Zlovlci

135

Komentáře

• Milý Léto!

Slyšela jsem, že mluvíš plynně několika jazyky. A ten na obrázku je teda který? A je pravda, že kolik jazyků máš, tolikrát jsi zlovlkem? A znáš pesničku Vyplazení jazýk od Elánu?

Zlovlčice Vzorná, premiantka speciální ZZŠ a předsedkyně třídy

• Milá Vzorná!

(nemáš něco společného s kobylou zvanou Poslušná? 8))

Jazyk mám jenom jeden, ale umím mluvit všemi řečmi zlovlků, a sice zločeštinou, zloangličtinou a zloněmčinou. Všechny ostatní "jazyky" jsou pouze nářečími těchto tří. :lol:

Je taktéž dobré důkladně studovat Boží slovo.

Když nastal den letnic, byli všichni shromážděni na jednom místě.

Náhle se strhl hukot z nebe, jako když se žene prudký vichr, a naplnil celý dům, kde byli.

A ukázaly se jim jakoby ohnivé jazyky, rozdělily se a na každém z nich spočinul jeden;

všichni byli naplněni Duchem svatým a začali ve vytržení mluvit jinými jazyky, jak jim Duch dával promlouvat.

(Skutky Zlovlků, 2, 1-4)

• Po několika naléhavých a výslovných přáních jednoho z vysoce postavených přispěvatelů tohoto fóra (nepřál si být jmenován) jsem přistoupil k publikování bližšího pohledu na zlovlčí ocas.

Využití:

1) Rozviřování vůně pachových žláz

2) Pohodlný, huňatý záhlavec při spánku

3) Důležitá estetická úloha

4) Udržování stability při vyplazování jazyka

... a mnoho dalších, užitečných funkcí! :P

• Nádhera! To bude kupírováníčko. Už jen 466 příspěvků. ;)

• "Přesto Branovi stačilo říci jedno tiché slovo a během zavrčení a mžiknutí oka ležel lord Alek na zádech, jeho nůž se otáčel na podlaze tři stopy od něj a z jeho ruky, tam, kde mu Léto ukousl dva prsty, tekla krev. "Můj otec mne učil, že tasit nůž proti svému lennímu vlkovi znamená smrt," řekl Bran, "ale ty sis nepochybně chtěl jen ukrojit kousek masa."

:twisted: 8)

• Tady na Zdi nemáme žádné lenní pány, Starku. A s tvým vlkem jsem to myslel dobře, má ten ocas tak dlouhý, že mu čouhá přes Zeď, mohl by o něj taky příjit mnohem bolestivěji. ;)

• "Můj vlk," řekl Bran, "má ocas právě tak dlouhý, jak potřebuje. Ani o chlup delší, ani o chlup kratší. Že mám pravdu, Léto?"

Ale zlovlk neslyšel; vytahoval dlouhé bledé hady z břicha náhodného kolemjdoucího a málo se staral o nezajímavé lidské záležitosti.

:shock: :D

• Zlovlci!

Jestlipak poznáte své zlovlky? :?: :P

• Koukněte na ty vočička! Tak to je gut. 8)

Už se těším, až se pustíš do lidí!

Můj tip - zleva doprava: Lady (mírná a přátelská), Léto (dobrácky objímá Nymeriu), Nymeria (trochu zmatená), Duch (velký albín), Chundeláč (zívá na celé kolo), Šedý vítr (vyje).

Tak co, kolik zásahů? :wink:

• Do lidí se pustím teprve, až budu mít opravdu velký hlad. :wink:

4 trefy!

Léto dobrácky objímá Chundeláče. Je huňatý, černý jako půlnoční smola a trochu zmatený. 8)

• To co široce otevírá tlamu je Nymeria ne?

• Ta kolozubá věc? Ano, to je drahá sestřička Nymeria. Zívá, protože právě strávila několik nudných hodin pozorováním Aryi, kterak se pokouší o vyšívání. :)

• myslím, že sa mi najviac páči vyjúci vlk. Duch? a prečo jeden chýba?

