Komentáře

• mne se libi 1., 2. a 4. tezko rict, ktera je nejvernejsi, musel bych vyhledat presny popisy, ale takhle z fleku bych rek ze asi ta druha...

• Já jsem měl vždycky dojem, že Lyanna vypadala jako typický Stark, takže byla tmavovlasá. Ta dvojka, to bude spíše Sansa, až dospěje. :wink:

• myslis ze si nebarvily v Zapadozemi vlasy?:-)

btw, kdo byla jeji matka? to zustava zahadou, co?

• Alek wrote:
    myslis ze si nebarvily v Zapadozemi vlasy? :)

Že by měla nějaké tyrošské geny? :shock:

Alek wrote:
    btw, kdo byla jeji matka? to zustava zahadou, co?

To není známo. V SSM se někdo Martina na Eddardovu matku ptal a on odpověděl: "Byla to lady Stark. Zemřela." :roll: Ale víme, že babičkou z otcovy strany byla jakási dáma z rodu Flintů, někde od Vdoviny stráže, pokud se nepletu. 8)
  • Vsetky su skvele...az na tu 5. kde vyzera akoby vyliezla zo studne vo filme Kruh.

• Léto wrote:
    To není známo. V SSM se někdo Martina na Eddardovu matku ptal a on odpověděl: "Byla to lady Stark. Zemřela." :roll: Ale víme, že babičkou z otcovy strany byla jakási dáma z rodu Flintů, někde od Vdoviny stráže, pokud se nepletu. 8)

Její otec byl kapitán Flint a její nevlastní bratranec Jack Sparrow. To je známo. 8)

Ale to je celkem podružné. Lyanna je bezkonkurenční šampionkou všech věkových kategorií, co se krásy týče, srovnatelnou s Helenou Trójskou. Obě byly "uneseny" a pro obě se vedla válka. To je - myslím - docela pádný argument. :wink:

• a byla Lyanna opravdu unesena?

Kdy se to vlastně stalo? Kde byla, když ji Rhaegar unesl? Proč tomu nikdo nezabránil? Nebo byla sama? Ale kde? Jsou o tom vůbec známé další podrobnosti?

• Zájemce o hlubší vniknutí do této problematiky odkazuji na Tajný deník Lyanny Stark, tam je vše vysvětleno s nadhledem a dechberoucí upřímností. 8)

• heavy_head wrote:
    Její otec byl kapitán Flint a její nevlastní bratranec Jack Sparrow. To je známo.

Je to známo. A Sparrow = Vrabčák. Tím se vysvětluje náhlý vzestup církevní moci. :)

heavy_head wrote:
    Ale to je celkem podružné. Lyanna je bezkonkurenční šampionkou všech věkových kategorií, co se krásy týče, srovnatelnou s Helenou Trójskou. Obě byly "uneseny" a pro obě se vedla válka. To je - myslím - docela pádný argument.

Lord Tywin jako trójský kůň, Viserys jako Aeneas...

Lady Lyanna je sice bezkonkurenční šampionka, ale má jednu drobnou nevýhodu - je mrtvá. :roll: Nebo ne? :wink:

Arenga wrote:
    Kdy se to vlastně stalo? Kde byla, když ji Rhaegar unesl? Proč tomu nikdo nezabránil? Nebo byla sama? Ale kde? Jsou o tom vůbec známé další podrobnosti?

Mám dojem, že ji unesl těsně po tom turnaji v Harrenově. Asi byla sama ve stanu, když tam Rhaegar vtrhnul na svém vraném oři, přehodil si ji přes sedlo a vycválal do noci. Další podrobnosti hledej v Tajném deníku Lyanny Stark. 8)
  • ad Tajný deník: Jo, tuším, že vyšel společně s Tajným deníkem Laury Palmerové a Tajným deníkem Moniky Levinské... Levné knihy, 29 Kč ;-)

ad Rhaegar a únos: A kdo vlastně řekl, že ji unesl? Co když šla dobrovolně? Tahle část historie je pořád poněkud příliš zamlžená, abychom tu dělali definitivní závěry. Počkáme co na to řekne Rákosníček...

• Jenže na turnaji v Harrenově byla Lyanna s Nedem, ne? A tak nějak mi přišlo, že když byla unsedena, byli Ned i Robert v Údolí u Jona Arryna. nebo se pletu?

• Taky si myslím, že Lyanna nebyla unesena (eventuálně neodešla s Rhaegarem) už na turnaji... Tam se sice asi stalo něco obzvláště důležitého, co následný ... zapříčinilo, ale... Každopádně, jak říkám, tuhle část minulosti nechává Martin v obzvláště husté mlze a obávám se, že se sami těžko dobereme k nějakým kloudným závěrům.

• Eddard wrote:
    Taky si myslím, že Lyanna nebyla unesena (eventuálně neodešla s Rhaegarem) už na turnaji... Tam se sice asi stalo něco obzvláště důležitého, co následný ... zapříčinilo, ale... Každopádně, jak říkám, tuhle část minulosti nechává Martin v obzvláště husté mlze a obávám se, že se sami těžko dobereme k nějakým kloudným závěrům.

Já bych to viděl tak, že Ned s Robertem odjeli na Orlí hnízdo a Lyanna se vydala na Zimohrad. Nikdy tam ovšem nedorazila, protože se namísto toho potkala s Rhaegarem za lesem (možná domluveně) a pak došlo k únosu/útěku. Když se to dozvěděl Brandon Stark... a dál už to známe.

Ale je pravda, že skoro nic přesného nevíme, takže můžeme jen spekulovat. Kolují dokonce pověsti o tom, že Lyanna na turnaji bojovala a tím Rhaegara ohromila. :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi