Administrátorství/Moderátorství

124»

Komentáře

• Katalogy moc vliv pry nemaji, jde spis o to napsat poradne kod webu...na tom se pracuje:-)

S tim modem na spojovani for to asi nevyjde, my mame kapinku specificke forum, na to puvodni by to asi slo, ale na tohle mi to nejde...jinak uz jsem to rikal heavovi, vyhledove chystam forum trochu preorganizovat, v nejblizsich dnech sem hodim navrh. Sansa holt bude mit dve fora, pricemz to starsi uzavru, aby se to nepletlo...

• Začínám věřit, že jsi taky zamilovaný do Sansy a spřádáš husté sítě intrik, jak pro ni získat co největší počet témat. Ano, ano, Martinovy knihy mě naučily vidět ve věcech skryté, naprosto netušené souvislosti. :D

Na tu reorganizaci jsem docela zvědavý. Má se týkat jenom témat a sekcí, nebo to bude něco rozsáhlejšího?

• Pravnici... :twisted:

Reorganizace fora by se mela tykat jen temat; mene diskutoavena temata soustredit do jednoho, vice diskutovane (Spekulace) rozradit do subfor, ktera doted vubec nevyuzivame. Chystam se to verejne prodiskutovat, tak neboj, budes mit moznost si taky steknout:-)

Zadna jina reorganizace me nenapada, myslim, ze to je jinak celkem vyhovujici, jen to premistovani prispevku by tu mohlo bejt no...

A jinak mam rozpracovanej novej koncept IF webu, vylepsit kod pro ty vyhledavace, chci si pohrat s menu, rad bych i s galerii. A i ten vzhled uz se mi trochu okoukal. Akorat nevim jestli delat svetlejsi nebo zas tmavejsi...no to je stejne zeme vzdalena:-)

• Cože!? Dát Sansu pod zámek? :evil: :shock: A nebude to věčná škoda? Tolik lidové tvořivosti přijde vniveč. :( Sansík si přece více témat zaslouží! V skrytu duše to každý cítí. 2, 3, 4! Co takhle dát ji přímo do názvu? ICE&FIRE&SANSA? Hmm, asi o tom uspořádám anketu... To teď letí. :D

• Alek wrote:
    Pravnici... :twisted:

Reorganizace fora by se mela tykat jen temat; mene diskutoavena temata soustredit do jednoho, vice diskutovane (Spekulace) rozradit do subfor, ktera doted vubec nevyuzivame. Chystam se to verejne prodiskutovat, tak neboj, budes mit moznost si taky steknout:-)

Zadna jina reorganizace me nenapada, myslim, ze to je jinak celkem vyhovujici, jen to premistovani prispevku by tu mohlo bejt no...

A jinak mam rozpracovanej novej koncept IF webu, vylepsit kod pro ty vyhledavace, chci si pohrat s menu, rad bych i s galerii. A i ten vzhled uz se mi trochu okoukal. Akorat nevim jestli delat svetlejsi nebo zas tmavejsi...no to je stejne zeme vzdalena:-)

V první řadě to chce rozhodně nějak měkčí přechod pozadí-text, černý pozadí s bílým textem je asi ta úplně nejstrašnější varianta na oči, co existuje. MOžná by nebylo špatný udělat i jednotlivý stránky s různým pozadím, například galerii s pozadím Starků, linky s pozadí Martellů, apod., víš kam směřuju... Rád bych i pomohl, leč nemam s weby příliš mnoho zkušeností. Ale pokud bys chtěl, můžeš udělat nějaký základy a na nich nás může stavět víc (myslim i další lidi z fóra, co by to uměli).

• Informatici... :twisted:

Rozhodně bych nechal tmavé pozadí a světlý text, to je ta nejšetrnější možná kombinace pro oči. Je to známo. Jen bych možná zvolil trochu měkčí barvy, jak už tady naznačoval Peter, aby to nebylo tak kontrastní. :wink:

heavy_head wrote:
    Sansík si přece více témat zaslouží! V skrytu duše to každý cítí. 2, 3, 4!

A co třeba pojmenovat to druhé téma Alayne? Vlk se nažere a koza zůstane celá. (prosím bez poznámek) :)
  • Quote:
    Rozhodně bych nechal tmavé pozadí a světlý text, to je ta nejšetrnější možná kombinace pro oči. Je to známo. Jen bych možná zvolil trochu měkčí barvy, jak už tady naznačoval Peter, aby to nebylo tak kontrastní. Wink

Quote:
    V první řadě to chce rozhodně nějak měkčí přechod pozadí-text, černý pozadí s bílým textem je asi ta úplně nejstrašnější varianta na oči, co existuje.

No prave proto text neni bily:-)

Ale s mekcim prechodem souhlasim. Akorat nevim co ma bejt mekci? Pozadi? Zkusim neco do seda...

Quote:
    MOžná by nebylo špatný udělat i jednotlivý stránky s různým pozadím, například galerii s pozadím Starků, linky s pozadí Martellů, apod., víš kam směřuju...

Hmm, asi vim a vubec se mi to nelibi:-) To ne, obrazky a textury na pozadi, z toho uz jsem vyrost a uz me to odnaucili.

• Nelíbí myslíš jako "nelíbí se mi to", nebo jako "nechce se mi to dělat"?:)) Co se toho podkladu týče, zkus se inspirovat tady: http://www.fantasy-scifi.net

• Alek: Čau nejde mi heslo na tym.cz chtěl bych předělat rody (přidat tam do závorek ty pitomý překlady) a další věci, teď a hlavně v únoru bych měl mít čas, tak jsem chtěl, aby se to někam hnulo.

Stačí když tak mi pošleš všechny html soubory s rodama a já je oravím a pošlu zpátky.

mil.rutar@email.cz

Dík MIl

• Peter wrote:
    Nelíbí myslíš jako "nelíbí se mi to", nebo jako "nechce se mi to dělat"?:)) Co se toho podkladu týče, zkus se inspirovat tady: http://www.fantasy-scifi.net

Nelibi se mi to jako nelibi se mi to, je to strasnej haluz, pismo je pak spatne citelny. Jinak to nic tezkyho neni, jen je to trochu narocnejsi na pripojeni, kdyz to pokazdy musi prekreslevoat. Hlavni zasada webu (btw, pred hodinkou jsem mel tuhle otazku v testu:-)) je jednoduchost, citelnost, doporucuje se jednolity pozadi.

A ten tvuj odkaz - to znam, docela slusny, pozadi jak vidis je v podstate nemenny, docela ujde, jen bych vrazdil za ten obrazek pod menu, prave to je rusivy, menu se pak stava necitelnym. Proste pod text ani pod obrazek to nepatri. Jinak se mi web docela libi, ty tmavsi bloky jsou dobry...jen snad jeste jedna vytka, chtelo by to omezit sirku webu, nedelat ho pres celej monitor, pak se to spatne cte, a pouzit bezpatkove pismo.

• Podle mě je hlavní zásada při tvorbě webu nedělat to ve flashi. To pak musím zoufale výt z okna, když něco takového vidím. :wink: Připojení mám sice rychlé, ale přimlouval bych se za co nejmenší počet obrázků na hlavní stráce. Též menu nechť je ryze textové. I tak může vypadat dobře, když si s ním autor trochu pohraje.

• Quote:
    Podle mě je hlavní zásada při tvorbě webu nedělat to ve flashi.

To snad ani neni zasada, to by pochopila i jista hloupoucka divka, ktera zavrazdila sveho otce, jmenovat nehodlam, nebot drzim pust:-)

Obrazku se neboj, hodne dlouho jsem jezdil na modemu, takze mam pro stridmost pochopeni (a po semestru prednasek ceskeho weboveho guru, Jirky Koska, jsem v tom o to vic utvrzen). Menu jeste uvidime, obrazky myslim nevadi, kdyz jsou miniaturni, ale spis nebudou...

• Alek wrote:
    To snad ani neni zasada, to by pochopila i jista hloupoucka divka, ktera zavrazdila sveho otce, jmenovat nehodlam, nebot drzim pust:-)

Tyrion! :shock: Inu, je to zdánlivě neprůstřelné pravidlo, ale při brouzdání internetem se zlovlk občas nestačí divit, jaké hrůznosti jsou lidé schopni vyplodit. :roll:

Kosek mě učí taky, ale Jan. Nemají ti dva něco společného? :?:

Jinými slovy, byl bych radši, kdy stránky byly gotické, nikoliv barokní. Textové menu je lepší i v tom, že se dá snadno přidat další položka...

Na některých webech jsem viděl docela zajímavou možnost, uživatel si mohl vybrat, jestli chce vidět stránky "v plné parádě", nebo jestli mu stačí vidět "kostru". Ale to už bylo dost dávno, v dnešní době je to asi zbytečné. Těch modemistů přeci jen už tolik nejezdí. :P

• ad Kosek, tak to netusim, ale Jirka je fakt super typek, pohodar a odbornik. a co te uci ten tvuj?

No soucasny styl menu zanikne urcite, bude textove, nicmene bude mozna nejak zvyraznene barvama pres css - pridani polozky je pak snadne, obraek je prtavy, takze nic nezdrzuje.

Staci si doinstalovat do FF mod a muzes taky urcit aby stranky vynechali veskere styly, je to pak rychlejsi na nacteni, nicmene je treba aby to bylo citelny i bez tech stylu - tak se pozna dobrej web, coz ten nas teda zrovna moc nesplnuje:-) Jiank ja jsem zas videl par stranek, kde bylo uzivatelska volba stylu, svetlejsi nebo tmavsi apod, dle libosti uzivatele, tak mozna se tam nekdy dopracuju:-)

• Ten můj mě učí sociologii a psychologii. Taktéž je to velmi příjemný člověk, ale má kolem sebe tak trochu auru autority. Přinejmenším mi to tak, jakožto empatickému zlovlkovi, připadne. :P

Vypnutí všech stylů je dozajista neotřelý způsob internetového brouzdání, ale nepřeceňoval bych ho. Něco mi říká, že tímto způsobem si stránky prohlíží pouze menšina uživatelů. :!:

Dokážu si představit, jak by vypadal starkovský styl (bílý text na tmavě šedivém pozadí), lannisterský styl (žlutý text na červeném pozadí), targaryenský styl (červený text na černém pozadí)... ale ruku na srdce, kolik lidí by toho využívalo? 8)

• Co se týče odpolední nemožnosti přidávat příspěvky, asi to nebylo způsobeno nedostatkem místa, ale spíše nějakou jinou chybou. Nebo ledaže by si vzali poskytovatelé Alekovo pokárání k srdci a uvolnili nám více prostoru na svých serverech, ale tomu se mi jaksi nechce věřit. Tělo se brání, mysl se vzpouzí... :wink:

• Ja snad nerek nedostatkem mista (toho je hafo), ale problemem s pameti. Jednalo se o CASHku, kterou mame pridelenou, podobny problem melo hodne lidi. Nicmene ted to vypada, ze problem byl zpusobenej prave onema zmenama, ktery by mely zlepsit tu stabilitu fora...takze uvidime, drzme jim palce. A prosil bych priste uz bez takovych soku, jsem si nad tim lamal hlavu snad 2 hodiny:-(

• Ach tak, já myslil, že jsme už zaplnili těch 150 MB (nebo kolik místa poskytují), i když na to by asi byla potřeba hodně textu. :wink: Tak věřme, že se jim to povedlo a že fórum skutečně přestane býti labilním. A ty, Aleku, neběduj - třeba u zkoušky dostaneš otázku "stabilita diskusních fór" a budeš moci mluvit z vlastní zkušenosti. :D

• Kdepak, v soucasnosti ma cela zaloha nasich prispevku (jen prispevku, bez tabulek, prostredi a dalsich) 1 MB, to je v pohode...u zkousky mi tohle asi moc nepomuze, i kdyz kdovi, zrovna ted programuju svy vlastni forum pro zapocet, a je to fakt pakarna, docela se v tom placam, to tohle je zlaty:-)

• Leto, heave: co je zac ten Arenga? to byl spam? jaktoze ma 1 prispeveka pritom zadnej nenajde? vyjste ho smazli? Ja jen jestli mam smaznout i ten ucet...btw, kdyz jeste prijdou 2 lidi, trhnem rekord v poctu navstevniku v jednom okamziku, ted jsme tu to nejtvrdsi jadro:-)

• Já na něj ani nesáhl. Příspěvek tu měl, četl jsem ho. Že by ho zrušil sám?

Tzv. "hardcore." Tak se mi to líbí, nestačím číst jednotlivé příspěvky, natož sám aktivně reagovat. :wink:

• Já osobně jsem s Arengou nic nedělal. Spam to podle mě není, příspěvky napsané pod takovou přezdívkou ukazuje vyhledávač i na jiných fantasy fórech. Ten její/jeho příspěvek je v tématu "Margaery Tyrell, Loras Tyrell a Renly Baratheon". Není smazaný. Ovšem když dám vyhledat třeba moje příspěvky, tak mi to taky nic nenajde, žádný příspěvek neodpovídá výběru... problém bude tudíž asi v něčem jiném. :)

Jsem zvědav, jestli rekord trhneme, ale podle mě asi ne, to by musela být velká náhoda. Můj tip je, že ho překonáme až v okamžiku, kdy se Icefire stránky stanou známými díky tomu, že je budou ukazovat vyhledávače... to pak přijde druhá vlna nových uživatelů. 8)

• aha, tak dalsi vec, ktera nefacha...zajimave:-)

• Alek wrote:
    aha, tak dalsi vec, ktera nefacha...zajimave:-)

U některých lidí to ale fachá, třeba u sera Těžkohlavého... u něho když dám vyhledávat příspěvky, tak to najde všechny. Podivné. V tom bude mít prsty asi duch Harrenova. :roll:
  • no to je fakt divny...ze zrovna heav?:-) jeste mi, sere Tezkohlavy rekni, ze ti funguje oznamovani novych prispevku mailem a povysim te (i kdyz vlastne to bude tezky, kdyz jsem vas jeste nedegradoval z tech adminu:-) musim se ucit a nemam na to cas).

• Pouze PM. :oops: A že jich poslední dobou mám... :o

• PMky mi chodej taky, ty jsem nemyslel...se nediv, ze jich mas dost, kdyz tady rozkrikujes ze mas zakulisni informace od BwB - nechces na to zalozit spesl spoilerovy topic?:-)

• Jsem bombardován žádostmi o zveřejnění Tajných deníků postav Písně, ale co mám dělat, než jen dokola opakovat, že na jejich překladu se teprve pracuje? Ser admin Léto "The Fuzzy" vykazuje v této záležitosti neobyčejnou laxnost. Že by měl tolik práce s učením? :roll:

• Tak jest, dobrý sere! V pondělí mám zkoušku, což je znepokojivé, a zároveň jsem ještě nepopsal všechny souboje v Turnaji, což by se rovněž stávat nemělo. :roll: Ale můžeme si alespoň rozebrat role, kdo přeloží jakou postavu. 8)

• Budu velkorysý (jak je mým dobrým zvykem). Přenechám ti Lorase a Hodora, výměnou za Jaimeho. Ten je obzvlášť vypečený. Spadl jsem ze židle hned několikrát. :lol:

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi