Noční hlídka

Stanovištěm Noční hlídky je Zeď, 300 mil dlouhá a 700 stop vysoká ledová stěna. Na tomto nehostinném místě žijí bratři v přísaze a chrání říše lidí před nepřáteli z dálného severu, Divokými a Jinými.

Vybudování Zdi a ustanovení Hlídky

Noční hlídka chrání po tisíce let říše lidí před nebezpečím z dálného severu. Stanovištěm bratrů v přísaze je ohromná ledová stěna zvaná Zeď. Je 300 mil dlouhá a více jak 700 stop vysoká....

Číst celý článek zde

Komentáře

• Zdravím, nevíte někdo, kam nejdál se dostali muži Noční hlídky při průzkumných výpravách za Zeď? Nějak se mi to nedaří najít ani v knize ani na netu. Díky
  • pravděpodobně tam, kam sahají mapy
  • Všade, ale akonáhle tam došli, späť sa už nevrátili, aby to povedali ostatným :D
  • Mimochodem, není tohle zajímavá ironie? Zatímco u spousty hradů (u jmen se od toho po "povedené hostině" docela ustupuje) je překládán každý (s odpuštěním) prd (a náznak slovního základu), tak chudák Moleovo městečko zůstalo téměř nedotčeno... tak nějak nevím čím to, ale viděl jsem to přeložené jen jednou (tuším že v titulkách k seriálu) a to jako Krtinec (Mole = Krtek) a dovolil bych si tvrdit, že vzhledem k popisu města to sedí jak prdel na hrnec.
  • Krtinec se mi taky líbí. To je jako z Harryho Pottera. :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů OrganizaceKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi