Já o tom jen čet, že je to docela chlípný...? Jako trochu to lákalo, přiznávám - ale pak jsem se nějak zamotal v tom, že jsou snad dvě verze, britská a jiná a něvěděl jsem, do čeho jít... poradíš?
Mno já teď sleduji 5. sérii (už jsem dlouho nikde v ničem neviděl D. Blue Richards, tak jsem si to sosnul) a docela mě to chytlo (to se mi u seriálů stalo jen párkrát). Asi se ještě podívám na první a druhou, které jsou dobře hodnocené na čsfd. Jestli tam hraje i Patel nevím, ale je to možné. Každá série má 8 epizod, jiný příběh a figuruje v ní 8 různých postav. Každá epizoda je z pohled jiného z nich. Nevím jak jsou na tom ty ostatní série, ale v té páté sérii jsou to všichni spolužáci na nějaké střední škole. Chlípné? Zatím moc ne. Náctiletí tam spolu chlastaj a šukaj. Ve větách hodně často používají slovo "fuck" a občas i "pussy", což není nic neobvyklého. Ale nahý zadky tam moc nečekejte. Je to britský seriál. O jiné verzi nic nevím.
Tak mě napadá - kolik z vás zná seriál Merlin? Pro mě je to podobně jako Glee jenom oddechovka, když potřebuju vypnout mozek, protože kdyby byl Artuš postava u Martina, už dávno by skončil přinejlepším ošklivě zmrzačenej. Smůla je, že v tom pořád pokračujou, protože Merlin (pořád) snad v každým díle Artuše zachrání (ne že by se za to někdy dočkal uznání), zničili celkem zajímavou postavu Morgany a v posledním díle, co jsem zatím viděla, zabili jedinou postavu, která zastupovala něco jako elementární logiku (pragmatik Uther Pendragon). Nevím, jestli můj mozek vydrží víc.
Merlin je opravdu špatný seriál. Postrádá logiku, každý díl je stejný, špatní herci a ještě horší úroveň zpracování (to bych jim klidně odpustil). I přesto se na Merlina sem tam kouknu, prostě oddechovka, u které se dá naprosto vypnout.
Vampire Diaries jsem fakt nezvládla - viděla jsem první díl a vzpamatovávala se z toho hodně dlouho. Hlavní hrdina je šerednej jak cesta do školy a hlavní hrdinka totálně tragická. Jediný světlý bod je Ian Sommerhalder... Zlepší se to? Mám tomu dát ještě šanci, nebo je zbytek na stejné úrovni. Já jsem teď rozjela LOST, protože jsem to neviděla celý a říkala jsem si, že takový seriálový zlom prostě musím vidět...
Tak podle mě ten seriál zraje jako víno. Je fakt, že prvních 5-6 dílů je seriálový Twilight, ale postupně tam začne přibývat mrtvolek a krve a i děj začne houstnout. A ač jsem heterosexuální chlap, na ten seriál se opravdu kvůli Damonovi a jeho hláškám dívat oplatí. :)
Nevyplatí se sledovat všechny série všech seriálů. Nejlepší je shlédnout první sezónu, u některých druhou, protože pak to je vaření z vody. GoT je samozřejmě výjimka, protože existuje materiál z více knížek. :-) U lostu sice první série nevysvětlí všechny záhady, ale nevím, jestli má smysl čekat na vysvětlení do šesté.
No pro mě to smysl celkem má, páč mám už přes 2 měsíce zápal plic, nic nemůžu dělat a strašně se nudím a tohle je celkem dobrý zabiják času :). Už jsem na začátku 3. série, takže mi to bude trvat už jen pár příštích let :))). Já už takhle nedávno zkoukla i Prison Break (což jsem taky doteď nikdy neviděla) - já prostě chci vidět první a poslední díly těhle seriálů a nemám to srdce přeskočit ostatní, páč bych nevěděla, co se tam stalo.
