Melisandru znám podle jména a fotek, viděla jsem ji tuším jen ve Valkýře. Stannis mohl být imho naopak vybraný trochu líp. Ale v podstatě zapadá mezi své seriálové bratry.
Van Houten hrala so Seanom Beanom v Čiernej smrti. Solídna voľba. Naopak ten Dillane mi nejako nesedí, hoci v Johnovi Adamsovi bol dobrý. Vzhľadovo moju predstavu o Stannisovi nenapĺňa. Ale uvidíme s fúzami a holou hlavou. Inak - GRRM uverejnil ďalšiu castingovú nápovedu (pre mužskú úlohu). Týka sa to Dillanea, alebo nejakej inej postavy? (práv časť má byť úloha, druhá herec)
His fate is one that Derek Jacobi has tasted twice.
He knew Indiana Jones, has hung with droids and jedi, thrice contended for a Larry, winning once. He’s been a knight (often), an archbishop (twice), a dean, a priest, a doctor.
Ale stejně mi tam zatím chybí nějaké jméno typu Beana. A nej role jsou téměř rozdané. Sázejí opravdu hlavně na dvojici Robb a Jaime nebo že by byl poslední nadějí Roose Bolton? Jestli ho tedy nevyškrtnou úplně. A co byste řekli na Purefoye v téhle roli?
A jsou nějaké náznaky o Tullyích? (Jak se to sakra správně skloňuje?) Bude i Brynden nebo jen Edmure?
Jejda to bych nechtěl ... Purefoye mám příliš rád a Bolton je příliš velkej a vychytralej hajzl ... třeba by mi ale nepřišel k zahození jako Davos, kdyby měl fousy ... ale tady už je rozhodnuto a další role jeho podoby a formátu už asi nebude .. ( i když musím dodat .. že od málokterýho herce by tak seděl ten obličej s Boltonem .. )
Jaqen H'ghar - The fact that he appeared under a massive hood in the first season finale means that the show wants to cast the right person as the assassin who comes to owe a life debt to Arya Stark.
Takže skutečně ten pod kápí.
Also, o herečce pro Ygritte - And by capable, I mean that she must have red hair and be able to make the line "You know nothing, Jon Snow," sound both condescending and sexy.
Jaqen je vlastně jediná výrazná postava, kterou by mohli obsadit nějakým více známým hercem (jako Bean, Addy), protože tam nebude více jak jednu sezonu. Výměna tváře v Harrenově je pro mě jeden z nejvíce očekávaných momentů. Doufám, že to bude mít správnou atmosféru :)
Jejda to bych nechtěl ... Purefoye mám příliš rád a Bolton je příliš velkej a vychytralej hajzl ... třeba by mi ale nepřišel k zahození jako Davos, kdyby měl fousy ...
Purefoye jsem si taky představoval jako Davose...Ale jako Bolton by mi nevadil
Mezi důležitejma charakterama zapomněli na Jeyne Westerling, kterou asi uvidíme už v druhý řadě. Podle předchozích informací má bejt Robb vidět podstatně víc než v knize, takže je logický, že události ze Skaliska uvidíme.
Teď mě napadlo, že by Purefoy mohl hrát Qhorina Půlrukého, už si přesně nepamatuju jeho popis, ale myslím, že u něj by nějaká odchylka od popisu nebyla tolik podstatná. Myslím si, že Qhorin dostane v seriálu trochu větší roli než v knize a bude se tam objevovat častěji, aby měla ta scéna s Jonem větší dopad.
Komentáře
Jinak Stannis IMO super, Mel vůbec neznám.
Stannis mohl být imho naopak vybraný trochu líp. Ale v podstatě zapadá mezi své seriálové bratry.
Inak - GRRM uverejnil ďalšiu castingovú nápovedu (pre mužskú úlohu). Týka sa to Dillanea, alebo nejakej inej postavy? (práv časť má byť úloha, druhá herec)
Takže to bude Oliver Ford Davies. A máme i Davose - Liam Cunningham. Více na http://winter-is-coming.net/2011/07/davos-cast-and-cressen-confirmed/
A jsou nějaké náznaky o Tullyích? (Jak se to sakra správně skloňuje?) Bude i Brynden nebo jen Edmure?
Ráda bych vypíchla:
Jaqen H'ghar - The fact that he appeared under a massive hood in the first season finale means that the show wants to cast the right person as the assassin who comes to owe a life debt to Arya Stark.
Takže skutečně ten pod kápí.
Also, o herečce pro Ygritte - And by capable, I mean that she must have red hair and be able to make the line "You know nothing, Jon Snow," sound both condescending and sexy.
Tomu říkám potřebné předpoklady =))
Výměna tváře v Harrenově je pro mě jeden z nejvíce očekávaných momentů. Doufám, že to bude mít správnou atmosféru :)
Ygritte - ta herečka zjevně bude levná, když bude mít jenom jednu větu na naučení. A když budou moc vystavovat její přednosti, zmrzne. :-)