Recenze a preview v médiích

2

Komentáře

• Taky třeba že na seriál sehnali víc peněž než stál třeba Řím.
    No tak to je asi blbost... Ale dík za info, zrovna včera jsem přemejšlel, v který Pevnosti o tom něco bude a podle obálky jsem tipoval, že v týhle ještě ne.
  • Vždyťto má na titulní straně nahoře 1,5 cm žlutý řádek, ve kterém je napsáno: Téma: televizní seriál Hra o trůny :o)))
  • A helemese :-)
  • Někdy si musím pevnost pro zajímavost koupit, pravidelně jsem ji kupoval když začínala. Ta první čísla mě tehda strašně zaujala. Ale zhruba po 30 dílech jsem ji přestal číst. Zajímalo by mě jak je na tom dnes, co se zlepšilo, zhoršilo. Přiští týden se po ní mrknu.
  • Pevnost je hodně hustej amatérismus. Třeba ta gramatika a vůbec stylistika :) Zajímalo by mě, kolik se toho prodá.
  • Kromě Hry mě tam zaujal článek o sérii tří knih od autora jménem Brian Ruckley: Zrození zimy, Dědic klanu, Pád Thanů. Četl to někdo? Už druhá věta článku "Sálá z nich krutost, brutalita, křehkost života..." mě docela navnadila.
  • Mě se tam kdysi hodně líbily popisy historických bitev a hodně mě bavil ten příběh na pokračování, kdy v každém díle byla na dvou stranách část příběhu a na konci měli čtenáři možnost vybrat z několika možností co by se dále mělo stát a podle výsledku hlasování dále příběh v dalším čísle pokračoval :-D
  • Obálku taky moc nechápu, že tam není motiv ságy. Tak s tím amaterismem Pevnosti nevím, mě to nepříjde, gramatika mě je celkem ukradená, stylistika - mě příjdou některý obraty v článkách docela vtipný. Pro mě osobně je Pevnost dobrá, jen by tam mohlo být víc prostoru věnovaných filmům. Některý starší tematický Pevnosti byli dost dobrý třeba o Zaklínači a ta nová taky. S tím Římem jsem to četl ve třech různých článkách různých časopisů ( jmenovitě Pevnost, tv star, magazín skylink - tam uvadí že měl být stejný jak Řím ale prodražil se ), takže nevím beru že z prstů si to nevycucali.
    Jo článek o světě bez bohů jsem četl, vypadá to zajímavě, ale nevím co si představit pod pojmem nulová vstřícnost vůči čtenáři. Co mě celkem zaujalo jsou dobrý asi anglický obálky u rozhovoru a o kus horší „warhammerovský“ český v článku. Zajímavější mě připadá ta nejnovější kniha autora Edinburská mrtvola.
  • ad rozpočet - beru zpět, ona to asi neni úplná kravina, Řím měl kolem 100 milionů, jsem ho trochu přecenil. A GoT se taky prý nakonec dostal dost přes plánovaných 50-60 melounů. Tak to asi poblíž bylo...
  • a u filmmaniak.cz dobrá věta:

Nejpodlejším se zdá být malý trpaslík Tyrion Lanniseter. Kdoví, co od něj můžeme očekávat. Je to takový malý zákeřný mužíček. Bystré mysli, ale pokřiveného ducha.
  • no, nepochopil evidentne
  • predpokladam, ze se odrazi z informace z 3 dilu, kde vlastnikem dyky je identifikován Tyrion

jinak me to smysl nedava
  • Ten člověk, co to psal, je mimoň. Jak někdo může po třech dílech napsat, že má Tyrion pokřiveného ducha? Vždyť se tam chová jako sice postava drsné mluvy ale zřetelně laskavého ducha....
  • Chmur: závidí figuru :)))
  • Řekl bych nejlíp napsaná recenze. recenzeOhledně bitev s autorem souhlasím. Stačilo atmosferické přepadení Jaimeho v čele kolony v Šeptajícím lese a byl bych spokojen ( třeba v mlze aby nemuselo být vidět tolik jezdců - zvuk polnice, létající šípy a Jaime jak se snaží prosekat k Robovi)
  • Aha, tak recenze na Gorilla.cz se zjevila už včera, ani jsem si toho nevšiml.
  • V té recenzi na neutralne.cz je na Železném trůnu s bílým zlovlkem Jon? Tu fotku jsem ještě neviděla, že by až takový spoiler?
  • V rámci propagace si na trůn sedly všechny významné postavy, byl na to spešl teaser... ale kdo ví ;-)
  • Kde jsou ty doby, kdy Pána prstenů znal jen kroužek zasvěcených! A je hůř...! To omamné kouzlo exklusivity ztratila už definitivně i Hra o trůny. Lze už na ni narazit i na
    Foreign Policy
  • Hra o trůny mě zcela pohltila. Asi se vrhnu na knižní předlohu. Ovšem nechci si zkazit překvapení. Tak si možná přečtu jen první díl. Abych si rozšířila znalosti. Přeci jen se do seriálu nemůže vejít všechno. :)
    Našla jsem ještě jednu recenzi na celou první sérii. Takové ohlédnutí za první řadou.
    http://www.filmaniak.cz/overview-hra-o-truny/
  • Nevěřím, že někdo, koho první díl pohltí, přestane na rok číst.
  • neskoro (karlove vary) ale predsa. moj text pre kinemu http://www.kinema.sk/clanok/35563/hra_o_trony.htm

• "Oh my sweet summer child. What do you know of waiting? Waiting is for the long night, when GRRM hides for years and children are born and live and die all before the next book comes out."
    Tak to mně teda dostalo :-D

• no to je dost, už jsem se tam před pár dny koukal, jestli jsem to neprošvih. Přidám jí ke článku.

Btw, jak jsi došel k těm 40 milionům? Oficiálně to bylo snad 55 a neoficiálně až ke 100 milionům. Ale možná když se odečtou vechny vládní pobídky apod., že to vyjde, nevím...

Jo a Tudorovci jsou od Showtime, jestli se nemýlím, jen v našich končinách to HBO přebírá...

Ale to jsou jediný dvě drobnosti, u kterých jsem se zarazil, jinak s vyzněním a hodnocením naprostý souhlas.
  • ach, pravda, Showtime to mi ušlo, dám to opraviť. tých 40 mil som dával ako hrubý odhad, ktorý som kdesi našiel a zostal mi zafixovany. nechcel som tam dávať peniaze na marketing, bez nich to je skôr asi tých 55, tiež dám opravu, dik

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi