Různé filmy

1252628303180

Komentáře

• Dopřávám si výsadu nebýti běžným.
  • good for you... i když :-)
  • Změněného je ve Statečném srdci dost, ale na rozdíl od třeba Gladiátora je to historický postavě, ale podstatný body života a povstání tam jsou. Třeba v bitvě u Stirlingu by šlo blbě udělat filmařsky zajimavou bitvu s mostem ale ty nejzákladnější věci ve filmové bitvě v podstatě byli - Skoti odrážejí jízdu, svojí zakladní zbraní dlouhým kopím ( bojovali ale ve formacích ), taky tam je ukazaná nejslavnější anglická zbraň smrtonosný dlouhý luk. Celkově ale beru jeho největší plus, že Statečný srdce bylo v podtatě první film ve kterým je středověk zobrazen v rámci možností drsně ( herci tam nevypadají jako čistonký modelové s dokonalými chrupy), je tam bahno a ukazaný jak vypadá bitevní pole po bitvě. Do Statečnýho srdce se takový filmy netočili. Později už jo třeba Johanka z Arku ale třeba tam byly bitevní scény hodně zmatený a bral bych i dost nesmyslně. Třeba Gibson jako režiser mě přijde odvážný v tom, že točil filmy, který nejsou v daný době modní Statečný srdce ( v době vzniku se historickým velkofilmy netočili) Umučení Krista ( rozhodně se nedá označit jako komerční film) i zmíněný Apocalypto ( film o říší Mayů kde se mluví povůdním jazykem). Škoda že znemožnil udajně chytal film o vikinzích a prý přemlouval do hlavní role DiCapria - to mohlo být dobrý.
  • derfel: Waterloo od Sergej Bondarčuka byl velice historicky přesně točený... Ale je to strašně suchý a zdlouhavý (5 min záběr jak jede jízda omg). Kouknout se na kratší dokument tak ušetříš čas
  • Jo, Apocalypto se mi docela líbilo. Gladiátora nijak neobhajuju, z toho se mi vlastně líbí jen úvodní bitva (taky jí ledasco chybí, ale tam se nechávám strhnout efektností provedení).
    Co se týče Statečnýho srdce a těch pár pěknejch věcí co tam bylo, to je pár rozinek na koláči, kterej je místo z těsta z betonu...
    Amaroun: Jo, Waterloo, tak se má točit bitva, žádnejch pár mlátících se maníků který rozhodujou boj, ale hezky 25 tisíc komparsistů v záběru.
  • Království nebeské je jeden z mála filmů, ve kterém mi nevadil Orlando Blůma, takže ho hodnotím celkem kladně :) A žeru Liama Neesona.
  • derfel napsal(a):

Ještě k porovnání filmů komu podobnou scénu věříte víc ? Statečné srdce Království Nebesképroslov od 2:38

Z tohoto výběru volím Království nebeské, jinak ale miluju proslovy Théodéna a Aragorna :)

A i když mě tady zato asi rozcupujete.... :) Narnie je taky srdcovka a ta bitva v prvním filmu je úžasná.
  • Z tohoto výběru volím Království nebeské, jinak ale miluju proslovy Théodéna a Aragorna :)
    Souhlasím, Aragornova řeč tady se mi strašně líbí. Je úžasný jeho zapálení :).

• Theodenův je lepší. "Jeďte jen, Jeďte. Až do konce světa."
    Ale z Lotra mám nejraději Stromovousův. "Pojďte pojďte přátelé. Entové jdou do války. A možná to bude naše záhuba. Poslední pochod entů."
  • Pochod Entů je velice silná scéna. Má oblíbená.

Co se týká Gladiátora, tak mi na něm vadí použití hodně rychlých střihů během bitev. Vytváří to dojem nepřehlednosti. Statečné srdce je v tomhle mnohem lepší.
    Moc pěkné natočené a sestříhané bitevní scény a souboje jsou v Troji od Petersena, i když film jako celek moc nefunguje a přímo uráží svou lit. předlohu:-) Ale souboj Achilles versus Hector je naprosto luxusní.
  • A většina lidí fandí Hectorovy :-)
  • Tak vzorný otec, manžel, bratr, syn. Ultrakladná postava:-)
  • A navíc Eric Bana (kam se hrabe Brad i s Orlandem dohromady) :)
  • Krisa: souhlas :)
  • Tak jsem konečně viděla Lovce hlav a musím říci, že se nedá nefandit NC-W, proto mne trochu mrzel konec :)
  • Byli jste už někdo na novém Underworldu? Btw. trailer na něj jsem viděl už několikrát, ale až dneska jsem si všiml, že tam hraje lord Tywin. :)
  • Tak jsem konečně viděla Lovce hlav a musím říci, že se nedá nefandit NC-W...
    Zajímavý je, že u filmu jsem taky fandila "Nikolajovi", ale u knihy jsem byla rozhodně na straně Rogera...
  • Knihu jsem nečetla, ale u filmu to bylo jasný - charismatický záporák vs. nesypmatický klaďas...
  • Jako vždycky, že? ;)
    Ale u knihy jsou spíše vidět ty motivy Rogera a je vidět, že to není stoprocentní klaďas, jde to víc do hloubky.
  • Tak on nebyl stoprocentní klaďas ani ve filmu, ale herec mi byl krajně nesympatický, až to místy hraničilo s odporem...
    A konec byl na mě fakt moc - takovýhle totální happy end se mi k tomuto filmu vůbec nehodil (spíš by mi sedělo, kdyby se postříleli navzájem, když už by nevyhrál padouch
  • Ano, ten konec mi taky trochu vadil, hlavně asi tím, že byl dost chaotický, a jak říkáš, happyend.
  • Včera byl na nova cinema popravčí v jedné z hlavních rolí byl i NC-W bohuzel jsem jsem to nevidel cele protoze jsem na to nemel naladu tak se aspon podelim o vědomost :) v Headhunter jsem byl taky na strane zaporaka, proste to nejde nebýt když je kladas takovej manas :D
  • Mně se právě ten klaďas líbil. Byl totiž takovej netypickej. Rozhodně jsem mu fandil. Netradiční a morbidní filmeček.
  • Jak jsou podle vás nejpůsobivější scény ve filmech ? Tady je můj žebříček: 5. ExcaliburArtuš vyjíždí do poslední bitvy 4. Zachraňte vojína RyanaVylodění

3. Pán Prstenů I. 2. Pán Prstenů 1. Poslední Mohykán.
  • Tak to nedokážu napsat. Silných filmových momentů jsem prožil hodně. Jinak tvůj výběr se mi moc líbí. Tedy až na toho vojína Ryana.
  • tiež by som nevedel dať menej ako desať - pätnásť, ale včera som si náhodou pozrel koniec Posledného mohykána a je to úžasná scéna (resp - dve scény: v tábore a potom posledná bitka)

(a hneď mi napadá od Winetuovej smrti, cez Matrix vstup do lobby, príhovor Theodena Rohanom, šepot Billa Murraya so Scarlet v Lost in translation.... je toho veľa.)

ale hlavne každá druhá scéna z Vtedy na západe, Najmä posledný súboj a potom toto:

• Je to tu samý filmový kritik...Viděli jste někdo ruský film Брат , neboli Bratr?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi