Putin je poslední člověk co má o chodu medií něco říkat. Ten je expert na jejich potlačování...
a btw pokud někdo dočetl do konce... "jak připomíná agentura DPA, ruská média velmi často prezentují snímky mrtvých teroristů z ruské severokavkazské oblasti, která je svědkem bojů ruské armády a čečenských náboženských extremistů. Často velmi krvavé fotografie se v ruské televizi objevují stále."
A ty Křižácký výpravy by si už mohli strčit někam.. naprosto dvě rozdílný kampaně
Ruský média možná ukazují záběry mrtvých tak jako prakticky každá televize a ráda, ale neviděl jsem, že by s ochotou ukazovali lynčování ještě živýho člověka. Krom toho, toto nemá nic společnýho s potlačováním médií, který třeba u nás třeba potlačovat netřeba, páč ochotně praktikujou autocenzuru. A ve světě? Ehm, takhle si představujou práci svobodnýho média na Fox News.
pripomína sa to málo, žiaľ. u nás to nie je sviatok, takže je to len o štandardných článkoch v novinách a krátkych správach. aj keď včera bola tomu venovaná na dvojke Lampa aspoň čiastočne. samozrejeme sú média, ktoré to pripomínajú viac, sú ľudia ktorí to oslavujú. neviem ako to vníma väčšina ľudí, predpokladám že skôr vlažne. je to stále ešte trochu dedičstvo ranného hejslováctva. som presvedčený, že sa to postupne vráti tam kam to patrí, k najvýznamnejším dátumom v kalendári (k 17. 10, 5.7., 29. 8., aj k 1.9.)
Sarven: u nás obyčejní lidé ty svátky taky neslaví (já aspoň teda nikoho neznám). Jediný co je na nich zajímá je to, že nemusí do práce. A kolikrát ani neví co je v ten určitej den vlastně za svátek, hlavně že nějaký je! Za to pak se můžou přetrhnout když hokejisti vyhrajou MS. To pak najednou ti všichni vlastenci začnou mávat vlaječkama a vykřikovat jací jsou to Češi!
Kaddafí: zajímalo by mě jestli aspoň jeden z toho lynčujcího davu bude hnanej před soud? Tím nechci obhajovat Kaddáfího, smrt si asi zasloužil, ale po řádným soudu. Takle se ty rebelové dostali na jeho úroveň.
No já myslim, že na tý úrovni byli dávno předtím, z mýho pohledu je to boj Íránu s Irákem (starej vtip y 80. let) a angažovat se v tom tímhle způsobem zvenku je hloupost.
nevíte někdo jaká je latinská výslovnost? Třeba jméno Titus Pullo nebo Jupiter. teď jsem viděl kousek seriálu Řím v angličtině a ta jejich vyslovnost je taková divná: Tajtus Pulou a Džupiter :D
Erik Tabery má dneska vtipný status na Facebooku: "Drahá maminko, mám tě moc rád, vážím si tě a ctím. Jak je ale možné, že nejsi schopná za pět dní vydělat 16 milionů jako paní Kocourková? Možná by ses s ní mohla poradit, kam chodila na investiční kurs pro seniory. Honza Kavan byl šaman, tomu se v trezoru zjevily peníze samy o sobě, to se asi už nenaučíš. Ale od paní Kocourkové se přiučit dá, ne? Jak říká pan poslanec Benda, rodiče se musí o své děti postarat, takže?"
ad Tyrion - určitě není vymyšlení GRRM, protože my jsme to jméno používali už na konci 90. let při hraní dračího doupěte. Byl to trpasličí kněz ;-)
ad svátek - moc hezký bylo, když byla Radičová v show Jana Krause, bylo znát, že jí taky vadí, že to SK nemá jako svátek a ona tam přinesla kytku k našemu spoelčnému svátku. A vůbec, protu ženskou - ne chyba, Dámu - já mám fakt slabost...
ET je můj šéf :-) jj, status povedene a ještě je pod tím dobrej komentář s tím Drobilem. Pavel Drobil s Kocourkem mluvil a ručí za něj, Martin je slušnej člověk. A když to řiká Pavlík, tak se prostě není o čem bavit, vy posměváčkové a senzacechtivý pisálci (Topolánek by dodal „vy mediální m-dky“ :-)
Co přesně děláš v Respektu? :-) Já s nim zase chodím hrát jednou týdně basket :-D Minule jsem se ho měl chuť zeptat jestli tam není nějaké zaměstnání/brigada, ale uvědomil jsem si že on bude mít na tyhle věci malý vliv...