• Kdo chybí? Je jich šest, pět pro děti Eddarda a Catelyn, jeden pro Jona Sněha. Jsou to jen zlovlci, ne bohové, aby jich bylo sedm. :wink: Ten vyjící vpravo je nešťastný šedý vítr. Duch se nachází právě uprostřed, má nejsvětlejší srst a tváří se chlupatě. :)

• mea culpa. chvíľu som si veru myslel, že starkovcov je 7 tak ako bohov z juhu. fuh.....

na druhú stranu keby ich bolo sedem, mohlo ich byť o jedného viac nažive, alebo o jedného viac mŕtveho. tak či tak bolo by to intenzívnejšie :-)

• Inu, chudák Catelyn to tak plánovala: "Až se vrátí Ned z králova přístaviště, pokusíme se ještě o jedno dítě!" :) Ovšem v rámci příběhu by to asi až takový význam nemělo. Koneckonců ani Rickon pravděpodobně nestihne v průběhu série zestárnout natolik, aby hrál nějakou výraznou roli (když ještě GRRM počítal s pětiletou pauzou, proslýchalo se, že Rickon bude dokonce POV, jenže tahle myšlenka asi padla). Ale jeden vlk navíc by mohl znamenat určitý rozdíl. Každá další ozubená tlama, co v Říčních krajinách požírá Freye, je dobrá! :wink:

• Quote:
    Každá další ozubená tlama, co v Říčních krajinách požírá Freye, je dobrá!

Ne všichni Freyové jsou tak strašní. Vzpomeňme na Roslin. Kůstka to je, ale ne do zlovlčí tlamy. A pár Freyů přece sám Lord Walder radši poslal před Krvavou svatbou pryč, protože chtěli pokračovat v boji na straně Starků.

• Vlci zabíjejí, aby se nažrali, takový je zákon přírody. Pokud půjde mladá paní Roslin za temné noci do růžového háječku, může počítat s tím, že tam narazí na Bestii. V takovém případě si za to z velké části může sama. :wink: Ale třeba si ji lord Edmure pohlídá, když už za ni zaplatil takovou krvavou cenu.

Pevně věřím, že Nymerie bude ještě řádit jako utržená ze řetězu. Představoval bych si její činnost jako něco takového. :twisted:

• Jo, Gevaudanská bestie. Znám.

• Týjo, ta je nádherná!

• Těch obrázků Gévaudanské bestie existuje povícero, byť ty dobové jsou někdy spíše vtipné. :)

http://www.dark-stories.com/monstre/gevaudan.jpg

http://globetrotterz.free.fr/europe/france/languedoc_roussillon/bete_gevaudan.gif

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/MEPOD/10011740~La-Bete-Du-Gevaudan-the-Beast-Attacked-by-Peasants-as-It-Claims-Another-Victim-Posters.jpg

http://www.linternaute.com/sortir/sorties/nature/lieux-mysterieux/gevaudan/diaporama/images/13.jpg

Je zajímavé, jak se fenomém "šíleného netvora" táhne lidskými dějinami. Ta potvora z Gévaudanu je nejznámější, protože je zdokumentovaná (přeci jen, odehrálo se to v 18. století). Ale i v dřívějších dobách se někdy objevilo podobné řádění, které za sebou zanechalo desítky či stovky obětí. To je celkem dost. :roll:

• Ten potvor je nějaký tvůj vzdálený příbuzný, Léto? :o

• My jsme zlovlci, jedna rodina! :)

Zmíněný pažravec je údajně pohřbený někde v zahradách Versailles. Po chodníčcích se procházejí klevetivé turistky s hůlčičkami a rozplývají se nad krásou záhonů. A pod květinami leží Bestie. Není mrtvá. Jenom spí. :wink:

• Kůl! 8) :D

Já bych chtěl mít mobil na Tyriona, Jona, Jaimeho a Jaqena. :wink:

A na Sansu. :oops:

• :lol: :lol: :lol:

• chválím dobrý nápady a hlavně ideální odkazy :-)

• Pro věrné návštěvníky tohoto fóra jsem se rozhodl uveřejnit tři fotky z naší společné zimní dovolené. :)

Na prvním snímku (zleva): Šedý vítr, Léto, Nymeria, Lady. Fotil Duch.

Na druhém snímku (zleva): Nymeria, Léto, Chundeláč. Fotila Lady.

Na třetím snímku vidíme Ducha, ležícího a spícího. Fotil Jon.

• Fajné! :) 8)

Proč na té druhé fotce tak strašně vyjete? :wink:

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi