví na www.titulky.com. Pokud jste byli během první série spokojeni s mou prací, chtěl bych požádat, abyste respektovali tuto mou prosbu:
Nepřeji si, aby po dobu 24 hodin byly titulky k poslednímu dílu zveřejněny kdekoliv jinde, než na titulky.com. Díky moc!
Díky moc za celou řadu otitulkované Hry o Trůny. Překládáš parádně jen tak dál!
Ten "Liam Neeson"... Nebol to už náhodou Jaqen? Alebo bol Jaqen ten chlap s kapucňou, a "Neeson" bol iba nejaký nýmand? Prečo ale hodil po Aryi taký pohľad?
Já myslel že ano. Na začátku Střetu králů o něm Stannis mluvil a zahájil propagandu, že Joff je krvesmilný prd ve větru.
Ne, ta loď v knize vůbec neodplula. Arya na ni narazí když se pokouší dostat se z města. Na poslední chvíli si všimne, že muži v barvách Starků jsou jen převlečení Lannisteři. Stannis se oháněl vlastním zjištěním. To on původně přišel na to, že Joffrey a jeho sourozenci jsou ve skutečnosti Jaimeho bastardi. Upozornil na to Arryna a když ten zemřel, tak okamžitě opustil Královo přístaviště.
"People complaining about a 1 year wait? Oh my sweet summer child. What do you know of waiting? Waiting is for the long night, when GRRM hides for years and children are born and live and die all before the next book comes out."
Hmmm tak první série skončila... jako nečtenář mám názor, že zatím to byla jen omáčka a teď se to rozjede, nicméně jdu juknout kolik stojí kniha a kde ji mohu sehnat, protože některé věci jdou trochu kolem mě a nevyznám se v tom jak bych chtěl. Osobně si myslím, že hlavně na začátku měl každému dílu (nebo na začátku vůbec) předcházet nějaký textový prequel nebo tak něco - dneska začal seriál Falling skies a tam se mi např líbí, že prvním epizodám předchází "deník" hlavní postavy = tvůrci mohou vynechat nudný (často i blbě vytvořený a podchycený) úvod (omáčku co kde a jak) a rovnou začnou v průběhu děje....
Mě se seriál líbí, budu se těšit na pokračování a jdu sehnat knihu :-)
Tak a je to taky za mnou. Poslední díl byl perfektním vyvrcholením skvělého seriálu. Pro mě jsou v tomto díle 4 silné momenty (opravdu mi přelezl mráz po zádech a měla jsem husí kůži: přísaha, kterou odříkávají Jonovi (na tuto scénu jsem se strašně těšila, v knize je moje oblíbená), prohlášení Robba Králem severu, výprava za Zeď a úplné finale (dráčci jsou moc povedení a hudba je úžasná, tento track ze soundtracku je můj oblíbený). Prostě paráda, seriál si u mě udržel nejlepší hodnocení a už se nemůžu dočkat 2. sezony a samozřejmě 5. knihy :). Chjo, proč je všechno tak za dlouho, ale aspoň se mám na co těšit...
Ten "neeson" bude Jaqen, popis by seděl :) nejak jsem nestihl zaměřit kousače a toho druhyho zmetka. Jinak povedenej díl, dobrej epilog kdy do budoucnosti není nic jistý a všichni to vědí takže řadíme nižší rychlost. Škoda že tam nebyla scéna s nedovým "duchem" anebo flashback v minulem dile neda ve vezeni to me celkem chybí. Dračci povedeni a Nedova hlava majestátní i když nabodnutá na kopí. Ah jak já se těším na Tanes s Draky a na další serii :D
už jste několikrát říkali moji okamžitou reakci při titulkách - " A to mam sakra čekat rok .. ?" - to mě fakt štve. Myslím si že Neeson tam byla a že to měl být i Jaquen. Zároveň se mi hned vedle líbil i Gendry. Draci jsou krásní, prohlášení krále Severu má dostatečné emoce, viděl jsem větší ale moc se mi to líbilo. Celý díl mě tak nějak nadchnul ( třeba protahující se Pycelle byl skvělý :D , nebo poznámka Malíčka na Varysovo "Jsem jeden z pár mužů v Králově přístavišti, který nechce trůn pro sebe." na to Malík - "Jsi jeden z pár mužů, který není muž." :D to jsem se řechtal ) A nějak jsem zapomněl, že za Zeď se vyjíždí už v jedničce, takže mě ta hudba s nadcházejícím tajemnem totálně pohltila.
Komentáře
je vidět, že jeden jí saje z prsu, když k ní přistoupí Jorah a ona sedí, tak kojí jednoho z draků
Aleš: Tohle by mělo být ve spoileru, když už...
"People complaining about a 1 year wait? Oh my sweet summer child. What do you know of waiting? Waiting is for the long night, when GRRM hides for years and children are born and live and die all before the next book comes out."
Stannis se oháněl vlastním zjištěním. To on původně přišel na to, že Joffrey a jeho sourozenci jsou ve skutečnosti Jaimeho bastardi. Upozornil na to Arryna a když ten zemřel, tak okamžitě opustil Královo přístaviště. LOL, to je výborné :oD
Mě se seriál líbí, budu se těšit na pokračování a jdu sehnat knihu :-)