Vždycky mám rád, když rozumbrada Ruml ví, co by se mělo dělat jinde, ale když měl funkci tady, tak dokázal pos... na co sáhnul, ať už podezřelej nákup nefunkčních pušek aug pro Policii ČR, totální podělání vzdělávacího systému v policii, ze kterýho něco přežilo spíš jemu navzdory (mluvím z vlastní zkušenosti, na PA jsem nastoupil ještě za jeho ministrování), udržování lidí na ministerstvu ne podle odbornosti, ale podle disidentskosti (dvojka Fendrych a Šubrt, která, když po nich člověk něco chtěl, tak nechávali vzkaz, že nemaj čas, že běhaj kolečka kolem ministerstva)...
jaja, Respekt na Kindllu, potažmo tedy na Amazonu, je moje dítko :-) A zatím mám na hrbu vlastně i každotýdenní tvorbu čísla pro něj, ale toho se snad brzo zbavím, abych měl zas víc času na nějaký další projekty.
Amaroun: Voda na můj mlýn, protože jsem z oboru. No jakej je rozdíl - v Národní knihovně nejspíš seženeš víc materiálu k tématu, v městskej knihovně spíš jenom literaturu k úvodu, protože to rozhodně není odborná knihovna. V Národce ale zaplatíš za využití služeb stovku, pokud tam teda chceš přijít jednorázově.
Amaroun: zákon 257/2001 (knihovní zákon) § 9 Národní knihovna (1) Národní knihovna je knihovnou s univerzálním knihovním fondem doplněným specializovanými fondy. Národní knihovna trvale uchovává konzervační fond a historický fond. (2) Národní knihovna je centrem systému knihoven. V systému knihoven vykonává koordinační, odborné, informační, vzdělávací, analytické, výzkumné, standardizační, metodické a poradenské činnosti, v jejichž rámci zejména a) formou souborného katalogu zpracovává evidenci knihovních dokumentů v knihovních fondech knihoven na území České republiky, kterou zpřístupňuje knihovnám, b) zpracovává národní bibliografii a zabezpečuje koordinaci národního bibliografického systému, c) plní funkci národní agentury pro mezinárodní standardní číslování knih a hudebnin, d) plní funkci národního centra meziknihovních služeb České republiky, e) plní funkci národního centra mezinárodní výměny oficiálních publikací,^6) f) zastupuje knihovny systému knihoven při jednání s kolektivními správci autorských práv ve věci úhrady odměn za užití předmětů ochrany podle zvláštního právního předpisu^7) a provádí úhradu odměn za jejich půjčování, g) zabezpečuje celostátní koordinaci regionálních funkcí a vyhodnocuje jejich plnění. Městská knihovna v Praze má postavení krajské knihovny: § 11 Krajská knihovna (1) Krajská knihovna je knihovnou s univerzálním knihovním fondem, případně doplněným specializovanými fondy. Krajská knihovna trvale uchovává konzervační fond a historický fond. (2) Krajská knihovna je součástí systému knihoven vykonávající koordinační, odborné, informační, vzdělávací, analytické, výzkumné, metodické a poradenské činnosti, v jejichž rámci též a) spolupracuje s Národní knihovnou při zpracování národní bibliografie a při zpracování souborného katalogu, b) zpracovává a zpřístupňuje regionální informační databáze a zabezpečuje koordinaci krajského bibliografického systému, c) je krajským centrem meziknihovních služeb, d) spolupracuje s knihovnami v kraji při zavádění nových technologií v oblasti zajištění veřejných knihovnických a informačních služeb. (3) Krajská knihovna plní a koordinuje plnění regionálních funkcí vybraných základních knihoven v kraji. Smlouva o přenesení regionálních funkcí na vybrané základní knihovny musí mít písemnou formu. Plnění regionálních funkcí a jeho koordinaci zajišťuje kraj z peněžních prostředků svého rozpočtu. (4) Plní-li krajská knihovna v místě svého sídla i funkci základní knihovny, podílí se na zajištění této funkce obec.
BTW u nás je to za 60 pro všechny a pro děti do patnácti zadara.
Praktickej rozdíl je v tom, že v MKP si skoro všechno z dvou a půl milionu svazků můžete odnýst domů, a nemusíte čekat 3 hodiny, až vám to přivezou z depozitáře...
Komentáře
a btw pokud někdo dočetl do konce...
"jak připomíná agentura DPA, ruská média velmi často prezentují snímky mrtvých teroristů z ruské severokavkazské oblasti, která je svědkem bojů ruské armády a čečenských náboženských extremistů. Často velmi krvavé fotografie se v ruské televizi objevují stále."
A ty Křižácký výpravy by si už mohli strčit někam.. naprosto dvě rozdílný kampaně
samozrejeme sú média, ktoré to pripomínajú viac, sú ľudia ktorí to oslavujú.
neviem ako to vníma väčšina ľudí, predpokladám že skôr vlažne. je to stále ešte trochu dedičstvo ranného hejslováctva.
som presvedčený, že sa to postupne vráti tam kam to patrí, k najvýznamnejším dátumom v kalendári (k 17. 10, 5.7., 29. 8., aj k 1.9.)
Kaddafí: zajímalo by mě jestli aspoň jeden z toho lynčujcího davu bude hnanej před soud? Tím nechci obhajovat Kaddáfího, smrt si asi zasloužil, ale po řádným soudu. Takle se ty rebelové dostali na jeho úroveň.
Zajímavý videa třeba tady a tady
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1176221164-uvolnete-se-prosim/208522161800002/obsah/98853-erik-tabery/
ad svátek - moc hezký bylo, když byla Radičová v show Jana Krause, bylo znát, že jí taky vadí, že to SK nemá jako svátek a ona tam přinesla kytku k našemu spoelčnému svátku. A vůbec, protu ženskou - ne chyba, Dámu - já mám fakt slabost...
ET je můj šéf :-) jj, status povedene a ještě je pod tím dobrej komentář s tím Drobilem. Pavel Drobil s Kocourkem mluvil a ručí za něj, Martin je slušnej člověk. A když to řiká Pavlík, tak se prostě není o čem bavit, vy posměváčkové a senzacechtivý pisálci (Topolánek by dodal „vy mediální m-dky“ :-)
Minule jsem se ho měl chuť zeptat jestli tam není nějaké zaměstnání/brigada, ale uvědomil jsem si že on bude mít na tyhle věci malý vliv...
U nás o ničem nevím, ale sousední ihned prej hledá. Asi nejsi grafik, co? :-)
"Prostě web, soc. sítě, a všechny ty iPady, kindly apod" - Wow!!! To jsi zařídil ty Respekt na Amazon? :-D
V Národní jsem ještě nebyl ale už tak nějak si sháním Literaturu na Bakalářku
zákon 257/2001 (knihovní zákon)
§ 9
Národní knihovna
(1) Národní knihovna je knihovnou s univerzálním knihovním fondem
doplněným specializovanými fondy. Národní knihovna trvale uchovává
konzervační fond a historický fond.
(2) Národní knihovna je centrem systému knihoven. V systému knihoven
vykonává koordinační, odborné, informační, vzdělávací, analytické,
výzkumné, standardizační, metodické a poradenské činnosti, v jejichž
rámci zejména
a) formou souborného katalogu zpracovává evidenci knihovních dokumentů
v knihovních fondech knihoven na území České republiky, kterou
zpřístupňuje knihovnám,
b) zpracovává národní bibliografii a zabezpečuje koordinaci národního
bibliografického systému,
c) plní funkci národní agentury pro mezinárodní standardní číslování
knih a hudebnin,
d) plní funkci národního centra meziknihovních služeb České republiky,
e) plní funkci národního centra mezinárodní výměny oficiálních
publikací,^6)
f) zastupuje knihovny systému knihoven při jednání s kolektivními
správci autorských práv ve věci úhrady odměn za užití předmětů ochrany
podle zvláštního právního předpisu^7) a provádí úhradu odměn za jejich
půjčování,
g) zabezpečuje celostátní koordinaci regionálních funkcí a vyhodnocuje
jejich plnění.
Městská knihovna v Praze má postavení krajské knihovny:
§ 11
Krajská knihovna
(1) Krajská knihovna je knihovnou s univerzálním knihovním fondem,
případně doplněným specializovanými fondy. Krajská knihovna trvale
uchovává konzervační fond a historický fond.
(2) Krajská knihovna je součástí systému knihoven vykonávající
koordinační, odborné, informační, vzdělávací, analytické, výzkumné,
metodické a poradenské činnosti, v jejichž rámci též
a) spolupracuje s Národní knihovnou při zpracování národní bibliografie
a při zpracování souborného katalogu,
b) zpracovává a zpřístupňuje regionální informační databáze a
zabezpečuje koordinaci krajského bibliografického systému,
c) je krajským centrem meziknihovních služeb,
d) spolupracuje s knihovnami v kraji při zavádění nových technologií v
oblasti zajištění veřejných knihovnických a informačních služeb.
(3) Krajská knihovna plní a koordinuje plnění regionálních funkcí
vybraných základních knihoven v kraji. Smlouva o přenesení regionálních
funkcí na vybrané základní knihovny musí mít písemnou formu. Plnění
regionálních funkcí a jeho koordinaci zajišťuje kraj z peněžních
prostředků svého rozpočtu.
(4) Plní-li krajská knihovna v místě svého sídla i funkci základní
knihovny, podílí se na zajištění této funkce obec.
BTW u nás je to za 60 pro všechny a pro děti do patnácti zadara.
Praktickej rozdíl je v tom, že v MKP si skoro všechno z dvou a půl milionu svazků můžete odnýst domů, a nemusíte čekat 3 hodiny, až vám to přivezou z depozitáře...