Co zrovna čtete?

1121315171847

Komentáře

• Já nyní čtu Hru o trůny. Chci si osvěžit paměť, než dorazí Tanec s draky. :) A docela mě lákají Hunger Games a čeká tam Koniáš a Lovecraftovy spisy 2 a 3.
  • ja som si odskočil do fantasy/sci-fi k veľmi vychvaľovanej detektívke od nóra Jo Nesbo, Nemesis, a zatiaľ je to výborné. skvelé rozprávačské nápady.
  • Ben Nevis: Já začínala Trilogií o černém mágovi (první, co TC napsala). Teď vyšla Tessia: Zrození čarodějky, která tomuhle příběhu předchází a první díl Trilogye Zrádkyň, která následuje. Taky napsala trilogii Věk pěti, která byla taky skvělá, ale výše zmíněná Trilogie o černém mágovi se mi líbila víc.
    Hrozně dobře se to čte. Sice někdo může říci, že to není tak "kvalitní" fantasy jako Tolkien, ale já na TC nedám dopustit.
  • ja som čítal prvý diel o čiernom mágovi, a žiaľ dosť ma to nudilo :(
  • Zkusím toho Černého mága. Podle rezencí je zmršený překlad, ale mám nějakou elektronickou verzi, kde to někdo opravoval (ne stylistické chyby, ale alespoň chybějící slova, interpunkci apod.).
  • Jo překlad Trilogie o černém mágovi je peklo - myslím tím pravopisné chyby, překlepy, dvakrát stejná slova za sebou, chybějící předložky apod.
    První díl není moc akční, proto to některé nebaví... Což mi naštěstí vůbec nevadí - nepotřebuji velkolepé boje, mám ráda i knihy, které jsou o "vztazích a pocitech" (což je dost blbé vyjádření, protože tím nemyslím "hlavně aby se měli rádi a žili spolu až do smrti" - tady jde hlavně o strach ze Společenství a jeho Nejvyššího lorda)
  • sarven napsal(a):

ja som si odskočil do fantasy/sci-fi k veľmi vychvaľovanej detektívke od nóra Jo Nesbo, Nemesis, a zatiaľ je to výborné. skvelé rozprávačské nápady.

Blbé je, že Nemesis je až pátý případ detektiva Holeho a dozvíš se tam vyústění některých událostí, které se řeší v předchozích dílech.
  • Severské detektivky jsou teď dost v kurzu. A co říkáte na Stiega Larssona?
  • Muže, kteří nenávidí ženy jsem dočetla až na třetí pokus. Z druhého dílu jsem přečetla pár stránek a radši jsem se začetla novinky do mého oblíbence Deavera.
    Ostatně i Nemesis jsem měla problém dočíst - byl mi dost nesympatický hlavní hrdina a tak mě brzy přestaly jeho osobní peripetie zajímat. Ale samotný případ dobrý.
    Koupila jsem si od Nesba Lovce hlav, protože film se mi líbil hodně moc.
  • Koupila jsem si od Nesba Lovce hlav, protože film se mi líbil hodně moc.
    Lovci hlav je skvělá knížka, možná lepší než film. Každopádně vzhledově si postavy ve filmu a v knize hodně odporují.
  • S tímhle já problémy nemívám.
    Ale je fakt, že ve filmu jsem fandila tomu (většímu) hajzlovi :)
  • stig sa mi veľmi dobre čítal. čítal som ho asi pred rrokom a zhltol som všetky tri knihy napočkanie.
  • jo, já jsem to taky vzala hopem a teď čekám, kdy zas výjde nějaký Kepler (jenom mám pocit, že jsou si ty knížky trochu podobné).
  • Nevada: Myslíš Lovce od Deavera? Já ho nadělil švagrovi a už se těším až se k tomu dostanu sám. Má to docela dobré ohlasy na netu. Jaké to je teda?

EDIT: Já zrovna v buse před chvílí četl jak Eddard v božím háji řekne Carsei, že Robertovi řekne o dětech, tak ať si sbalí své švestky a odjede dokud může....:) Nádhera...
  • Tak to ti závidím, že ještě nevíš, jak to bude pokračovat. :-)
  • Malfin napsal(a):

Nevada: Myslíš Lovce od Deavera? Já ho nadělil švagrovi a už se těším až se k tomu dostanu sám. Má to docela dobré ohlasy na netu. Jaké to je teda?

Ano. Jsem cca ve čtvrtině a zatím hodně dobré. Typicky deaverovské, dokonce bych neváhala říct Deaver na druhou :)

Ještě mám v plánu novinku od mého dalšího oblíbence Morrella - Na ostří, ale to si musím nejdřív pořídit.
  • Nevada: Na Lovce se těším...

heavy_head: Ale vím. Jen to čtu znova...:)

• Mám rozečtenou druhou knížku trilogie Farseer od Robin Hobbové. Začátek první knížky byl dost dlouho nemastný, neslaný, ale poslední třetinu jsem zblajznul za jeden večer/noc. Líbil se mi pohled z očí malého chlapce (na začátku knihy má 6 let) a charakterizace postav je výborně propracovaná. Na druhou stranu se toho první dvě třetiny knížky až tolik neuděje, a není to moc pro čtenáře slabší povahy (hlavně zvířátkomilové ruce pryč!). To by ale pro čtenáře Písně problém být neměl. :) Verdikt: Tónem je to něco na pomezí Martina a tradiční fantasy (Feist, Jordan). Kdo se prokouše velice pomalým začátkem, nebude zklamán.
  • Farseer je naprosto úžasné čtení. To proč se ti to zdálo zpočátku nudné je to, že u nás to vyšlo jako 9 (čti DEVĚT!!!) knih a v originále to jsou 3! Takže první kniha vlastně jen třetina originální. Na Farseer navazuje série Snědý muž, která pokračuje o pár let později po Farseerovi. U nás bohužel návrat nevydal poslední díl :((
    Ale letos se Fantomprint chystá vydat další sérii od Robin Hobb z tohoto světa. Takže se už hodně těším...
  • No já to čtu v originále a právě ta první třetina se mi zdála hodně nezáživná. Nedovedu si představit, že v češtině je to jedna celá knížka. o_O
  • Arutha2321: Jakou angličtinou to je psáno? Složitou? Snědého muže rozdělili dokonce na 10 dílů!! A nevydali poslední = náhrobní kámen Návratu.
    K Farseerům se opět chystám v vrátit. Než se Fitz začne učit je to docela "rozjezdové". Ale opravdu to stojí, dle mého názoru, za to.
  • Když to porovnám s ASOIAF, gramaticky je to přibližně na stejné úrovni, slovní zásoba možná kapku těžší. Ale nic nezvládnutelné. Mě se to začalo opravdu líbit až ve chvíli, kdy Fitz začal studovat "Skill" s Galenem. Ty scény na věži byly úžasné. :)
  • Arutha2321: Trochu se mi to slilo do jednoho celku, už je do dávno co jsem to četl. Ale tyhle scény si vybavuji a vím, že byly dobré. Líbilo se mi i to, jak se Fitz teprve učil za vraha a měl dělat různé vylomeniny. Nebo jeho první úkol coby vrah.
    Tak to možná zkusím toho Snědého muže dočíst v originále.
  • Držím palce, v originále je vždy všechno lepší (čest výjimkám). :)
  • Ženské autorky fantasy jsou vždycky moc ukecané a mají málo akce. Pokud znáte výjimku, nechám se ráda inspirovat na další četbu. Ne, že bych tak prahla po akci, na velkolepé bojůvky a honičky v autech mě neužije, ale mám ráda záhady a jejich odhalování je to, co mě nutí číst dál.
  • Zrovna ta Robin Hobb mi nepřijde jako MOC ukecaná. Akce se tam někomu může zdát být málo. Ale, že by obšírně popisovala na tři stránky rozkvetlou pampelišku, kterou na čtvrté stránce zničí kopyta koní, to ne...

EDIT: Ale obecně s tím souhlasím.
  • Já celkově moc ženských autorek ve fantasy nepoznám. Kromě Robin snad jen Ursulu LeGuin, a od ní jsem zatím nečetl nic.
  • Arutha2321: Zajímavé přitom je, že drtivá většina autorů fantasy jsou právě ženy. Jen ti mužští jsou tak nějak známější. ;-)

Jinak, co já zrovna: Superguru Kmenta. Teda Bárta. :-) Ano, slyšíte dobře. Úspěšně se bulvarizuju. Dostal jsem to k Vánocům. Nevím proč, když jsem si přál Tanec s draky v češtině. :-) Krom několika zajímavých informací o tom, jak se dělají noviny a investigativní žurnalistika v Čechách, teď vím i to, jaký je rozdíl mezi "lhát" a "neříkat pravdu". Fakt.
  • zrovna čtu Draky podzimního soumraku a narazil jsem na naprosto brutální překlep: "Strach, jaký Tanis doposud nezažil, mu otřásal žaludem."
  • Já právě dočetl Hru o trůny (podruhé). A chystám se na Střet králů. Vázaná verze vydržela a to jsem to měsíc a něco pořád tahal v tašce a četl prakticky kdekoli. Vtipné je, že když jsem poprvé četl Bouři mečů, musel jsem reklamovat knihu, protože mi chyběly strany. Ve vázané Hře o trůny mám zase 30 stran navíc...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi