možná máš pravdu, teď jsem koukal a možná i ne .. ten druhej s tim obřím obočím měl špičatý zuby takže bych tipnul Kousače, ale proč by se Rorge schovával pod kápí, ale zas ten chlápek co vypadal jako Neeson rozhodně měl nos ..
Teď jsem to zrovna koumal - ta podoba z jednoho úhlu je neuvěřitelná, ale není to on. Navíc vypadá mladě. Souhlas, že Jaqen bude spíš pod kápí - přece by mu nezměnili vlasy.
První část cesty je u konce. Zbývá jen smutek. Poznali jsme hrdiny i zbabělce, čestné i zrádce, vítěze a poražené. A mnoho z těch, které jsme na ní potkali, jsme si oblíbili, dokonce zamilovali, jiné ne nebo je nenávidíme, ale přesto rádi uvidíme, jak se ti Lvi, Zlovlci, Jeleni, Krakatice, bratři bez praporců, páni, kmáni, dámy i děvky, zajatí nebo zavázaní přísahou a ctí, divocí i černí, utkají v nadcházejícím STŘETU KRÁLŮ. 100 %.
Taky si myslím, že přísaha bratří v černém zastiňuje provolání Robba králem. Akorát v příští sezóně budou muset něco udělat s tím Duchem, ať nevypadá pořád jako štěně a ještě k tomu malé.
jsem naprosto spokojena. Ale chvilku jsem se bala, ze draky utnou a nechaji na zacatek dalsi sezony. To, ze je to nekdy rozvlekle, knizky jsou stejne. Nemuzu se odtrhnout, ale specialne storyline (POV? to tu nekdo nazval) Catelyn mi leze krkem, jenze ctu, ctu a najednou se stane neco tak necekaneho, ze si reknu, fajn, chci hned vedet, jak se to vyviji dal. No a nez tam dojdu, tak mne zas zaujme neco jineho.
wow...tak to mám za sebou. Konečně se mi líbila Sansa a záběr Dany s draky byl úžasný...ale jedno malinkaté rejpnutí si neodpustím...snad nejsem slepá ale marně jsem hledala rudou hvězdu na obloze..... jinak ale maximální spokojenost..
Přidám se taky, podle mýho přísaha v tomto díle byl možná nejsilnější moment seriálu (úmyslně vynechávám smrt Neda, protože jsem ji čekal a ten šok jsem si už prožil při čtení), takže... síla síla síla! A dráčci jsou úžasný, tak akorát roztomilí a přitom... Jsem zvědav, jak nám kluci porostou! A jejich máma je nádherná... Ach jo...
Mě by docela zajímalo, jak se budou filmaři s dráčky vyrovnávat v další sérii...nevím, jak drahá je jejich animace, ale z knížek jsem měl pocit, že Daenerys se od nich nehne ani na krok.
,,Jhogo to uviděl první. „Tam,“ řekl tichým hlasem. Dany se podívala a uviděla to, nízko na východě. První hvězdou byla kometa, červeně planoucí. Krvavě rudá; ohnivě rudá; dračí ocas. Nemohla by žádat o silnější znamení"
potom ,co Dany kometu uviděla zapálila hranici...a já si zase myslím že ta kometa je docela důležitá. hlavně co se týče postavy Azor Ahai-When the red star bleeds and the darkness gathers, Azor Ahai shall be born again amidst smoke and salt to wake dragons out of stone."
Andune - zlovlci jsou po vetsinu casu taky porad se Starkovic detma podle knihy a tady kdyz ukazou Ducha nebo Leto je to skoro svatek , Sedy vitr se mihnul snad jen jednou a Chundelac az ted v poslednim dile jestli me pamet neklame... takze s drackama to asi vidim podobne a kdyz uz jsme u tech zlovlku zarazi me ze v serialu zanedbavaji to propojeni s Branem a Jonem pritom v knize je to sahodlouze opisovano
Vyhlašuju pátrání po někom s básnickým střevem, který by přebásnil píseň z tohoto dílu (pokud není někde v knize - nevzpomínám si). Ujme se toho někdo?
Macejko: Mě se přísaha líbila už v knize. Už jen z toho důvodu, že pro Jona přijeli jeho kamarádi, kteří riskovali a chtěli ho zachránit...prostě je to pro mě silný moment. Navíc ta přísaha je v aj hrozně melodická, je to neuvěřitelně dramatický moment. Nevím, jak to lépe popsat - Jon je má nejoblíbenější postava a tohle se mi strašně líbilo už v knize a když jsem to teď slyšela, jsem nadšená... Vím, že píšu jednu větu furt dokola, ale v tomhle případě nevím, jak to mám vyjádřit :)
Komentáře
A dráčci jsou úžasný, tak akorát roztomilí a přitom... Jsem zvědav, jak nám kluci porostou! A jejich máma je nádherná... Ach jo...
kartika Tak GRRM jí tam dodal taky až ve Střetu, ne?
Hlawoun: Tak tým chválospevom na prísahu absolútne nerozumiem.
Jinak myslim ze kometa byla zminena az ve stretu kralu...
podívala a uviděla to, nízko na východě. První hvězdou byla
kometa, červeně planoucí. Krvavě rudá; ohnivě rudá; dračí ocas.
Nemohla by žádat o silnější znamení"
potom ,co Dany kometu uviděla zapálila hranici...a já si zase myslím že ta kometa je docela důležitá. hlavně co se týče postavy Azor Ahai-When the red star bleeds and the darkness gathers, Azor Ahai shall be born again amidst smoke and salt to wake dragons out of stone."
a kdyz uz jsme u tech zlovlku zarazi me ze v serialu zanedbavaji to propojeni s Branem a Jonem pritom v knize je to sahodlouze opisovano
2Macejko: Souhlas s názorem na scénu s přísahou - pro mě naprosto tuctová scéna.