Ben Nevis: Tak ono záleží na tom, jak je materál seriálu nosnej. Obecně si myslím, že většina seriálů má potenciál přinejmenším na dobrý dvě tři série, ale je to individuální. Třeba Glee je scénáristickej balast už ve třetí sezóně. Nedávno jsem se ale po letech z nudy vrátila k South Parku (13 a 14 série) a i když část epizod jsou mimo (tak to ale bylo od začátku), přijemně mě překvapilo, kolik WTF nápadů ještě tvůrci maj. Ne nadarmo se ale říká, že cokoliv je nad šestou sérii jsou "zombie years".
Krisa: Tak koukej na NCIS. To má 8 kompletních sérií a letos pokračuje 9. - to máš na dlouho vystaráno :)
A když jsme u toho, 1) který seriál jste sledovali/sledujete nejdéle? 2) který seriál jste viděli nejčastěji (za předpokladu, že si některé dáváte opakovaně)
1) Můj rekord je Pohotovost, 14 sérií (u 15. čekám až dokončí titulky). Ale prvních 6 sérií jsem viděla minimálně 3x 2) tady snad ani nemám odvahu se přiznat :)
NCIS mi nikdy moc nepřirostla k srdci - "z kriminálek" sleduji Bones, Mentalist, Grimm, Sherlock Holmes (teda ty 3 díly se asi do serálů moc nedají počítat:) ) - jsou to ptákoviny, ale nedám na ně dopustit. Jinak mám rozjetou ještě další spoustu seriálů, ale teď jsou pořád pauzy. A na 3 nejoblíbenější musím čekat až do příštího roku :(. 1) Pokud se to bere na série, tak asi Přátele (ti mají 10. sérií). Simsponovi nemůžu počítat, protože jsem rozhodně neviděla všechny díly... 2) Red Dwarf jednoznačně. Tenhle seriál jsem viděla několikrát dokola (některé díly klidně 10. a můžu znova a to ani moc nepřeháním)
Ne nadarmo se ale říká, že cokoliv je nad šestou sérii jsou "zombie years".
v zásade áno, ale je zopár výnimiek. Simpsonovci napr. btw, MASH bolo koľko sezón. tiež podľa mňa dobrých desať, jedenásť. ale je fakt, že veľa seriálov zomrie na hamýžnosť, že "nastavujú kašu" až je nejedlá. napr. prison break mohol byť fantastický, keby to malo 6 dielov, max jednu sezónu.
1) Zoufalé manželky asi vedou. Ostatní seriály, co jsem sledovala, se nedostaly přes šestou sezónu (spíš pátou, lost je vyjímka) anebo běžely v TV a nedali je kompletní. 2) celý seriál asi Babylon 5, jinak u ostatní spíš jednotlivé epizody na přeskáčku - Simpsnovi, Star trek apod.
na hvězdných branách jsem zbožňoval tu chemii mezi hercema, který to evidentně bavilo. Vždycky jsem si užíval ty postranní úšklebky mimo hlavní záběry atd... kór v posledních sériích, kde hrála s Danielem Jacksonem jeho (civilní) manželka.
1) který seriál jste sledovali/sledujete nejdéle? 2) který seriál jste viděli nejčastěji (za předpokladu, že si některé dáváte opakovaně)
1) tady tápu, možná by to moh být Dexter, toho jsem opravdu začal první sérií. House jedu až tak od druhý, třetí, HIMYM snad až od pátý. V teen letech jsem docela sledoval Dawsonův svět - a do dneška si stojím za tím, že to bylo dobře udělaný (pro posměváčky, ať maj matroš :-)
2) těch je. Báječná léta, Všichni starostovi muži, Everwood... Asi úplně nejvíc si sem tam dávám Raymonda má každý rád - největší oddech :-)
MASH díky pravidelné Prima masáži sleduju skoro pemanentně, pokud na něj ráno narazím a mám chvíli čas.
no mna serialy prestanu bavit v okamihu ked povodny herci odchadzaju a su nahradzany novymi, ked tak nad tym premyslam este sa mi nestalo ze by sa mi zmena postav pozdavala...mozno trochu pri Housovi. Z toho dovodu pre mna SG -1, konci osmou seriu, dalej je to nuda a takych serialov by som mala ako priklad viac. Takze asi aj preto moje najoblubenejsie serialy su Priatelia a Kosti :)
A když jsme u toho, 1) který seriál jste sledovali/sledujete nejdéle? 2) který seriál jste viděli nejčastěji (za předpokladu, že si některé dáváte opakovaně)
1) Red Dwarf. :) Pak dlouho nic, pak Tudorovci, pak Supernatural a pak právě dokončuju Battlestar Galactica. Pak ty kratší seriály typu Jistě, pane ministře, Řím, Dobrodružství kriminalistiky (ať máme taky zastoupení). Ale mě seriály zas tak moc neříkaj 2) Red Dwarf, Jistě, pane ministře, Černá zmije :)
2) anime Hellsing, to pozerám s železným opakovaním :) Ináč som neopakovala prakticky nič, akurát ten B5, ale nemám nervy sa na to dívať, keď už viem ako to dopadne. Buffy by si tiež zaslúžila opakovanie, ale na to už vôbec nemám nervy :) Ale kratšie britské seriály ako Black books a Garth Marengi Darkplace by som v dohľadnej dobe tiež rada zopakovala.
Ináč Supernatural sa mi tiež páčil, škoda, že sa trochu nesústredili u tých "supernaturálnych" na masky, nemám rada keď každá nadprirodzená potvora vyzerá ako človek.
Komentáře
Chlípné? Zatím moc ne. Náctiletí tam spolu chlastaj a šukaj. Ve větách hodně často používají slovo "fuck" a občas i "pussy", což není nic neobvyklého. Ale nahý zadky tam moc nečekejte.
Je to britský seriál. O jiné verzi nic nevím.
http://www.youtube.com/watch?v=or6AAW6lpic
Já jsem teď rozjela LOST, protože jsem to neviděla celý a říkala jsem si, že takový seriálový zlom prostě musím vidět...
U lostu sice první série nevysvětlí všechny záhady, ale nevím, jestli má smysl čekat na vysvětlení do šesté.
A když jsme u toho,
1) který seriál jste sledovali/sledujete nejdéle?
2) který seriál jste viděli nejčastěji (za předpokladu, že si některé dáváte opakovaně)
1) Můj rekord je Pohotovost, 14 sérií (u 15. čekám až dokončí titulky). Ale prvních 6 sérií jsem viděla minimálně 3x
2) tady snad ani nemám odvahu se přiznat :)
1) Pokud se to bere na série, tak asi Přátele (ti mají 10. sérií). Simsponovi nemůžu počítat, protože jsem rozhodně neviděla všechny díly...
2) Red Dwarf jednoznačně. Tenhle seriál jsem viděla několikrát dokola (některé díly klidně 10. a můžu znova a to ani moc nepřeháním)
ale je fakt, že veľa seriálov zomrie na hamýžnosť, že "nastavujú kašu" až je nejedlá. napr. prison break mohol byť fantastický, keby to malo 6 dielov, max jednu sezónu.
2) celý seriál asi Babylon 5, jinak u ostatní spíš jednotlivé epizody na přeskáčku - Simpsnovi, Star trek apod.
Jinak jak už můj nick napovídá můj rekord jsou všechny stargate (lze je brát jako jeden seriál) + filmi. A kolikrát? pořád dokola až do zblbnutí :)
2) těch je. Báječná léta, Všichni starostovi muži, Everwood... Asi úplně nejvíc si sem tam dávám Raymonda má každý rád - největší oddech :-)
MASH díky pravidelné Prima masáži sleduju skoro pemanentně, pokud na něj ráno narazím a mám chvíli čas.
2) Red Dwarf, Jistě, pane ministře, Černá zmije :)
2) anime Hellsing, to pozerám s železným opakovaním :) Ináč som neopakovala prakticky nič, akurát ten B5, ale nemám nervy sa na to dívať, keď už viem ako to dopadne. Buffy by si tiež zaslúžila opakovanie, ale na to už vôbec nemám nervy :) Ale kratšie britské seriály ako Black books a Garth Marengi Darkplace by som v dohľadnej dobe tiež rada zopakovala.
Ináč Supernatural sa mi tiež páčil, škoda, že sa trochu nesústredili u tých "supernaturálnych" na masky, nemám rada keď každá nadprirodzená potvora vyzerá ako človek.