Oblíbené místo kde by jste chtěly žít v Písnich ledu a ohně?

1356

Komentáře

• Teď jsem u první kapitoly Jaimeho
    Chtěl bych žít v Raventree Hall.
  • janice napsal(a):

jednoznacne na Zdi, ja rada zimu. A par peknych direwolfu k tomu a byla bych uuuplne spokojena.

asi tak :) ... vlastne tam nic celej den nedelaj :D jsou na hlidce a jedi... a docela chutny jidla :) a cvicis se v boji s mecem atd
  • cr8g: stál si někdy několik hodin na hlídce? Ono to neni taková lahoda jak to může vypadat. Spíš to nic nedělání je horší než celodení makání. :-)
  • Navíc ti co nejsou na hlídce makají taky - kromě doby na jídlo a nezbytný odpočinek mají pořád nějakou práci. Trénink boje je jen malou součástí života "mimo službu".
  • Vzhledem k tomu, že na Zdi trénují na "profesionální vojáky", tak to asi žádný lážo plážo nebude...
  • Thule: tak oni nestojej v pozoru... prochazej se, koukaj an krajinu pod sebou atd ... nestojej tam jak hradni straz....

jasny ze delaj dalsi veci, pomahaj v kuchyni, atd kde se da.. me by se to libilo

krisa: nj "profesionalni vojaky" kratkej vycvik a pak prisaha :)
  • cr8g: Myslíš, že po složení přísahy netrénují a nepracují?
  • cr8g: Pravda procházky po zdi musejí být hotovým blahem. Ten úžasný výhled z výšin, dující severák čechrající vlasy, mráz zabodávající se do těla a šípy divokých svištící okolo uší :)
  • Krisa napsal(a):

cr8g: Myslíš, že po složení přísahy netrénují a nepracují?

jasne ze trenuji, ale co ctu v knihahc , tak po prisaze to maj volnejsi, jsou vsichni bratri atd...

uzavrel bych to tim ze mam rad zimu a zed je moje nejoblibenejsi lokace, tkaze by se me tam asi libilo
  • Dreamer napsal(a):

cr8g: Pravda procházky po zdi musejí být hotovým blahem. Ten úžasný výhled z výšin, dující severák čechrající vlasy, mráz zabodávající se do těla a šípy divokých svištící okolo uší :)

a hlavně ty šípy:-)
  • při popisu šípů svištících na 700 stop vysokou zeď mi trochu cukaly koutky. Možná kdyby střílel nějakej obr...
  • Jo, nad šípama už jsme se tu pozastavovali... :)
  • aby taky ne. Já předtím nějaké hluboké lučištnické znalosti neměl, ale představa střílet lukem za humna do vedlejší vsi je veselá. Když už to někdo nadhodil, jak daleko dostřelí takový katapult?

A ideální místo k životu jsou dle mě vodní zahrady v Dorne.
  • nvm ale 700 stop je cca 215 metru..to se ti zda hodne? myslis ze by tam luk nedostrelil? Dostrel stredovekejch luku je cca 200-250 metru (kdyz je silnej chlap tak i vic) a ucinej dostrel na 180 m... (google search) . takze myslim ze dostrelit na 700 stop velkou zed by nemel bejt problem... navic v knize se pise ze se netrefovali a litalo to uplne mimo na tu vzdalenost. takze podle me to je realny

katapult (mangonel) na kolech - ucinej dostrel na 110 metru

Uberkiller: nesmis si plest stopy a metry :)
    Onager (rimskej katapult) - dostrel az 350 m
    Trebuchet vrhajici kamen dostrel cca 180 metru
    Balista - 350 - 450 metru
  • cr8g: něco jinýho je když střílíš do dálky a něco jinýho když do výšky. Nikdy si jako malej neházel třeba tenisákem do jakýho patra až dohodíš? Je v tom dost velikej rozdíl. Do dálky dohodíš tak 3x dál než do výšky. Schválně si to někdy zkus a uvidíš.
    A taky si představ že kdyby stříleli na někoho na Zdi tak to neni jen 700 stop, ale mnohem víc. Museli by střílet z dálky aby byli ve správným úhlu k terči. Takže jen tak od oka když to spočítám tak by museli mít dostřel cca 600 metrů určitě, né li ohodně víc.
    A to jak tu uvádíš ty dostřely luků tak tipuju, že máš na mysli určitě anglický dlouhý luky, co?
    Myslíš, že barbar za Zdí bude mít takovou prvotřídní zbraň? Já bych na to nevsázel
  • Pleteš si horizontální a vertikální vzdálenost. 215 m kolmo vzhůru je opravdu hodně :), to ještě navíc divocí nestříleli od paty Zdi, viz Thule.
  • Thule: bral sem to odsud a pak z googlu luk info

nvm jak deleko presne byli divoci od zdi kdyz na ni strileli.
    samozrejme ze je jiny hazet nahoru a do dalky...nvm jakej typ meli divoci, ale pokud treba stali 100m od zdi, tak by tech cca 300 metru nahoru dostrelit mohli, zalezi taky na sile lukostrelce atd ... povetrnostni podminky.....

hele ja jen uvedl google zjisteni... abych to vedel jsite, tak bych musel mit luk a strilet na svuj panelak :D coz by me asi neproslo...

nehadam se, jen davam info
  • stopy a metry jsem nesplet, jen jsem si nějak posunul desetinou čárku a spočítal jsem si to na dva kiláky, já volodroid :-))) a dlouhý luky měli takovejhle dostřel? ty moderní kladkový luky dostřelej tak 150m max.... i když ty kladky tam budou asi pro lepší přesnost, ne pro dostřel.
  • kladky jsou prej proto aby to nebyla takova tiha natahnout ... prej...

ty moderni nvm.. ale prej sou tam lehky sipy, tkaze to strili malo, spis se dba na presnost .. asi

tohle je z nakyho loveckyho fora : Luk má dostřel cca 400m,a to musíte vystřelit pod uhlem 45 stupnu ...
  • notyvole, a já se smál scéně v Ironclad, když stojej lukostřelci vedle katapultů a vona to taková zhůvěřilost není...
  • Dostřel 250 metrů! To bych dal možná jen s kladkovým lukem a ještě bych musel tak tři měsíce pořádně makat. Jednou jsem zkoušel na louce dostřel mého průměrně silného luku. Neměřil jsem to a odhadování vzdálenosti mi taky nikdy moc nešlo. Ale řekl bych, že jsem dostřelil jen asi něco málo přes sto metrů.
    Když už jsme u té lukostřelby. Střílí někdo z vás? Sportovně? nebo jen tak?
  • Montezuma3: hele hodil sem sem link an vypocet vzdalenosti, navic sem an sel na googlu dost veci kde se pise ze stredovekej luk dostrelil 200-250 metru... kladkovej co je na olympiade am prej dostrel asi 150, protoze tam jsou lehky sipy... jinak ten na lov ma dostrel 400... viz muj prispevek nahore...

ja si to nevymejslim , je to googluju a porovnavam tvrzeni...
    ne nevenuju se lukostrelbe, ale docela bych chtel, ale ne s tema modernima lukama, chtel bych umet s tim stredovekym napriklad... bohuzel nevim kde ho koupi, kolik stoji ani kolik stojej sipy atd .. kdybys mel nakej link naobchod tak hod :)
  • Já nakupuji zde
    Tradiční luky tam mají také. Ale ty jsou spíš pro zkušenější střelce.
  • on existuje i nakej tradicni luk pro zacatecniky? ...
  • Dnes jsem sledovala teleshoping s Horstem a jestli něco dokáže vystřelit šíp na zeď, tak je to jednoznačně luk, kterej by nabízel Horst Fuchs
  • host fuchs by ti nabidl mixer kterej by dokazal udelat juice cely posadce i divokejm za 5 vterin :)
  • cr8g napsal(a):

on existuje i nakej tradicni luk pro zacatecniky? ...

Ne.
    Pro začátečníky je dobrý spíš reflexní luk. Jde o to, že střílet z tradičního luku je o něco těžší a pokud už nejsi alespoň trochu zkušený střelec, tak toho moc netrefíš. Ale já jsem z tradičního luku nikdy nestřílel, tak ti v tomhle moc neporadím.
  • ja sem tam na hradech atd, kdyz jsou tam ty strelnice, tak si jdu vystrelit... mam rad prave ty pravy dreveny :) natahuju to v pohode , dokonce i trefim tu napodobeninu zvirete

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi