TV seriály

1161719212267

Komentáře

• To asi závisí od uhlu pohľadu a náročnosti diváka, mňa tiež ohromilo, ako výborne GOT vyzerá, povedala by som, že je úplne porovnateľné s mnohými staršími historickými filmami. Holt počítačmi sa dnes dá spraviť veľmi veľa.

A teším sa na zajtrajšiu premiéru Terra Nova :) http://edna.cz/terra-nova
  • ako výborne GOT vyzerá, povedala by som, že je úplne porovnateľné s mnohými staršími historickými filmami
    Jaké filmy máš na mysli? Seriál možná měl slušný rozpočet, ale přesto nebyly peníze na žádnou velkolepou scénu - bitva, královský hon atd. Mně to nějak nevadí, i když tu scénu z honu tam snad ani dávat neměli, protože to působilo vyloženě trapně...
  • Taky si myslím, že leckterá TV produkce teď vypadá lépe než filmy osmdesátých let, kdy bylo vše ponořené do tmy, ať není vidět ubohost kulis.
    Ale když srovnáme současné kinofilmy a seriály, kompromisy jdou poznat. Kouzelníci nekouzlí, uřezané prsty se schvávají mimo záběr apod.
  • Putování a tábory Dothraků, scény z Králova přístaviště - ať už z ulic nebo při turnaji, turnajový tábor, vojenské tábory - to rozhodně není "filmový look". Absence bitvy by mi taky tolik nevadila, kdyby nepůsobilo chudě i tohle. A ruku na srdce, udělat to šlo i s omezenými náklady.
  • Vypadá to výborně, ale vzhledem k náročnosti prostředí to nemůže filmově vypadat 100% času. Lépe to asi šlo udělat a můžeme doufat, že druhou sezonu to bude lepší (něco zbylo z první série, menší náklady na mzdy...). Navíc tou různorodostí prostředí tam nemůže být nějaký jednotný zajímavý kamerový styl, který pomáhá jiným seriálům.
  • Chmur: Konkrétne ti nepoviem, ale mne to príliš nevytŕča z davu od tých Barbarov Conanov a dokonca ani novších Solomonov Caneov. Možno je to tým, že sa na tieto veci nezameriavam, ale mne v GOT nikdy nepripadalo nič nepatrične malé, akoby museli robiť nejaké kompromisy, naopak som bola ohromená, ako výpravne ten seriál vyzerá.
    To, že je to seriál, som dosť vnímala napr. na Xene a Herkulovi (strašné CGI), Babylone 5 (tiež nič moc počítačové efekty, ale doba ospravedlňuje), Buffy (hrozné masky), najnovšie Supernatural (všetci bubáci vyzerajú ako ľudia, neprirodzené CGI) - dodávam, že všetky tieto seriály sa mi viac, či menej páčili, takže môj úsudok nie je skreslený sympatiami. Ale GOT na mňa oproti týmto všetkým záležitostiam pôsobí ako veľkofilm - asi som nenáročná :))
  • Nejde o to, ČO na plátne alebo obrazovke vidíme, ide o to, AKO to vidíme. GoT ten filmový look malo aj napriek tomu, že sme nevideli veľkolepé davové alebo vojnové scény. Je to dané predovšetkým režisérmi.
  • Macejko: Súhlasím :)
  • začali ste niekto s Terra Nova?
  • Ja čakám na titulky, ale ak to už niekto videl, poreferujte, som veľmi zvedavá.
  • Na dvou diskuzácích kam chodím jsou reakce zatím opatrně pozitivní. Sama jsem zvědavá.
  • Nic moc. Mě bavil trochu jen začátek. A moc dobrou sledovanost to taky nemá. Asi to půjde brzo do kytek.
  • Po pilote dosť veľké sklamanie, očakávaná výpravnosť sa IMHO príliš neprejavila, scenár klišé nad klišé, nevýrazní a nesympatickí herci, asi 5 minút zaujímavých scén s dinosaurami vs. 50 minút presladených gýčovitých scén americkej rodiny...Achjo, už sledujem iba seriály z Británie a produkcie HBO :)
    (Zatiaľ u mňa v tejto oblasti na plnej čiare vyhráva britský Primeval, tiež to nie je intelektuálny klenot, ale rozhodne nebol taký klišoidný a presladený a vymýšľanie potvoriek im išlo veľmi dobre).
  • výpravnosť je v pohode, aj námet možno, ale je to napísané hrozne televízne. takmer soap opera. fakt veľa klišé a vzťahových triviálností, ktoré určite budú strašne rozohrávané v budúcnosti. troujholník josh - stará baba - nová baba, josh vs otec, a samozrejeme nová a stará terra....
    sklamanie :(
  • Tak námet je super, ale čo sa týka tej výpravnosti, na to, že to bol najdrahší pilot vôbec, či čo som to niekde čítala, to vyzeralo IMHO strašne televízne. Ako príklad napr. tá scéna, kedy pán rebelský otec policajt a pán drsný vojak stoja na tom kopci a pozerajú sa na tábor - pozadie bolo úplne zreteľne statické a "dokreslené", takže ho radšej úplne rozmazali, aby ho nebolo vidieť. V niektorých scénach bolo aj zlé kľúčovania, čo by som proste od drahého seriálu z takejto produkcie nečakala.

No...holt triviálna soap opera. A IMHO to tú jednu sezónu neprežije, páč cieľovku, ktorá sa tešila na pravekú akciu s dinosaurami a zábavu, nebude baviť rozplietanie rodinných vzťahov dokonalých ľudí (ešte som zabudla - nepáči sa mi ani casting, skoro všetci herci také tie sterilné krásne americké typy, navyše ani príliš nevedia hrať), aké sme už videli milión krát.
  • súhlas. akurát si myslím, že to drahé naozaj bolo. predsa len v 90 rokoch by to bolo skoro na kino :)
  • No, tak s Spielbergovou produkciou to asi dostalo slušné prachy, o to viac ma mrzia také hlúposti ako ten otrasný greenscreen, čo tam bol - niekto písal, že triky neboli zlé, ale veľmi nevyrovnané, s tým by som súhlasila - občas to bolo super, ale občas proste... Po tejto stránke mi napr. GOT pripadá omnoho lepšie spravený a pritom pochybujem, že má rozpočet aspoň polovičný... Ale nikde mi do oka neudrie debilne nakľúčované pozadie... (OK, digitálne dráčiky a pod., ale žiadne zásadné CGI hnusy som nezaznamenala).
  • Já jsem zvědavá na tohle . Mám pohádky ráda, tak doufám, že mě to nezklame...
  • Morrisonka, u mě bez šance.

Ale konečně jsou titulky na Pan Am. Na to jsem taky hodně zvědavá, večer zkusím.
  • Mě nejde o paní Morrisonovou, ale o pohádku. Je jen málo herců/hereček, které bych nepřekousla tak, že bych se na danou věc nepodívala. Chudák Shia LaBlaf právě musí nehorázně škytat :)))))
  • U mě by se takových Shiů našlo... ;o))
  • zlá čarodějnice všechny postavy z pohádkového světa zaklela a uvěznila ve skutečném světě
    To mi připomíná Arabelu. :-)
    Nebo hůř, pohádky Zdeňka Trošky, kde musí být všechno a ještě šišlat.
  • Mě ten námět trochu připomína tohle: Fables Taky famózní věc.
  • Jo, na to jsem byl na přednášce v Chotěboři, taky jsem si na to vzpomněl. Musím si to někde sehnat :)
  • Sledujete někdo Lost girl? Je to fantastika, takže z našich...
  • Sledujete nietko Terra novu? co si o tom myslite? mne to prijde po zatial odvysielanych troch dieloch strasne "americke"
  • Terra Nova je v pořadí, ale včera jsem viděla pilot k Homelandu. Prozatím to vypadá dobře.
  • Z Terra Novy jsem viděla úvodní dvoudíl a připadne mi to neskutečně pitomé. Kromě propagandy na skvělou americkou rodinu a průkopnické odhodlání je tam taková řada WTF momentů, že jsem to zhruba v polovině přestala počítat. Ale má to dobré triky i solidní tempo, takže je to ke koukání, pokud se smíříte s tím, že nesmíte přemýšlet. Celkem odpovídající zhodnocení je třeba tady.

Naopak z Homelandu jsem po pilotu nadšená. Pokud jim tohle vydrží celou sérii, tak budu tleskat a jásat. Pro mě z viděných novinek bezkonkurenčně nejlepší.
  • Niekedy na jar zacal aj Falling skies neviem ci to nietko pozeraval, mal som od toho velke ocakavania tka isto ako od Terra novy, ale bolo to hadam este sporstejsie ako toto. Neviem ako to moze mat take vysoke hodnotenie na CSFD
    Ten homeland vyzera zaujimavo, snad cez vikend si najdem cas na pilota.
  • dik za tip, pozriem. súhlas s terra nova, to zatiaľ asi necham ľadom. milo som prekvapený štartom himym. veľmi dobré. na úrovní prvých troch sérii.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi