Tři nejprovařenější teorie

1568101119

Komentáře

• Krisa - no Martin má takový zvyk to dost kosit a happy endy nerad, takže jsem sama zvědavá, koho sejme a kdo bude milostivě žít. Možná nechá žít Tyriona jako posledního Lannistera...nebo nechá vymřít všechny velké rody...těžko říct.
    Aemon slepý byl, ale o to víc používal ostatní smysly a mozek. Ten meč taky neviděl a přesto se dobře zeptal. Spíše bych myslela než podle vzhledu, který stejně Targaryenovský nebyl, že by mohl znát některé povahové rysy, gesta (nejen gestikulaci, ale gesta chování) nebo Jonovy reakce, záliby, slabosti a silné stránky...tohle jsem spíš myslela jako zdroj poznání. Gesta se taky dědí. Dcera používá gesto pradědy, který umřel, když jí byly 4 měsíce (pradědu viděla 1x) a způsob přešlapování v určitých situacích zase stejné jako bratranec z opačné strany rodiny, kterého neviděla nikdy. Tyhle rysy mám na mysli. Ale to je bezpředmětné, protože se to nestalo :-) Stařík byl jediný Targaryenský sympaťák (pro mne).
  • Olorin: Je to moje nové motto, vždy když se budu někomu představovat, řeknu: "Jsem Krisa a nenávidím Jona Snow"!
  • Olorin - kofolu ne, kofilu - čokoládičku :-) A pivo dle výběru (ale běžně dostupné a ne žáden Ulanbátarský kvasničák :-p )

Krisa - obávám se, že Jon má příliš mnoho fanynek a fanoušků - je hodně "kladný"....musíš založit odbojovou frontu napříč zeměmi :-)
  • Jarla: No a já si právě myslím, že tyhlety rysy a gesta slepý člověk prostě poznat nemohl...ale je to pouze můj osobní názor, takže se možná pletu. Záliby, slabosti a silné stránky taky nevím, jak by Aemon zjistil, když s Jonem moc nepobýval. Já vím, že se gesta, mimika, pohyby, melodie hlasu atd. dědí, ale většinu z toho by prostě člověk musel "vidět"...
  • Jarla: zakládám skupinu Jon Snow je hroznej syčák a Kit Harington je šerednej jak noc!!! :D
  • Jarla: Tak to si přečti Potulného rytíře, Egg je taky sympaťák. ;-) Aha Kofilu, a já to měl za překlep. :-)
  • Kit Harington je šerednej jak noc
    Souhlas....
  • Chmur: Grrrrrr, na toto téma odmítám jakékoli odlišné názory :)
  • Olorin - ještě jsem to nedočetla - mea culpa, mea maxima culpa :-)
    Krisa - Aemon ho sledoval dost a vždycky si nechal popisovat - o charakteristických rysech mluví ti kolem a nebo takové přešlapování i slyší. Intonace hlasu v určitých situacích, sled jednání,...toho je hodně.
    Ale jak říkám - nestalo se to :-)
  • Ještě že karate Kita Haringtona neznám :-D
  • Chmur: Grrrrrr, na toto téma odmítám jakékoli odlišné názory :)
    V pořádku, vždyť jsem s Tebou souhlasil...
  • Chmur: To byla výstraha :)))
  • Jarla: Tua explicatio accipitur mea amica!
  • Netušila jsem, že jsme došli tak daleko :-D Ale mezi námi latiníky - Quanti Canicula Ille In Fenestra? (slovy sira Terence :-D)
  • Nedošli, jen jsem nevěděl, jak tě oslovovat, spolupisateli? Scriptor mecum? :-D
  • Olorin - :-) Bylo to milé :-* Jen doufám, že to nejsi Ty, Regisi a že by zrovna Tebe nezmátlo jen to, že výjimečně nepíšu výhradně CAPSLOCKEM JAKO VŠUDE JINDE :-D
  • Ne, Regise neznám. :-)
  • Hmmm kdo je Tvá nejneoblíbenější postava ze ságy ?
  • Sakra, to teď nevím, nemám vyloženě nějakou nejvíc neoblíbenou postavu, spíš na mém žebříčku popularity stoupají a klesají v závislosti na tom, jak se mi líbí jejich POV. A z non-POV postav, těch je tolik....že si je nepamatuju. Určitě nemám v lásce třeba Freye a Boltony, pak většinu Greyjoyů, Cersei, ale úplného favorita nemám. Proč se ptáš?
  • Ale já jen chtěla jestli jsi Regis - ten posledně radikálně zahlásil "Jednoznačně Sansa - je to osina v prdeli" :-D

Jo POV je zajímavá myšlenka, ale musím říct, že jsem se u některých hrozně nudila - nejvíc u Catelyn, Sansy a hlavně a především Daenerys.

Jinak samozřejmě Freyové a Boltoni nabo Vargo Hoat či Hora mi taky nějak nejedou.
  • Keďže nám čoskoro prichádza nový knižný titul o tanci drakoch na pulty, tak by som tu hodil do pléna nejaké zaujímavé teórie o darkoch :]. Predsa len by podľa mňa knižný titul nemal zmysel, ak by išlo len o 3 Danyné draky.

1) Euronové dračie vajce
    V rozhovore Eurona s Victarionom spomína Euron, že kedysi vlastnil dračie vajce. Pokúšal sa všelijakými spôsobmi z neho vyliahnúť draka, ale neúspešne. Zmienka je ukončená tým, že raz, keď mal zlú náladu, tak ho vyhodil do mora.

Ďalej je už asi každému známa hypotéza o tom, že Balon Greyjoy neumrel zhodou okolností, ale že si Euron najal Beztváreho muža, aby Balonovi pomohol.

Predpokladajme, že Euron is ozaj najal Beztváreho muža na vraždu Balona, ovšem niečím mu za to musel zaplatiť. Dračie vajce nespĺňalo účel, za ktorým si ho poriadil a reprezentovalo pre neho v danom momente veľký kus šperku. Takže je možné, že sa rozhodol zaplatiť zrovna ním. Počas rozhovoru s Victarionom sa možno chcel pochváliť, že dračie vajce mal, ale určite si nemohol dovoliť spomenúť, že ním zaplatil za vraždu jeho brata, tak to uhral na to, že ho hodil do mora počas zlej nálady.

Možno sa plavil do ďalekých krajín, aby sa vrátil s drakom a dobil Westeros ako Aegon dobyvateľ, ale vrátil sa len s nepoužiteľným dračím vajcom. Tak prešiel na plán B k čomu využíl nevyužitý pontenciál z plánu A.

A teraz môžeme stavať ďalej, načo by beztváry muž bral podobu Pateho v Oldtowne? Je tam skupinka okolo majstra, ktorý verí, že zvesti o drakoch sú pravdivé a plánuje odísť za Dany. Čo ak sa jedná o toho istého beztváreho muža, ktorému Euron zaplatil dračím vajcom?

2) Posledná kapitol ACoK, Branov pohľad cez svojho vlka(Leta):
    Oči mu na chvíli zatemnil kouř a popel a na obloze spatřil velkého okřídleného hada, jež z tlamy chrlil řeku plamene. Vycenil zuby, ale had zmizel. Vysoké plameny za skalními útesy požíraly hvězdy na obloze.
    Okrídlený had by mohol reprezentovať draka, ktorý hybernoval v útrobach Winterfellu. A vypálenie hradu ho prebudilo. A tu by som zdôraznil, že sa jednalo o riadnu vatru. :]

Nehovorím, že tieto hypotézy sú pravdivé, len uvažujme vzhľadom na blížiaci sa titul Tanec s drakmi ;].
  • Draka schovaného v Zimohradu považuji za dost nepravděpodobného. Vždyť by tam musel být tisíce let. To by se asi v písních dochovalo, že byli draci v Západozemí ještě před příchodem Aegona Dobyvatele a někdo by to zmínil. To by tam Martin rouboval imho dost násilně.
  • 1) Pokud by se jednalo o stejného beztvářného, tak by to (s největší pravděpodobností) musel být Jaquen a to by tak nějak nevycházelo časově, resp. zdá se mi to moc krkolomný.
    2) Jak napsala Nevada, tohle nesedí. Spíš to byl okřídlený popis nějakého většího ohně, popř. výbuchu. Přece jenom je to částečně z pohledu zlovlka.
  • 1) No o časovom horizonte nemáme veľmi prehľad. Ale môže sa to tak javiť, súhlasím.
    2) Tak draci patrili do starej Valyrie, ktorú tvorili všetky slobodné mestá okrem Braavosu. A tie mestá nie sú veľmi ďaleko. Navyše Winterfell bol vybudovaný nad horkým prameňom, tak aby para zohrievala ľadové steny hradu. Celé to môže nejako súvisieť, ale aj nemusí. :]
  • Mne napadlo jen, že Balonovi pomohl muž bez tváře - přemýšlela jsem, jestli Jaqen nebo ne. Ale protože nikde psáno nebylo, že tam muž bez tváře byl, tak jsem to nechala být. Jen mi to jako první prolítlo hlavou, nic víc. Ad dračí vejce - tam mne napadlo jen, jestli to autor nedá do souvislosti s teplými prameny, jinak jsem nad tím nedumala.
  • U Balona mě napadlo to samé co Ašu - že mu pomohl Euron sám nebo některý z jeho mužů, který se dostal na hrad. Nemělo by to být tak těžké. Většina Železných byla na válečné výpravě.
  • Takže to proroctví nikdo neberete vážně?

“I dreamt of a man without a face, waiting on a bridge that swayed and swung. On his shoulder perched a drowned crow with seaweed hanging from his wings.”
  • Inu to bude ten důvod proč jsem myslela že Jaqen. Přiznám se, že jsem si to neuvědomila.
  • No to proroctvo som zabudol dodať do mojej hypotézy n.1. Muž bez tváre pomohol Balonovi do hrobu, následne sa objaví Euron, teda silná pravdepodonosť, že má s tým dočinenia. Ak áno, tak nejako musel zaplatiť za jeho služby, následne sa objavuje Muž bez tváre v Oldtowne.
  • Hm, k proroctvím v sáze jsem dost skeptická. Ne že by se nakonec vůbec nesplnila, ale připadne mi, že je to nakonec o dost jinak než si je lidé vyloží.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SpekulaceKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi