HIMYM zacalo dost dobre, aj ked v tejto poslednej epizode bolo viac trapnych situacii ako tych na ktorych by som sa smial, len dufam ze to bola skor vynimka a nova seria bude pokracovat tka ako zacala
Koukla jsem se na první tři epizody toho Terra Nova a musím dát za pravdu ostatním. Holt je to dělané pro děcka, které budou paf z dinosaurů a mezitím se do nich nenápadně natluče nějaká ta USA morálka. Poslední díl byla vyloženě vykrádačka hororu Ptáci, kde se tvůrci nemohli rozhodnout, jestli to má být horor nebo komedie.
No já jsem koukal jenom na pilotní díl a vůbec se mi to nelíbilo. K dalším dílům jsem se naštěstí nedostal. Americká rodinka z doby před 85 000 000 let mě opravdu nezaujala. A ty dinosauři ehm no myslím že ty z Jurskýho Parku 1 vypadali mnohem líp
Tak pořád se bavíme o seriálu. S filmovým rozpočtem nesrovnávat (to už tady jednou bylo). Ale zrovna v pilotu byli dinosauři udělaní dost dobře - kromě toho, co u džípu těch puberťáků "svolával smečku". Z toho digitálnost trčela hodně.
No já ještě kromě Homelandu objevil seriál Person of Interest s výborným hercem Michaelem Emersonem. Vyděl jsem pilot i druhý díl a i přes hodnocení 73% je to velice zajímavý seriál.
Person of Interest jsem zkoukla včera, ale prozatím nejsem přesvědčená. Je to taková moderní kriminálka. Připomíná mi to Fringe, protože je to od stejného producenta. Ale ještě tomu dám šanci.
Person of Interest je kriminálka obšlehnutá z Minority Report. U mě má plus v tom, že hlavní hrdina má volné ruce a k záchraně oběti může udělat v podstatě cokoliv a taky toho nekompromisně využívá.
Netuší někdo z vás kde sehnat film Tygr a Drak v čínštině? já našel samí anglický verze nebo jen čínský titulky ale ten originál dabovanej čínsky je k nenalezení. předem dík za typ.
Není divu, na Oscary může být nominován jen anglicky mluvený film. Pod tím filmem je podepsaný Taiwan a Hong Kong. Zkus to hledat pod originálním názvem: "Wo hu cang long" (taiwan), "Ngo foo chong lung" (hong kong)
TBBT mně už připadá strašně stejný po čtyrech sériích (na patou už nekoukám)
Já si dost libuji v seriálech které jsou ukončený... Nejdelší vážný seriál co jsem dokoukal byla Battlestar Galactica a to protože mne příběh velice chytl... Ale jak se začne něco moc opakovat tak už to moc nemusím (snad až na Simpsonovy a Futuramu)
Odpovím na otázku v původním vlákně proč jsem s TBBT sekla. Protože tomu neuvěřitelně klesla kvalita. První dvě série mají u mě plné hodnocení. Od třetí série to jde pekelně rychle dolů. Čtvrtá byla tragédie a pátá v tom podle ohlasů úspěšně pokračuje. Z komedie o čtyřech kamarádech (kamarádi jsou hlavně jen proto, že neznají nikoho jiného kdo by je strpěl) se to změnilo na přiblblou vztahovku. I styl humoru se hodně změnil. Příkladem budiž jedna ze závěrečných epizod 4. série, kde se celá předtitulková sekvence odehrávala na záchodě s "vtipy" tomu přizpůsobenými. S přidáním rádoby Sheldona č.2 (aka Amy) to kleslo ještě níž. Děkuji, nechci. Hodnocením CSFD má S4 u mě velmi slabé 2*. Kvůli současnému směru jsem to zkrátka sledovat nezačala a tak s tím (zatím) ani nehodlám ztrácet čas. Možná se podívám na S5 příští rok, až bude kompletní, ale pochybuji.
Z IT Crowd jsem viděla jen první sérii a k dalším se už nedostala, takže se mi těžko rozhoduje.
IT crowd rychle vyčerpali IT tématiku (ze které se dalo vydolovat více), zatímco Big Bang se pořád drží tématu (mám za sebou dvě sezóny). A drží si úroveň i přesto, že britové mají jenom šest dílů na sezónu a američani toho musí vymyslet víc. Edit: Ale pokud to od třetí sezóny klesá, tak chápu naštvanost. Seriály má cenu porovnávat jenom podle prvních sezón.
No ještě teda dodám že asi spíš IT crowd a britský humor... Americký humor mi dost často nesedne (TBBT, Simpsons, Futurama jsou snad jedinou vyjímkou... Možná Chuck). Připadá mi dost často takovej umělej... Moc vykonstruovaný
Osobně taky dávám přednost britskému humoru. Než tři nové US sitcomy, tak raději x-té opakování Jistě, pane ministře nebo Červeného trpaslíka :o) Kamarádka mě teď upozornila na seriál Jeeves and Wooster (Fry a Laurie), ale bohužel na to neexistují české titulky, resp. jsou jen na pár dílů.
Mno, tak já se svěřim...:-) TBBT ani IT Crowd jsem neviděl ani díl. A to bych asi měl spadat do cílové škatulky geeků. Pořád se na to chystám a pořád jsou zajímavější seriály, který mě lákaj. Ale jednou se k tomu dostanu, už mě nebaví nechápavě pokyvovat kdykoli někdo mluví o Sheldonovi.
A když jsme u tohoto tématu, tak se přiznám, že už před minulou sezónou jsem zalomila i HIMYM. To se změnila na podivnou nevtipnou patlaninu taky. (A když někdo tvrdí, že nejslabší série HIMYM je pořád lepší než nejlepší série Friends, tak se mi otvírá kudla v kapse :) )
Mě se víc než TBBT a IT (lepší než TBBT) líbilo Black Books které má opravdu uplně jiný styl a navíc není ho tolik dílů aby se to tak zkazilo jako TBBT.
HIMYM jsem zalomil na začátku čtvrtý série, začalo to být ubohý. A prý bylo i dál. TBBT má sestupnou tendenci, první dvě série nemají šanci překonat. Ale pořád z US sitcomů asi nejlepší. Zajímavá je Community, ale trpí na slabší rozjezd a nevyrovnanost dílů. Dexter sérii od série lepší nebyl :) První byla dechberoucí, legendární. Druhá skvělá, fakt skvělá. Třetí velmi průměrná, čtvrtá ve starých kolejích, pátá opět krok dolů a šestá se rozjíždí zatím velmi zajímavě :) Překvapením pro mě letos bylo Suits. Aneb jak z ohraného prostředí udělat skvělou záležitost.
Ha! My Name is Earl mne docela bavilo :-D To mně mile přkvapilo že se to odehrávalo v takové té méně známé části USA (středo východ) A navíc Jason Lee :-D Jeden s nej skejťáků? :-)
Black Books jsou legendární:-)) Ale máte pravdu, Dexter je prostě nejlepší (i když to není zrovna sitcom:-)) HIMYM opravdu šlo dolů kvalitou - to porovnání s Friends od Nevady... taky se mi otvírá kudla v kapse:D Ale pořád na to koukám ze setrvačnosti... TBBT šlo opravdu taky dolů, ale jak říkám, myslím si, že se stále jákys tákys drží. (jo, zápletky jsou jiné, ale pořád se člověk pobaví)
Jinak nesouhlasím, že IT Crowd je lepší než TBBT:) Ve třetí sérii klesli na úplné dno, což se TBBT ještě nepodařilo.
Komentáře
http://www.csfd.cz/film/295443-person-of-interest/
Ale ještě tomu dám šanci.
Asi raději TBBT, protože IT Crowd ve třetí sérii dost spadlo, zatímco TBBT se stále jakž takž drží.
Já si dost libuji v seriálech které jsou ukončený... Nejdelší vážný seriál co jsem dokoukal byla Battlestar Galactica a to protože mne příběh velice chytl... Ale jak se začne něco moc opakovat tak už to moc nemusím (snad až na Simpsonovy a Futuramu)
Z IT Crowd jsem viděla jen první sérii a k dalším se už nedostala, takže se mi těžko rozhoduje.
Edit: Ale pokud to od třetí sezóny klesá, tak chápu naštvanost. Seriály má cenu porovnávat jenom podle prvních sezón.
Kamarádka mě teď upozornila na seriál Jeeves and Wooster (Fry a Laurie), ale bohužel na to neexistují české titulky, resp. jsou jen na pár dílů.
(A když někdo tvrdí, že nejslabší série HIMYM je pořád lepší než nejlepší série Friends, tak se mi otvírá kudla v kapse :) )
Ale co, na Dextera stejně nic nemá - ten je snad sérii od série lepší nebo aspoń stejně dobrý, tak doufám, že to udržej.
Dexter sérii od série lepší nebyl :) První byla dechberoucí, legendární. Druhá skvělá, fakt skvělá. Třetí velmi průměrná, čtvrtá ve starých kolejích, pátá opět krok dolů a šestá se rozjíždí zatím velmi zajímavě :)
Překvapením pro mě letos bylo Suits. Aneb jak z ohraného prostředí udělat skvělou záležitost.
Ale máte pravdu, Dexter je prostě nejlepší (i když to není zrovna sitcom:-))
HIMYM opravdu šlo dolů kvalitou - to porovnání s Friends od Nevady... taky se mi otvírá kudla v kapse:D Ale pořád na to koukám ze setrvačnosti...
TBBT šlo opravdu taky dolů, ale jak říkám, myslím si, že se stále jákys tákys drží. (jo, zápletky jsou jiné, ale pořád se člověk pobaví)
Jinak nesouhlasím, že IT Crowd je lepší než TBBT:) Ve třetí sérii klesli na úplné dno, což se TBBT ještě nepodařilo.