Holt Adolf a jeho pojetí. Ale co v tomhle Hobitovi dělá princezna mi je záhadou ;) Že by JRRT rotoval v hrobě při pohledu na toto pojetí Hobita? :) A někteří si stěžují, že scény ve Hře o trůnech byly změněné oproti knize.
Film jsem viděl ale že bych ten konec tak prožíval si nepamatuju, hlavně že přežili Samwise a Gandalf, jinak Frodo mi ani v knížkách ani ve filmu nebyl nikdy sympatický, a druhá věc, nemůžu se zbavit představy že Samwell z ASOIAF vypadá jako filmový Samwise (Samvěd)
EY: To vlastně není tak úplně mimo mísu. Když sestra Sama uviděla v seriálu, hned ve druhej vteřina prohlásila: "Ježiši, ten určitě umře nějakou strašně brutální smrtí." :D
Neumřel, tak jsem tu podobnost nemyslela. No a řekla to, protože v tom středověkým světě se právě na scénu přišoural tlustej týpek, co právě předvádí, jak moc to neumí s mečem.
Film jsem viděl ale že bych ten konec tak prožíval si nepamatuju, hlavně že přežili Samwise a Gandalf, jinak Frodo mi ani v knížkách ani ve filmu nebyl nikdy sympatický, a druhá věc, nemůžu se zbavit představy že Samwell z ASOIAF vypadá jako filmový Samwise (Samvěd)
No ta hořkosladkost je v tom loučení, v podstatě jakoby Frodo, Gandalf a spol. umírali, ale dává to prostor věřit, že odpluli na lepší místo. Sam dostane příslib, že i on bude smět jednou na to místo odejít, ale ostatní utřou. A co se týče GRRM, ten vysloveně napsal, „ať si strčí křesťani svůj Ráj někam, já chci do Země neumírajících“ :-)
Ta podobnost obou Samů mě už taky napadla. Možná je prostě jméno Sam v různých obměnách název pro někoho, kdo je na první pohled ukázkový antihrdina, ale v průběhu děje překvapuje (nejvíc jistě sám sebe:)). Oba mají zdravý rozum (i když Samwise je oproti Samwellovi statečnější). Do Bouře mi připadá, že mají oba takovou stejnou roli a obě postavy jsou mi velice sympatické.
Alek, o tom konci si to napsal hezky, navnadil si mě, abych si aspoň ten konec znovu přečetla nebo podívala na film. Pamatuju si ten smutek: poslední elfové opouštějí Středozem. Symbol krásy, vznešenosti, kouzelnosti GDN_(
U prodloužené verze filmu byl ten konec neúměrně dlouhý. :-) To tam mohli dát radši to vyplenění, aby bylo jasné, že po ukončení války nenastupuje ráj na zemi, ale tvrdá dřina.
U prodloužené verze filmu byl ten konec neúměrně dlouhý. :-) To tam mohli dát radši to vyplenění, aby bylo jasné, že po ukončení války nenastupuje ráj na zemi, ale tvrdá dřina.
Nebyl dlouhý :-) Vyplenění by vydalo na další půlhodinu a obešli to hodně elegantně, když posílili tu rovinu těžkého údělu navrátilců z války a geniálně jim k tomu stačil jeden pohled Froda a spol.
Alek, o tom konci si to napsal hezky, navnadil si mě, abych si aspoň ten konec znovu přečetla nebo podívala na film. Pamatuju si ten smutek: poslední elfové opouštějí Středozem. Symbol krásy, vznešenosti, kouzelnosti GDN_(
Myslím že ne všichni elfové opustili Středozem. S Bilbem, Frodem a Gandalfem to byli spíš jen poslední Noldor. Sindar, Nandor, Laiquendi a Avari odešli asi až ve Čtvrtém věku a možná vůbec.
Ehm když už tu někdo mluvil o Bezručovi četl někdo z vás ty interpretace Skákal pes od známých autorů (Mácha, Poe, atd.)? Bylo by to docela dobře použitelné ve školách...
Komentáře
Doufám, že si z toho PJ nebral inspiraci :D
EY: Gandalf jel též
A někteří si stěžují, že scény ve Hře o trůnech byly změněné oproti knize.
To tam mohli dát radši to vyplenění, aby bylo jasné, že po ukončení války nenastupuje ráj na zemi, ale tvrdá dřina.
Vyplenění by vydalo na další půlhodinu a obešli to hodně elegantně, když posílili tu rovinu těžkého údělu navrátilců z války a geniálně jim k tomu stačil jeden pohled Froda a spol.
Mám taky dlouhé vlasy a nepracuji, víc nechci :))))))
Ty si to dovolit můžeš, ty se dobře provdáš. :)
sarven: Nakonec bude ráda za Mazavku.