Mno mě to napadlo. Když tam začal ten šaman oživovat kde co. Tak jsem si říkal, co když oživí i Robba s tou přišitou kebulí. Ale to doufám není u Martina možné. To už bych tu ságu snad ani vzteky nedočetl.
opravdu musim podekovat za upozorneni na spoilery i co se tyce knih...jsem na konci stetu kralu a bohuzel jsem si tu uz par spoileru nechtic precetla ....vzdycky kdyz mi to nekdo rekne takhle dopredu tak mam radost ze jsem se nenachytala :-) diky diky diky ;-)
jj to vetsinou delam, vsak i ono mezi tema serialovyma epizodama se jich dost neoznacenejch najde ;-) a kolikrat je oznacenej spoiler a ja v domeni ze se to tyka serialu to prectu a ono ejhle ! tyka se to knihy...hele vicemene si nestezuju brouzdam tady na vlastni nebezpeci a jsem si vedoma rizika ze tu narazim na neco co jsem jeste necetla...prave proto ocenuji i upozorneni na spoilery z knih ....znova : diky diky diky ;)
Martina: Teprve u Střetu králů? Tak to tě již brzy čeká krutá Tyrionova smrt. Prolomení Zdi armádou ledových mamutů. nečekaná Martellská námořní invaze do Králova přístaviště. Jak armádu severu zničí jeden jediný lord. Jak Podrik zachránil Sansu před popravou. Jak se Arya šťastně setká s Nymeriou. Jojo, taky bych si to všechno rád přečtl znovu poprvé. :)
Cersei se stane nejlepší přítelkyní Neda, Sandor a Gregor si promluví a navzájem si odpustí, Lysa Arryn se stane královnou Západozemí a nakonec se Čolíto vdá za Iva DiCarla...:)
Možný to samozřejmě je, ale nevěřím, že by Martin se jentak rozepisoval o tom bratrovi větším než Brienne, takováhle falešný náznaky nejsou jeho styl.
Co se týče staršího bratra, jak jsem řekl, nemusel by to považovat za lež, když by to chápal jako smrt Ohaře a zrození bratra, nebo prostě říct milosrdnou lež pro něj není v morálním rozporu.
Já se přiznám, že by mi nevadilo, kdyby Sandor skutečně zemřel. Nebude mi vadit když přežije a dál zasáhne do děje. Ale jeho smrt by taky nebyla špatná - zemřít jako toulavý pes. Jeden z (anti)hrdinů pojde bídně bez pozornosti okolního světa. Nesplní se mu jeho touha zabít bratra, nevykoná nic velkého a nedočká se žádného obdivu, nesloží o něm písně. I když je otázka kdo potom zabije Horu, pokud ten skutečně "žije".
Sice je to má oblíbená postava, ale asi by mi taky nevadilo, kdyby byl mrtvý. nějak si jeho dějovou linku neumim představit, snad jedině kdyby Hora byl naživu, tak jedině, že by dokonal to pro co žil, zabil ho. Ale jinak..Pakliže je Hora mrtvý, nemá pro co žít, pokud je on ten bratr, tak jeho děj. linku vidim jako uzavřenou, našel konečně klid..
hele gregor je mrtvej. zemřel při souboji s oberynem, takovy zraneni a jed neprezije ani muž jeho proporci, ten zombie co ti ukuchtila cersei s tim odpadlikem je hora svalu a masa tupe reagujici na prikazy.
Proto to žije bylo v uvozovkách. Ale i tu Horu svalů musí někdo zbořit. Kolik postav v sáze by toho bylo schopných? Moc ne a Ohař mezi ně rozhodně patří. A zase vyloženě jen reagující na pokyn nebude. Musí mít aspoň ty základní instinkty bojovníka. To by si jinak nebyli jistí, že bude neporazitelný šampion. Tedy, pokud Horu nakonec nespálí a nesežere drak.
Komentáře
jo dobrá dočtu to :D
Co se týče staršího bratra, jak jsem řekl, nemusel by to považovat za lež, když by to chápal jako smrt Ohaře a zrození bratra, nebo prostě říct milosrdnou lež pro něj není v morálním rozporu.
a mrchozrouti - zlodeji co kradou věci padlým...
knedle: díky, přesně takové vysvětlení jsem potřeboval :)
I když je otázka kdo potom zabije Horu, pokud ten skutečně "žije".
Tedy, pokud Horu nakonec nespálí a nesežere drak.