Robb Stark

13

Komentáře

• No, Sansa jako dědička Zimohradu je Malíčkovi zatím k prdu (na konci Hostiny pro vrány). Sansa je obviněná ze spoluúčasti na vraždě krále Joffreyho. Musel by být nový král, pravděpodobně ne z lannisterské větve, který by ji omilostnil. A taky je pořád vdaná. Je otázka jestli tohle Malíček dokáže překonat, a jestli to bude chtít překonat. IMHO mu o sever vůbec nejde. A pokud ano, tak si nebude přát, aby mu Sansa vládla samostatně. Předpokládám, že by si jako správce severu představoval nějakou svou loutku.
  • Právě naopak, hloupějšího a lépe zmanipulovatelného člověka než je Sansa by ve Westerosu těžko pohledal.
  • Lord: myslím, že Sansa se už poučila a v budoucnu si bude dávat pozor
  • Sansa je třináctiletá dívka, která má na zmoudření ještě času dost (i když se chovala hloupě, to ano). Ale je taky trumfem, který si nemůže dovolit pustit z dohledu, byť by ji zmanipuloval třeba 100x.
  • toto není spoiler pouze sarkastická poznámka:
    jak dlouho si bude dávat pozor, 10 stránek? :)
  • A její manželství nebude problém, nebylo završeno, takže se dá kdykoliv zrušit.
  • Everett Young: poznámka k čemu nebo komu? K diskuzi nebo ke mně nebo někomu jinému?

Lomeril: Jen za souhlasu církve. A ještě před novou svatbou. Trochu velké sousto, ale předpokládám, že by to nebyl Malíček, aby to neměl nějak vymyšlené.
  • Nevada: Na konci hostiny pro vrány ale Malíček přece Sanse vysvětluje jak jí chce prodat za toho týpka co by se měl stát lordem a strážcem východu a na svatbu by přišla s pláštěm se zlovkem. Jen tedy Malíček pravděpodobně neočekával, že Tyrion uteče.
  • to byla ironická poznámka k sanse protože prej už si bude dávat pozor ale myslim že nebude
  • migthedragon: No právě. Pokud bude provdávat svou nemanželskou dceru, tak O.K.. Jenže on chce provdat Sansu Stark, což bude poněkud problém, protože je
    a) vdaná, což se dá pravděpodobně snadno vyřešit
    b) hledaná pro spoluúčast na vraždě krále, což už se mu bude řešit hůř. Jejím odhalením bez omilostnění z Joffreyho vraždy se Malíček otevřeně postaví proti Lannisterům a Tyrellům. Ale je možné, že je to jeho záměrem. Vtáhnout Údolí s jeho odpočatými muži do války a odstavit Lannistery od moci.
  • Sansino manželství nebylo naplněno. Pokud to Sansa odpřísáhne a nechá seprohlédnout septami - a nebude dělat předtím pitomosti - její manželství s Tyrionem bude bez problémů zrušeno (a sehnat dostatečně vysoko postaveného septona/ septu, který nebude příznivcem Lannisterů asi nebude problém :) ) a svatbě s dědicem Hory a údolí nic nebude stát v cestě.

Malíček byl zadobře s Tullyi, patřil k věrným Jona Arryna a je schopný vyjednavač a politik - manipulovat se Severem pro něj nebude problém, pravděpodobněk tomu použije "Aryu" (koneckonců ji Lannisterům dodal, ne?) a vzhledem k situaci asi hodí Boltony přes palubu (příliš zlé krve, Roose příliš "pragmatický" a Ramsay příliš zrůda). Tím si zajistí podporu dvou ze sedmi království, pokud ještě pomůže poříčním lordům proti Freyům (nezapomeňte, že je jejich "právoplatným lennním pánem") budou to tři království. To už je dost na to, aby měl dostatečnou sílu na vysokou politiku v po-lannisterském Západozemí. Dovoluji si upozornit, že landfrýd čtyř krajských svazů stál za pozicí Hynka Ptáčka z Pirkštejna a Jiříka z Poděbrad.
  • Souhlasím, že pokud nebylo manželství konzumováno, lze ho za určitých podmínek zrušit. A Sansa je stále panna. S lannistery si zachvíli nebude muset Malíček dělat starosti. Myslím, že by se ten andílek mohl poučit. Ale jestli ta zákeřná malá mrcha odpraví Roberta Arryna, tak jí přeju strašnou bolestivou smrt :-)
  • No jo, bozi ví, co má Malíček za lubem. Vadí mi jen ten Harry Dědic kterého plánuje pro Sansu, z jeho vyprávění mi nepřijde dvakrát sympatický. Cersei možná do té doby ztratí i poslední zbytečky moci Navíc Targaryeni za dveřmi... a pak by Sansina "spoluúčast" na vraždě neměla být problém, o manželství s Tyrionem ani nemluvě...
  • No s tím panenstvím to může být problém, vždyť Cersei se v souvislosti s Margaery zmiňuje, že šlechtičny ztrácejí panenství na koni a proto ji nebude dělat problémy dokázat cizoložství.
  • Ale jestli ta zákeřná malá mrcha odpraví Roberta Arryna, tak jí přeju strašnou bolestivou smrt :-)
    Ježiš, Roberta Arryna by som osobne odpravila hneď, Go, Sansa, Go! :D
  • Nechte chudáka nemocného... Robert Arryn zjevně zemře sám od sebe. Jeho matka potratila tolikrát, že to vzbuzuje úvahy na téma "exotický krevní faktor". Navíc Jeho babička z matčiny strany byla z rodu Whentů, u kterého se zdravotní problémy alespoň v poslední generaci projevovaly jako norma (jediné pokračování rodové linie bylo přes Starky a Arryny, Jedna z žen Waldera Freye neporodila zdravé dítě, jedna jeho snacha je rovněž bezdětná, ostatně Hosterovy děti měly také se sebou problémy).
  • Robert Arryn zjevně zemře sám od sebe.
    No...u GRRM by som sa nedivila, keby sme ho ešte na konci videli na železnom tróne :D
  • Mám pocit, že někde v sáze Martin píše, že i nenaplněné manželství může zrušit jen nejvyšší septon. To sice taky není nepřekonatelná překážka, ale jen úsměvem se to asi taky nepodaří.

A Malíčkovou pozicí bych si taky nebyla tak jistá. I když se samozřejmě vynasnaží si ji vylepšit co to jen půjde. V Údolí ho mají rádi jen ti, které nějak uplatil. Říční lordi ho jako lenního pána nejspíš jen tak nepřijmou, nezapomínejme, že pochází z nižší šlechty. A sever je kapitola sama o sobě. I když si třeba myslí, že ovládnout ho bude snadné, tak tady platí jiná pravidla a jižanské způsoby tu moc nezabírají. Tajně doufám, že tohle bude ta karta, která toho hajzla dostane do kolen, aby mu Sansa nakonec zlomila vaz (obrazně řečeno).
  • Nevada: No vzhledem k tomu, kdo je nyní nejvyšší septon bych moc nevěřil tomu, že by (možná s trochou bičování) to manželství zrušil. Celkově mi přijde, že s tímhle týpkem si ještě užijeme, protože později na mě působil spíš jak nějaký inkvizitor, který nic neodpouští.
  • to Nevada: Bohužel Malíček je SCHOPNÝ. On se rovnou zeptá (pokud je nezná), jaké jsou zvyky Severu (ne že by u Sansy s dotazem uspěl :) ) a pak je bude dodržovat. Říční lordi ho jako lenního pána jistě nepřijmou - ale on se jim ani nebude vnucovat. Pro něj je koneckonců Edmure pravým požehnáním. A i s Černou rybou by si poradil, za roky ve státní službě získal nemalé diplomatické i jiné schopnosti (propracoval se přece z nepatrného úředníčka až na post "ministra financí") a Řekotočí nechce bezohledně zneužívat, jen se s jeho pomocí dostat k moci a jako "Králotvůrce" vládnout. V Údolí sice opozici má, a to ne ledajakou, bohužel do konce "příměří" nejméně dva dotyční zemřou a zbytek rozloží (s jedním se spřátelí, dalšího uplatí atd.).

Souhlasím, že by na něj mohla prasknout účast na Eddardově likvidaci, "Arya" a pokus vmanévrovat Lannistery a Starky do války - ale zabijí ho spíše účetní knihy (krade, a asi ne v malém), angažmá v pokusu o Danyinu vraždu nebo Tyrionova pomsta.
  • Tak nějak nepobírám o čem mluvíš v souvislosti s Tullyi a Řekotočím (už podruhé). Nemluvíš doufám o situaci v Tanci s draky, že ne?
    Schopnosti tomu šmejdovi neupírám, to ani zdaleka ne. Ale nevěřím, že se mu s touhle falší podaří na severu uspět. A že krade je očividné. I proto rozpoutal válku tak rychle.
  • Tanec jsem nečetl (a dokud nevyjde v češtině ani číst nehodlám). Jen se snažím říct, že Malíček se nebude cpát na roli vládce říčních krajin, nýbrž že ji s radostí předá Edmurovi a s o něco menším nadšením Bryndenovi. S oběma se koneckonců dohodne, oba dobře zná a s říčními krajinami to nemyslí zle (potřebuje je silné - a přátelsky naladěné).
  • Tak zas pozrite, Malíček sa narodil ako malý lord, ak to dopracuje na lénneho pána nejakého územia, tak skončí veľmi dobre
  • Ježiš, Roberta Arryna by som osobne odpravila hneď, Go, Sansa, Go! :D
    Vážně? Zavraždila bys vlastního osmiletého bratrance za zločin, že se narodil nemocný a labilní matce?
  • Ať to klidně udělá Malíček. Ruce už mé stejně od krve a před peklem ho už nic nezachrání.
  • Tyna, OMG, keď to berieš tak vážne, tak to nečítaj, sú to iba knihy :) (A hlavne túto otázku by si mala položiť potom keď tak už skôr autorovi, ktorý nemilosrdne seká akokúkoľvek postavu v akomkoľvek veku, myslím, že odpoveď by bola takáto).
  • Malíček prozrazuje své plány příliš detailně na to, aby mu to vyšlo. :-)
    Sansa ještě může překvapit, ale byla vychována k poslušnosti a pochybuji, že bude mít sílu vzepřít se člověku, co se o ní stará, zvláště když nemá nikoho jiného, na koho by se mohla obrátit. Ale až se Sansa dozví, co všechno Malíček provedl její rodině, být jím, nezůstávala bych s ní o samotě.
  • Tyna, OMG, keď to berieš tak vážne, tak to nečítaj, sú to iba knihy :)
    Však já to nemyslím zle. Ano, jsou to knihy. Ani ti lidé nejsou skuteční. A my tu o nich debatujeme ve stylu "co by udělali, kdyby..., nebo jaké bylo jejich dětství" :-)

To byla legitimní otázka :-) Píšeš, že bys Roberta Arryna na místě Sansy zabila už dávno. Já jsem se jenom zeptala, jestli to byl vtip, nebo to myslíš vážně. A v rámci citového vydírání jsem nahradila "Roberta Arryna" synonymem "svého osmiletého nemocného bratrance". :-)

Taky nejsem svatá. Já bych třeba na místě Cersei taky nejspíš odkrouhla Roberta. Ale nechat se od prospěchářského vyčůránka zmanipulovat k vraždě vlastního nemocného osmiletého bratrance je na mě silný kafe. Vždyť je to jenom malej smutnej kluk.

Ovšem třeba v případě Brana si už nejsem sebou vůbec jistá :-(

• Tak Malíček může být schopný jak chce, ale jak sám říká, loutky se budou chovat neočekávaně. Mám dojem, že se Sansou udělal zásadní chybu. Ona není typ, co se není schopný poučit, a má dobrýho učitele, takže nakonec to bude možná ona, kdo ho srazí do kolen. Pravděpodobně s pomocí Varyse, což je pro Malíčka rozhodně důstojný protihráč. A přijde mi, že Roberta Arryna odepisujete poněkud předčasně, je to vlastně outsider a ty má Martin docela rád.
  • to Svoa00: Outsider to možná je, ale taky je velmi těžce nemocný - a v době, kdy na tom medicína byla zle. Taky v Sansu věřím. Sice byla vychovávaná tak jak byla (a je zajímavé, že Eddard výchovu svých dcer tak zásadním způsobem zanedbával), ale pořád to je Stark a lidé mají sklon být učenliví. Můžeme jen doufat, že bude dobrou žačkou a že získá motivaci.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SpekulaceKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi