Různé filmy

1242527293080

Komentáře

• To souhlasím. I to Království nebeské se mi líbilo víc než Statečné srdce. Ač mám Mela Gibsona docela ráda, tak ta jeho záliba v likvidování Angličanů mi moc nejede.
  • To je vtip? Království nebeské nenabízí kromě fascinující výpravy vůbec nic. Ridley natočil super filmy, ale ty historické mezi ně nepatří. Kromě Gladiátora jsou to jeho nejslabší počiny (Království nebeské, Robin Hood, Dobytí ráje)
  • Abych nebyl nepochopen: Statečné srdce je víc než Království nebeské a to je ještě lepší než Gladiátor. Tak. :-)
  • Nevadí mi určitý posuny událostí, ale Gladiátor i Statečné se inspirovaly historií asi tak jako Shakespeare, takže jsou to především přehlídky kostýmů.
  • O to přece nejde. Nejedná se o dokument, ale o dobrodružně historický film. Dle mého názoru by měly takové filmy vzbouzet emoce a přinášet radost. Oba filmy tohle celkem dobře naplňují. Stejně jako Shakespeare.
  • Žádný vtip.
    Gladiátora jsem docenila až časem, po opakovaném zhlédnutí. Naopak Statečné srdce u mě při každém dalším sledování klesalo na zajímavosti.
    Království nebeské se mi líbilo hodně, hlavně režisérská verze.
    svoa00 napsal(a):

Nevadí mi určitý posuny událostí, ale Gladiátor i Statečné se inspirovaly historií asi tak jako Shakespeare, takže jsou to především přehlídky kostýmů.

No, Království nebeské na tom v tomto směru není o moc líp ;)
  • Království nebeské se mi líbilo hodně, hlavně režisérská verze.
    Když mu nasypala do ucha ten jed, úplně se mi zastavilo srdce! (Přísahám!)
  • Já nemám gladiátora rád pro jeho naprostou nepřesnost (opravdu jen zasazené do toho období ale nemá to s ním moc společné) a navíc je hrozně univerzální tenhle příběh můžete přesunout do každý doby a stejně bude fungovat.
  • Já souhlasím s Nevadou. Statečné srdce jsem přetrpěla jednou a už nikdy více, stejně jako Patriota nebo Titanic. Naopak Gladiátor se mi líbí a neříkám, že je to historicky přesný film nebo tak něco...ale ten příběh a celá "chemie" toho filmu mě dostává víc.
  • Když Edward Norton, masku na tváři, vypráví své sestře Evě Green o své první vítězné bitvě a o tom, jak byl ještě mladý, krásný a zdravý, a do toho začne hrát ta hudba, tak to je vrchol toho, co se mnou může film udělat.
    Ale Statečné srdce tam má taky podobné okamžiky.
    Když nad tím tak uvažuju, tak je Kingdom Of Heaven možná na stejné úrovni jako Braveheart.
    Nepřekonatelné.
  • Nejlepší historické filmy jsou stejně Osada Havranů, .... :-D
  • Ohněm a mečem je skvělí historický velkofilm :-)
  • Království nebeské má podivný příběh v tom, že se z obyčejného kováře stane po pár lekcích od otce výborný šermíř ( kameny likviduje Templáře) a brilantní taktik. ( s bandou zlodějů skvělě brání Jeruzalém) Jinak hlavní věci ze života Wallace ve Statečném srdci ( bitvy, poprava, odboj proti angličanům ) jsou. Od filmu kde v první větě zazní " Budu vám vyprávět o W. W historici z Anglie budou tvrdit že jsem lhář..... se urputná historická přesnost nedá vyžadovat a na rozdíl od Gladiátora tam je ten historický základ větší.
  • No a?
    Od historického filmu vážně nečekám lekci dějepisu (a jestli někdo jo, potřeboval by proplesknout). Ani od takového, který vychází ze skutečnosti.
  • Nevada: Tak to potřebuju asi hodně hodně hodně proplesknout protože pak to končí tak jak píšou novinky (já vím že většinou plácaj blbosti ale tohle je bohužel pravda): 20% dětí v británii si myslí že Adolf Hitler byl německý fotbalový trenér a SS že je zkratka pro knižní sérii Secret Seven a to je opravdu něco když pak tohle slyšíš ve škole.
  • Ještě k porovnání filmů komu podobnou scénu věříte víc ? Statečné srdce Království Nebesképroslov od 2:38
  • Everett : Adolf Hitler. Jeho tým skončil druhý v druhé válce. V británii je RD asi populární :)
  • Proslov W.W. mi dost kazí Pavel Trávníček, kterýho neustále vidím jako vypitýho moderátora DO-RE-MI, jak zpívá "štestí je kráááásná vjéc"
  • Jo, Statený srdce je film s pár líbivě natočenejma záběrama. To je celý. Líbil se mi názor Kovaříka: jediný, co má ve filmu něco jakš takš společnýho s reálem je poprava (a já dodám toho pytláka a lapky, kterým WW byl). To Rob Roy je srdcovka :)
  • Everett Young napsal(a):

Nevada: Tak to potřebuju asi hodně hodně hodně proplesknout protože pak to končí tak jak píšou novinky (já vím že většinou plácaj blbosti ale tohle je bohužel pravda): 20% dětí v británii si myslí že Adolf Hitler byl německý fotbalový trenér a SS že je zkratka pro knižní sérii Secret Seven a to je opravdu něco když pak tohle slyšíš ve škole.

Nj, ale to nic nemění na tom, že film není učebnicí dějepisu :)
    überkiller napsal(a):

Everett : Adolf Hitler. Jeho tým skončil druhý v druhé válce. V británii je RD asi populární :)

Jo :o)))
  • Nu každý máme holt jiný vkus. Mně se líbilo víc Statečné srdce - má silnější atmosféru, mnohem lepší choreografii soubojů a bitev, lepší kameru atd, ale mám rád i Gladiátora a Rob Roye.
    Jenom pořád nedokážu pochopit lidi, co berou shodu s "realitou" jako bernou minci k určení kvality tohoto filmového žánru. Těm bych doporučil, aby si do omrzení pouštěli Kladivo na čarodějnice (taky super film).
  • Tak to nevím četl jsem článek o W.W. v živý historii a tam uvádí, že hlavní věci z jeho života tam jsou ztvárněný celkem věrně. Vzdělaní se mu dostalo od strýce a uměl latinsky a francouzky. A že mu angličané zapálili dům kde uhořela jeho žena Marion ( ve filmu měla změněný jmého aby se to nepletlo s Hoodem). Stejně jako zrada skotských baronů v bitvě u Falkirku. Samozřejmě tak jsou hodně ujetý věci ( románek s proncezou), ale brát historickou přesnost Statečnýho srdce na úroveň Gladiátora a Království Neb. je dle mě trochu mimo. Jinak Rob Roy je dobrý film, ale pro mě trochu chudý příbuzný pro mě divný doby plný paruk a divnýho oblečení s výborným závěrečnym soubojem
  • s výborným závěrečnym soubojem
    A nesmyslným finálním držením čepele soupeře Rob Royem, ale jinak ten souboj miluju. Je udělaný naprosto bravurně.
  • derfel napsal(a):

Ještě k porovnání filmů komu podobnou scénu věříte víc ? Statečné srdce Království Nebesképroslov od 2:38

Na to mám jasnou odpověď
  • derfel.: to o jeho údajný ženě pochází z nějakýho poému, nikoli z hodnověrnýho zdroje. Co se týče líčení průběhu povstání, jeho vztahu s Robertem Brucem, motivy a postoj Roberta Bruce, průběhy bitev, prakticky nic z toho nemá s realitou nic společnýho.
    Chmur: Ano, já aspoň základní respekt ke skutečnejm událostem (a skutečnejm lidem) požaduju a považuju to za velmi legitimní požadavek.
  • Apocaliptica si budu muset pustit :-)
    derfel: Žívá Historie je parádní

To by zas tak nevadilo kdyby to pocházelo s Poemu :-)
  • Jo taky čtu Živou Historii je parádní.
  • Jo taky čtu Živou Historii je parádní.
  • Z toho Fibichovýho ne...
  • flanker.27 napsal(a):

Z toho Fibichovýho ne...

Nedělal bych s toho zase nějakou vědu. Já si myslím že pokud někdo má zájem tak si prostě tu exaktnější historii dohledá, pokud o to má zájem. Hodně s historických filmů je dělaných tak aby byli kladně přijaty běžným "divákem"

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi