[Spoiler] Tanec s draky

1356710

Komentáře

• Reek II

A big man, but pop-eyed and wide of mouth, with dead white flesh. He looked as if his father had sired him on a fish, but he still wore a longsword. “Dagon Codd yields to no man.” To mě vážně pobavilo.
  • Sethi: To je odkaz na Lovecrafta:) Pekny... neni nahodou H.P.L. oblibeny autor Martina?
  • To nevím, ale takhle otevřený odkaz mě překvapil.
  • Mam pocit, ze Alek rikal neco o tom, ze Martin ho ma snad za vzor, ci tak neco...
    Otevreny odkaz... vzdyt je to 100 let stary dilo. Kolik lidi jeste dneska zna Lovecrafta? V mem okoli jen jeden clovek a to, kdyz se podivam rano do zrcadla. Pritom ta anglictina je naprosto fantasticka a ty pribehy? Radost cist.
  • Neřekla bych, že je Lovecraftův mythos nějak lidem neznámý. Naopak mi přijde, že poslední dobou získává na popularitě.

Mně ten odkaz tedy přišel skoro až nepatřičný, i když jsem se tomu zasmála. Není to dílo, u kterého bych očekávala - a chtěla očekávat - popkulturní narážky.
  • Jo získává... Já ho chci dokonce přečíst... Del Toro mám pocit točí film a dělá se snad i hra.... A Arkham horror je na Zatrolených hrách nej hra snad.... To si zapamatuju a až budu u Reek II tak si přečtu ten spoiler...
  • Amaroun:Del Toro měl točit(s Cameronem jako producentem) At the Mountains of Madness,bohužel to padlo.
  • Amaroun:Del Toro měl točit(s Cameronem jako producentem) At the Mountains of Madness,bohužel to padlo.
  • schleitr: Kua jsem se docela těšil... Del Tora mám moc rád....
  • GRRM se často o Lovecraftovi zmiňuje na svém blogu, ale já tomu teda nikdy nevěnoval moc pozornosti, protože o něm nic nevím, nic jsem nečetl.

Jinak protnutí s Hostinou na Zdi mě zpočátku taky trochu zarazilo (sakra, co tam dělá Sam?) :-)
  • BRAN II

Tak čo poviete na túto časť? Čakané/ Nečakané?
  • ad bran II: Mám pocit, že jsem v tom směru narazila na nějaké takové odhady, takže mě to až tolik nepřekvapilo... ale čistě co se vědomostí z knih a povídek týče, přijde mi, že to bylo takové no clues whatsoever.
  • Bohužial má Bran dokopy len 3 kapitoly, čo som pozeral, takže sa to moc asi neposunie
  • Bran
    Tak kua, je to Benjen nebo neni?
  • Davos
    Ta pohadka, kterou vypravel ten Borreli Davosovi, o tom, ze kdyz se tam vyplavit Stark, tak obezkal dceru rybare, s kterym se plavili pres Bite... to zni zajimave. A skoro i verohodne.
  • Aqwarty: Dodej do budoucna k tomu názvu kapitol ještě pořadové číslo, vždycky váhám, kde asi tak seš a jestli můžu mrknout, nebo ne :-)

ad Davos I: Jj, zajímavé, ale myslím, že to může být jen další povídačka. Zatím tomu nepřikládám žádnou váhu.
  • Bran II

Hodně dobrá kapitola, hlavně ten souboj s nemrtvýma. Škoda že je Coldhand opustil, ani jsme se nedozvěděli, jestli je to Benjen. :-( . Mohl by mít víc prostoru, ne jen tři kapitoly.
  • Alek: poradove cislo I. se snad nepise, ne?:)
    ale abych predesel dalsimu zmateni, budu je tam psat:)
  • Speedy: Bran II Tak z toho čo som vydedukoval, to bol ranger a bol z čiernych, takže Benjen je dosť možný... Tie Deti Lesa ma prekvapili, čakal som, že budú žiť v lese
  • By me zajimalo, jestli Stannis spacha harakiri (u nej o seppuce nelze mluvit), az potka True Queen Daenerys. On, takovy zastance prava by mel sklonit hlavu, ne?
    Nemuzu si pomoct, ale zacina mi ten clovek lezt neskutecne krkem. Takovej zakomplexovanej kreten...

A Melisandra, ktera siri nabozenstvi ohnem a mecem? Ta me vytaci taky pekne...
  • Bran II a identita Coldhands
    myslím že Benjen není Studenoruký...Jak dlouho se pohřešuje?? 2-3 roky?? nehraje mi tady ten prastarý jazyk, ve kterém Coldhands odříkal modlitbu když jim zemřel jelen....byl to jazyk dětí lesa??? a jak dlouho by trvalo se ho naučit a hlavně jak dlouho je Studenoruký spřáhlí s dětmi lesa.....myslím že je to nějaký jiný člen noční hlídky kterého odkrouhli přisluhovači Jiných už hooodně dávno...
  • katika: Jo, ten jazyk mi tam taky neseděl.
    P.S. - Jak jsem si tak četl Hru o Trůny, napadlo mně, proč se o Starcích říká, že jsou zatvrzelí, zasmušilí atd.? Takový byl vlastně jen Eddard. Brandon i Benjen byli docela "veselé kopy".
  • Bran III
    Docela zajímavá kapitola trochu mě štve, že se nedozvíme celou identitu zelenověštce, ale jinak ten průlet minulostí Zimohradskýho čarostromu byl fakt zajímavý...
    fakt škoda, že nejsou další kapitoly s Branem, ze všech POV mě v DwD baví asi nejvíc...

P.S. k Bran III jsem to prostě přeskočil, tak se nedivte, že jsem tak daleko, sám čtu kapitoly podle toho, na který POV mám chuť, takže po Bran II byl Bran III jasná volba...
  • Jo, Bran a Davos jsou příjemným osvěžením, ale naštvala mně Daenerys v její druhé kapitole. to, že nedělá rozdíl mezi Starkem a Lannisterem, divím se, že jí Barristan nedal přes hubu, Eddard jí vlastně zachránil život!!!
  • Ja Dany moc nemusím v DwD
  • Já ji nemusím už od začátku :-). Jen zbytečně odvádí děj pryč ze Západozemí.
  • tak som si to preskákal ku Bran III
    Predpokladám, že to sa Eddard modlil aby boli Jon a Robb ako bratia, ale nie je tam ani slovko o Jonovom pôvode... A ten posledný obraz bol dosť krutý, keď vykácajú čarostrom v Zimohrade
  • Dany 4.

Musim rict, ze Dany je dalsi postava, ktera by zaslouzila petadvacet na holou. Vychovat dite da dost prace, ale vychovat draka jeste vetsi. A ona neni schopna vychovat ani psa... Jestli budes takhle pekne pokracovat, tak o vsechny draky prijde...
  • Davos IV
    při popisu oblíbeného sportu Ramsyho Boltona se mi udělalo nevolno...vlastně všechny kapitoly které je zmiňují jsou pro mě dost depresivní....
  • Baal: BRAN III.

Ale dozvime se celou identitu zelenovestce. Vzdyt... thousands eye and one...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi